Gelecekteki Durumumuz
-
Gençliğin gittiği durum sahiden çok üzücü ama bun da yönlendirilmemenin payı cok büyük. tv de bindir gece ayşegül cart curt bilgisayarda internet facebook vs varken gençleri kitap okumaya yönlendirmek zor tabiki.tv ye bakıyorsun her akşam bir dizi her akşam saçma sapan şey bana göre medya insanları yanlş yönlendirmekte kesinlikle problem medyada...
-
Illegal_Character bunu yazdı:
-----------------------------Gençliğin gittiği durum sahiden çok üzücü ama bun da yönlendirilmemenin payı cok büyük. tv de bindir gece ayşegül cart curt bilgisayarda internet facebook vs varken gençleri kitap okumaya yönlendirmek zor tabiki.tv ye bakıyorsun her akşam bir dizi her akşam saçma sapan şey bana göre medya insanları yanlş yönlendirmekte kesinlikle problem medyada...
-----------------------------
Sana katilmiyorum medya kazancina bakar isin gercegi bu hersey kiside biter."Eger istersen yaparsin." -
NaZi_ bunu yazdı:
-----------------------------Bahsettiğin duruma en güzel betimleme şu olabilir. Perde ve perde arkası.
Dostum endişelerini en az senin kadar ciddiye alıyorum ve en az senin kadar üzüntü hissediyorum ancak, olay behsettiğin şekilde gerçekleşmiyor.
Eskiden çok kitap okuyan insanların hayatta tutunacak bir amaç aradığı konusunda hemfikir olabiliriz değil mi ? Yoksa ''haydi el ele tutunup sosyalleşelim'' mi dediler ?
''Günümüzde düşünmek, bir beyin için en büyük ilizyondur'' demiştim geçen bir gün. Bu gerçekten böyle. Kitap okumak, araştırma yapmak veya kaldırıp eteğini altında ne var diye bakmak bir hedefe giden yolda edinilen araçlardır. Günümüzde maskara olarak sınıflandırdığımız Facebook, Twitter veya buna benzer çeşitli sosyal platformlara dahil olmaktan haz alan insan kitlesi, o devirde de bolca bulunuyordu zaten. Bir yanlışım yok değil mi ? Boş insan o zamanlarda da boştu. Bugün bu kadar gözümüze batmasının tek sebebi, bir sorun olarak gündeme gelmesidir.
Bir sorun olduğu hakikatini reddetmiyorum. Ancak senin o ''derin insan kalmayacak'' endişelerini boşa çıkartacak insanlar, şu anda maskara olarak andığımız topluluğu kendi haline bırakmış ve birşeyler kovalar halde hayatına devam ediyor. Sen, ben veya o, günü geldiği zaman saçlarını okşadığımız evlatlarımıza aynen şöyle diyeceğiz '' Sen onlar gibi olmaya çalışma. Kendi yolunda ilerle'' Çünkü bizde aynen öyle yapıyoruz. Aynılaşması kaçınılmazlaşmış yeryüzü sakinlerine karşı inadına farklı düşünceler peşinde olmalıyız. Olayın dikkat çekilmesi gereken noktası boş beyinler değil, aynılaşan beyinler.
@Kaygusuz: Dostum en son senin yorumunu gördüğüm için sana da ufak bir cevap vermek istedim. Benim gözlemlediğim genç neslin kitap okumaktan çok, aklındakileri yazıya dökmeye ihtiyacı var. Çünkü bahsedilen dönemde insanlar biraz daha siyasi ağırlıklı konuları tercih ediyorlardı.
Bu durum amaç doğrultusunda değişiyor malesef. Günümüzde kitap seçimi ağırlıklı olarak fantastik hikaye tarzına veya kişisel gelişim konularına eğilimli durumda. Benim gezip geldiğim ve sindirdiğim günümüz Dünya'sında ayda kaç kitap okuduğunun önemi yok. Asıl önemli olan kendini ifade edebilmen. Yukarıdaki paragrafta aynılaşmaktan bahsettim. Aynılaşmış insanları bir araya toplayıp yazmalarını emretsen, hepsinden aynı cümleleri alırsın.
Selametle.
Aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ülkemizde ipini koparmış, boşa vakit harcayan insanlar olsa da gerekli mevkiilere gelecek insanlar elbet şu anda bir yerlerde bu konuşmalardan uzak çalışmalarını sürdüyorlardır. Asıl geri kalanlar (belki buna bizler de dahiliz) için neler yapılmalıdır ? Bence bu tartışılmalıdır. -
bak üç sayfa olmuş, sorunda burda, kimse kendini kötüye giden bir gençliğin parçası olarak görmüyor. Bu o kadar sinsi bir cehalet işte.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------bak üç sayfa olmuş, sorunda burda, kimse kendini kötüye giden bir gençliğin parçası olarak görmüyor. Bu o kadar sinsi bir cehalet işte.
EgmnCyln bunu yazdı:
Aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ülkemizde ipini koparmış, boşa vakit harcayan insanlar olsa da gerekli mevkiilere gelecek insanlar elbet şu anda bir yerlerde bu konuşmalardan uzak çalışmalarını sürdüyorlardır. Asıl geri kalanlar (belki buna bizler de dahiliz) için neler yapılmalıdır ? Bence bu tartışılmalıdır.
O bahsedilen profesörlerden, görev adamlarından olamayabiliriz, sadece işten eve gidip gelen insanlar da olabiliriz. Önemli olan kendini geliştirmeye, öğrenmeye, bu oyunların farkında olmaya çalışmak ve 50 kitap okuyup 10-20 tane makale yazamasak bile, zamanı boşa harcamamaktır. Dediğim gibi belki bu boş insanlara şu anda biz de dahiliz ama bunu burada cesurca konuşabiliyorsak bu sorunu da aşabiliriz. -
EgmnCyln bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
-----------------------------bak üç sayfa olmuş, sorunda burda, kimse kendini kötüye giden bir gençliğin parçası olarak görmüyor. Bu o kadar sinsi bir cehalet işte.
EgmnCyln bunu yazdı:
Aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ülkemizde ipini koparmış, boşa vakit harcayan insanlar olsa da gerekli mevkiilere gelecek insanlar elbet şu anda bir yerlerde bu konuşmalardan uzak çalışmalarını sürdüyorlardır. Asıl geri kalanlar (belki buna bizler de dahiliz) için neler yapılmalıdır ? Bence bu tartışılmalıdır.
O bahsedilen profesörlerden, görev adamlarından olamayabiliriz, sadece işten eve gidip gelen insanlar da olabiliriz. Önemli olan kendini geliştirmeye, öğrenmeye, bu oyunların farkında olmaya çalışmak ve 50 kitap okuyup 10-20 tane makale yazamasak bile, zamanı boşa harcamamaktır. Dediğim gibi belki bu boş insanlara şu anda biz de dahiliz ama bunu burada cesurca konuşabiliyorsak bu sorunu da aşabiliriz.
-----------------------------Oyunun farkında ol olma ne olacak ki ? Al herkes farkında, bi bok oluyomu ? Biz tembel milletiz, anca göte yumurta yakıtıyla iş başı yaparız. Gidipde kitap okuyalım gelişelim yok ki böyle bi zihin. Git mahalleye sokağa herkes "günde 10 kova yapıyor 45 ex atıyor çok pis adam", git ilk okula liseye "şunu dövdü çok güçlü, siki 4 metre", haberleri yok ki CV de sikin kaç santim önemi yok. Kitap okumak şöyle bir husus, bazen gereklilik bazen hobi. Yani çevrendeki davarlara psikanaliz yapabilmek adına, hayatında olan bazı şeyleri anlamlandırmak adına kişisel gelişim,psikoloji kitabı okursun, yada canın sıkılır oğuz atay populer kültür ile taşak geçersin, charles bukowski ile küfür edersin, olay bu. Ha kitap okumak çokta muazzam birşey değil, yani en fazla birkaç kelime bilip öleceksin. Kitap okuyan dingil olmuyor diyede bir kaide yok bilmukabele üniversiteler bu dangalaklardan kaynıyor.(Analiz : Atkı,Şal,Kemik Gözlük) Sana şunu söyliyim, bu nesili kütüphaneler kovalasa bir bok olmaz çünkü gerçekten hiç önem vermiyorlar bilgiye. Kitap kız kaldırma aracı, terminoloji ve en bombası Nietzsche aforizmaları entellik simgesi olmuş, halbuki bilse kompleksli Nietzsche abimiz önce senle taşak geçmiş. Cesurca konuşmak olmuyo be hacı, %100 farkındalıkla aynı hataları isteyerek yapmak var çünkü çözüme ulaşmayı istemiyor insan, o kadar tembeliz. Makaleyi siktir et zaten, koca İTÜ Fiz.Müh Türkiyede Makale çıkarabilmekle övünüyor, ülkede bilgi bu işte. Ama git ekonomist ol, avukat ol, doktor ol, armatör ol, inşaat müh. ol kral sensin. Git Fiz müh. ol Kimya müh. ol, bir bok yok, bilgiye nesillerdir önem vermiyorduk aslında. Herkes siyasi bilimler mezunu amk, ben bugüne kadar türlü türlü kitap okudum yani düşün ipek ongun bile okurum ama siyaset okumadım. Ayrıca bu eleştirisini yaptığım durum genellemeye uymuyor. Mesela GOP Taşlıtarla meydanda Caminin oraya arasıra kitap çadırı açılır cüzi miktarlara kitap satılır. Ve çadırda doludur yani, lan belkide çadır küçük işin izafi tarafına da bakmak lazım.
