Gelecekteki Durumumuz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Kitap çok okuyorum diyemem ama okurum çekinmeden, gençlikten bahsediyoruz ya benim ümidim yok önümüzdeki 20yıl içinde bizim gençlerden iyi şeyler çıkacağını suçlanacak okadar çok şey varki tek tek saymakla bitmez. konuşma konusunda gençlerde hiç saygı yok tamam benimde yaşım büyük değil ama en azından kime ne saygı göstereceğimi biliyorum öyle yetiştirildim. internet'te herkes görüyordur zaten yaş ortalaması belli 12-24 yaş arası kullanıcılar çoğunlukla uslup, saygı, sevgi hiç birşey yok en büyük örneği "inci" olarak söyleyim öyle bir sayfada yetişiyor bizim gençlerimiz ne bekleyebilirizki küfür kıyamet çok yazık çok en acısıda buna dur diyemememiz :(

Hatasız Kod Olmaz... :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

Dark_Lord bunu yazdı:
    -----------------------------

Tahribat olarak okuma kulübü kurabiliriz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sonuna kadar izleyin lütfen,

http://www.youtube.com/watch?v=c1TGIy-YzQM

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

Bu insanlar böyleyken ben 80 ve sonrası doğan nesilden, özellikle 90'lılardan entellektüel açıdan gelecek için pek fazla umutlu değilim. Çünkü bu nesil eskiler gibi kendini gençliğinde ilme vermemiş. Ağaç yaşken TV'de, face'de, youtube'da vakit geçirmiş ve kartlaşınca da geçirecek gibi duruyor.

Buna inanırdım, eğer Türkiyede yaşamasaydım. Aynı toplumdan bahsediyoruz değil mi? Ekonomisinin büyük bölümü ithalata dayalı olan, 4 yılda bir eğitim sistemi değişen, terörü çözmek uğruna yıllardır kendi vatandaşını şehit eden ancak buna rağmen hala çözemeyen,bop eşbaşkanı başbakana ve militarist muhalefete ve 2 darbeye sahip olan, popçulara olan saygısı bilime olan saygısından n kat fazla olan toplum... Bu toplum mu gençliğinde kendini ilme vermiş? Hiç sanmıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

usta olay eğitim sistemiyle alakalı. Bundan 20 yıl önce lise bitiren kaymakam oluyordu. Ve öyle ağır da bir sistem yoktu, bu günün dershane özel okul dogmaları o günlerden kalmıştır. Şimdi ilkokul 5 e giden çocuk başlıyor sınava çalışmaya, üni, yüksek lisans, askerlik derken yaş olmuş 25-30 adam eli vida tutamıyor. Şimdi özellikle bizi mal tutuyorlar ki yanlışlıkla olurda düşünmeye başlarsak kalkınırız çünkü. Adam gidiyor 12 saat mesai yapmış kitap okuyayımmı diyecek, yemek yiyor yayılar balkona abanıyor sigaraya sonra git 1 saat böyle takıl uyu. İş+TV+Yemek+Sex bunlardan ibaret fonksiyonlar ve dışına çıkmaya niyetlenmiyor adam. Git tornacıya kitap oku de adam diyecek para kazandırıyormu Herkesin ekmeğin derdinde, Türkiye=Survivor, sen survivorda kitap okuyan gördün mü ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

Fatih hocam bizim jenerasyonun bir kısmı ve bundan sonraki yetişen nesiller jenerasyonlar tamamen bilinçsiz ruhsuz bir yapıya sahip çocuklara kitap deyince sanki yanlış bişey söylemiş gibi hissediyoruz kendimi hissettiriyorlar yani artık günümüz tvleri kanalları ve net ortamı öyle bir duruma geldi ki eskiden ayıp olan yanlış olan herşey meşrulaşmaya başladı  yani sonuç olarak gidişat iyi değil allah çoluğumuzu çocuğumuzu ıslah etsin ve bu yazı akabinde dün facete gördüğüm bir yazıyıda paylaşmak istiyorum vehameti biraz daha geniş olarak açıklayabilmek adına

Bizim küçüklüğümüz güzeldi bilader ; tasolar vardı , misketler vardı , bilyalar vardı yardırırdık yokuştan aşşağı arkamızdan komşular ayakkabı falan atardı , milletin bahçesine dalardık picin teki bagırırdı hep ağaca dalan var diye kaçardık hemen ordan , sporcu kartları vardı tamamlayınca hediye alıyorduk , sabahtan akşama kadar dışarda top oynardık , yukarı mahalle aşşağı mahalle vardı yukarı mah......alle hep düşmandı bize , birbirimizle hic gecinemezdik mahalle maçları yapardık hep mevzu çıkardı.

Şimdikiler öyle mi ? ; 14 yaşında çocuk gelmiş sanalda uyuşturucu muhabbeti yapıyor , 14 yaşındaki kızın ağzında şeker olması lazımken başka neyse küfür etmeyeceğim. Biz annemize ' lan ' diyemezken millet birbirinin annesine sövüyor hoşlarına gidiyor , Adamsınız ya. Neyse uzun lafın kısası

Bizim Küçüklüğümüz Güzeldi Bilader ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ayda kaç kitap okuyorki gençlik ? gençliğin hayalleri çalınmış !

yaşar nuri öztürk yoğun bakımda

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bahsettiğin duruma en güzel betimleme şu olabilir. Perde ve perde arkası.

