Geleceğe Yönelik Tavsiye..? [Fikri Gelenler İçeri]
-
öncelikle s.a..
Direk konuya atlıyorum.. Bodrum'un gerçekten çok işlek merkezlerinden birinde tam barlar sokağının başında ailemden bana kalan bir ev var.. Bodrum bildiğiniz üzere İngilizlerin uğrak yeridir yaz olunca.. Bu mekanda tek bir fast-food cu yok ve ingilizler fast-food kralı ünvanını korumakta.. Buraya bir Burger açmak çok cazip geldi kazanabileceğim miktarı hesapladığmda ağzım gerçekten sulandı.. Ayrıca kira yok cart curt.. Ancak burger ın sitesinden Franchise koşullarına baktığım zaman küçük bir ayrıntının yani isim hakkının 500.000$ dan başladğını gördüm.. Moralim gerçekten bozuldu.. Benim bu işe ayırabileceğim ailemden kalan her şey olan 200.000$ + çok işlek bir yerde olan ew war.. Burayı daha güzel nasıl kullanabilirim..? Çok düşündüm ama aklıma bir şey gelmedi.. aslnda 2 ortak daha bulup 3 ortak açmak aklıma geldi ama kanımca boku çıkar.. Fikirlerinizi alabilirsem memnun olurum.. Fikrini söyleyen her arkadaşa şimdiden çok teşekkürler...
-
bende marmaristeyim ama öyle kalan bi mirasım yok :) şu anda otel işletiyom ama biraz borcum var bu yüzden aileme baskı yaparak evi satışa çıkattırdım bunun bi kısmı ile borcu ödeyim geri kalanı ile küçük bi ev alacaz.babama ve anneme dedim bana 15000 ytl verin dedim ev satılırsa diye bununla bi minibüs alıp yazları kiraya verecem rent a carcıyla bile konuşup anlaştım bir sezonda araç kendi parasını çıkarıyo sizin o taraflardada bu iş baya güzel yapılır bence o parayla rentci açman çünkü oraya yakın havalimanı olduğundan yerli müşteride uçakla geliyor.3 araç alsan günde 3ünüde 80 liradan versen 150 gün çalışsa 36000 ytl para yapıyor hatta daha pahalıya bile verebilirsin belki sezon içinde...
-
Hocam düşünmedim değil ama sadece o mekanda benim bildiğim 7 rent a car cı mevcut..
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
bende marmaristeyim ama öyle kalan bi mirasım yok :) şu anda otel işletiyom ama biraz borcum var bu yüzden aileme baskı yaparak evi satışa çıkattırdım bunun bi kısmı ile borcu ödeyim geri kalanı ile küçük bi ev alacaz.babama ve anneme dedim bana 15000 ytl verin dedim ev satılırsa diye bununla bi minibüs alıp yazları kiraya verecem rent a carcıyla bile konuşup anlaştım bir sezonda araç kendi parasını çıkarıyo sizin o taraflardada bu iş baya güzel yapılır bence o parayla rentci açman çünkü oraya yakın havalimanı olduğundan yerli müşteride uçakla geliyor.3 araç alsan günde 3ünüde 80 liradan versen 150 gün çalışsa 36000 ytl para yapıyor hatta daha pahalıya bile verebilirsin belki sezon içinde...
-----------------------------bence rent a cara verme araba falan :S parayı vermiolar benim babam fiat sienası vardı verdi hem paranın büyük bi kısmını alamadık hemde arabanın a.qydular :S
manyaki sende rent a car açma derim.. adamlar arabanın a.qyuyolar sana getirip veriolar sen arabayı sahibine iade ediosn falan filan çok zor iş.. senin düşüncen süper fast food cu aç sen biraz daha para bul o 200.000 $ a iddaa oyna 2.50 oranlık tek maç yap al sana 500.000 $ tabi iddaa oynamam diosan fast food yapan başka firmalara falan bak ?
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle s.a..
Direk konuya atlıyorum.. Bodrum'un gerçekten çok işlek merkezlerinden birinde tam barlar sokağının başında ailemden bana kalan bir ev var.. Bodrum bildiğiniz üzere İngilizlerin uğrak yeridir yaz olunca.. Bu mekanda tek bir fast-food cu yok ve ingilizler fast-food kralı ünvanını korumakta.. Buraya bir Burger açmak çok cazip geldi kazanabileceğim miktarı hesapladığmda ağzım gerçekten sulandı.. Ayrıca kira yok cart curt.. Ancak burger ın sitesinden koşullarına baktığım zaman küçük bir ayrıntının yani isim hakkının 500.000$ dan başladğını gördüm.. Moralim gerçekten bozuldu.. Benim bu işe ayırabileceğim ailemden kalan her şey olan 200.000$ + çok işlek bir yerde olan ew war.. Burayı daha güzel nasıl kullanabilirim..? Çok düşündüm ama aklıma bir şey gelmedi.. aslnda 2 ortak daha bulup 3 ortak açmak aklıma geldi ama kanımca boku çıkar.. Fikirlerinizi alabilirsem memnun olurum.. Fikrini söyleyen her arkadaşa şimdiden çok teşekkürler...
-----------------------------eger işi Franchise isim hakkı alarak yaparım diyorsan tabiki bunun bedeli çok agır olur...
ama birde şöyle düşün elindeki sermaye yeterli bir dahaki sezona yeterince vaktinde var
kendin bir marka ortaya çıkartıp çok düşünüp ve kurgulayarak yapabilme şansını azımsanmayacak kadar yükseltebilirsin
tabi diger markaların artık fabrikalaşmış kriterlerini gözardı etmemen lazım lezzet neredeyse standartlaşmış...
-
mesela ?
-
manyaki bunu yazdı:
mesela ?
Bar açsan olmaz mı? Nasıl bi mekan ora sadece gece mi işlek yoksa gündüz de işlek mi? -
manyaki bunu yazdı:
mesela ?
-----------------------------mc yada king degilde kendi (yerli) burger markanı ve veya sistemini geliştirebilirsin
nette bir sürü marka var
-
fast-food diye bi ışıklı tabela cak yeter napcan markayı amk
-
media_center bunu yazdı:
fast-food diye bi ışıklı tabela cak yeter napcan markayı amk
-----------------------------Bence de. madem inkilizlere satis yapmak istiyorsun queen dersin Her Majesty felan dersin :)
-
yav bence geleneksel yemekler olan bi yer olsa daha iyi gibi :)
adana kebabıydı,lahmacundu felan :) gerçi yazın ağır olur gibi ama tadı güzel yahu :)
ön tarafta yer varsa tonton teyzeler ekmek açsa,o sıcak ekmekleri servis etseler,yöre yemekleri felan :D
bence daha mantıklı gibi :)