Dostum endişelerini en az senin kadar ciddiye alıyorum ve en az senin kadar üzüntü hissediyorum ancak, olay behsettiğin şekilde gerçekleşmiyor.

Eskiden çok kitap okuyan insanların hayatta tutunacak bir amaç aradığı konusunda hemfikir olabiliriz değil mi ? Yoksa ''haydi el ele tutunup sosyalleşelim'' mi dediler ?

''Günümüzde düşünmek, bir beyin için en büyük ilizyondur'' demiştim geçen bir gün. Bu gerçekten böyle. Kitap okumak, araştırma yapmak veya kaldırıp eteğini altında ne var diye bakmak bir hedefe giden yolda edinilen araçlardır. Günümüzde maskara olarak sınıflandırdığımız Facebook, Twitter veya buna benzer çeşitli sosyal platformlara dahil olmaktan haz alan insan kitlesi, o devirde de bolca bulunuyordu zaten. Bir yanlışım yok değil mi ? Boş insan o zamanlarda da boştu. Bugün bu kadar gözümüze batmasının tek sebebi, bir sorun olarak gündeme gelmesidir.

Bir sorun olduğu hakikatini reddetmiyorum. Ancak senin o ''derin insan kalmayacak'' endişelerini boşa çıkartacak insanlar, şu anda maskara olarak andığımız topluluğu kendi haline bırakmış ve birşeyler kovalar halde hayatına devam ediyor. Sen, ben veya o, günü geldiği zaman saçlarını okşadığımız evlatlarımıza aynen şöyle diyeceğiz '' Sen onlar gibi olmaya çalışma. Kendi yolunda ilerle'' Çünkü bizde aynen öyle yapıyoruz. Aynılaşması kaçınılmazlaşmış yeryüzü sakinlerine karşı inadına farklı düşünceler peşinde olmalıyız. Olayın dikkat çekilmesi gereken noktası boş beyinler değil, aynılaşan beyinler.

@Kaygusuz: Dostum en son senin yorumunu gördüğüm için sana da ufak bir cevap vermek istedim. Benim gözlemlediğim genç neslin kitap okumaktan çok, aklındakileri yazıya dökmeye ihtiyacı var. Çünkü bahsedilen dönemde insanlar biraz daha siyasi ağırlıklı konuları tercih ediyorlardı.

Bu durum amaç doğrultusunda değişiyor malesef. Günümüzde kitap seçimi ağırlıklı olarak fantastik hikaye tarzına veya kişisel gelişim konularına eğilimli durumda. Benim gezip geldiğim ve sindirdiğim günümüz Dünya'sında ayda kaç kitap okuduğunun önemi yok. Asıl önemli olan kendini ifade edebilmen. Yukarıdaki paragrafta aynılaşmaktan bahsettim. Aynılaşmış insanları bir araya toplayıp yazmalarını emretsen, hepsinden aynı cümleleri alırsın.

Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliMermi
    DeliMermi's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    hakkısın, okumuyoruz. durum çok kötü.

olay sadece okumamak değil hocam, yarısı okumamak diğer yarısı ise okumanın yerine koyduğumuz alternatifin yıkıcılığı. paylaşımını beğendiler diye adam mutluluktan havalara uçuyor, bu nasıl bir beyindir ya?

burda yazığın şeyi (hocam) kelimesi hariç, topluma hitap anlamında direk facebookda paylaştım güzel durdu :) 

+1

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Gördüğüm bazı tipler var, aman ya Rabbi bunlar üreyecek ve bu adamdan olacak çocukta muhtemel böyle olacak vay halimize dedirten insan yavruları mevcut. 

Aynı zamanda konuştuğunda ağzından baldan ırmaklar akarcasına ağzımı sulandıran, terminolojisiyle kendine hayran hayran baktıran, sustuğunda ortalığın karardığı insanlara rastlıyorum ve diyorumki inşallah bu adamlar/kadınlar düzinelerce çocuk yaparda o çocuklarıda kendilerine benzer bazende öyle insanlar/hocalar görüyorum, yahu ben bu adamla müşerref olmayı hak etmiyorum vay anasını ilim kol gibi olmuş dağlar ötesinden görünüyor diye şaşırıyorum. Ekseri şunu kaydediyorum ki tamamen öldük bittik konumunda değiliz. Eskiden evet bende öyle düşünüyordum fakat bu iş birazda çevre meselesi sanırım etrafındaki insanları düzgün seçersen bu tablo biraz daha iyimser bir konuma geliyor.

Ülke durumuna bakacak olursak herkesin entellektüel birikim peşinde koşması beklenemez. Benim asgari beklentim herkesin belli bir kültürel/entellektüel birikime sahip olmasıdır az olmayan bir asgari durum beklentisindeyim ama bu da kime göre az problemini doğuruyor gel gelelim resmi eğitim sana sadece bunu vermeyi amaçlıyor gerisi senin elinde olan bir durum ilerletmekte geriletmekte senin elinde.

tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 4166 Toplam Mesaj: 29