-
şimdi aşk romanı okuyanlar gelip kitap okuyorum diyor. aşağılamış olmayayım ama roman okumaktan ne anlıyorlar bilmiyorum. zaten fazla okuyan yok onlar da birikim yapacak birşeyler okumayınca bi anlamı kalmıyor bence.
-
VBDream bunu yazdı:
Oyunun farkında ol olma ne olacak ki ? Al herkes farkında, bi bok oluyomu ? Biz tembel milletiz, anca göte yumurta yakıtıyla iş başı yaparız. Gidipde kitap okuyalım gelişelim yok ki böyle bi zihin. Git mahalleye sokağa herkes "günde 10 kova yapıyor 45 ex atıyor çok pis adam", git ilk okula liseye "şunu dövdü çok güçlü, siki 4 metre", haberleri yok ki CV de sikin kaç santim önemi yok. Kitap okumak şöyle bir husus, bazen gereklilik bazen hobi. Yani çevrendeki davarlara psikanaliz yapabilmek adına, hayatında olan bazı şeyleri anlamlandırmak adına kişisel gelişim,psikoloji kitabı okursun, yada canın sıkılır oğuz atay populer kültür ile taşak geçersin, charles bukowski ile küfür edersin, olay bu. Ha kitap okumak çokta muazzam birşey değil, yani en fazla birkaç kelime bilip öleceksin. Kitap okuyan dingil olmuyor diyede bir kaide yok bilmukabele üniversiteler bu dangalaklardan kaynıyor.(Analiz : Atkı,Şal,Kemik Gözlük) Sana şunu söyliyim, bu nesili kütüphaneler kovalasa bir bok olmaz çünkü gerçekten hiç önem vermiyorlar bilgiye. Kitap kız kaldırma aracı, terminoloji ve en bombası Nietzsche aforizmaları entellik simgesi olmuş, halbuki bilse kompleksli Nietzsche abimiz önce senle taşak geçmiş. Cesurca konuşmak olmuyo be hacı, %100 farkındalıkla aynı hataları isteyerek yapmak var çünkü çözüme ulaşmayı istemiyor insan, o kadar tembeliz. Makaleyi siktir et zaten, koca İTÜ Fiz.Müh Türkiyede Makale çıkarabilmekle övünüyor, ülkede bilgi bu işte. Ama git ekonomist ol, avukat ol, doktor ol, armatör ol, inşaat müh. ol kral sensin. Git Fiz müh. ol Kimya müh. ol, bir bok yok, bilgiye nesillerdir önem vermiyorduk aslında. Herkes siyasi bilimler mezunu amk, ben bugüne kadar türlü türlü kitap okudum yani düşün ipek ongun bile okurum ama siyaset okumadım. Ayrıca bu eleştirisini yaptığım durum genellemeye uymuyor. Mesela GOP Taşlıtarla meydanda Caminin oraya arasıra kitap çadırı açılır cüzi miktarlara kitap satılır. Ve çadırda doludur yani, lan belkide çadır küçük işin izafi tarafına da bakmak lazım.
Baya döktürmüşsün :) ama buraya ne kadar yazarsak yazalım şuan bişey değişmeyecek. Değiştirmeye çalışsak insanları çalışmaya teşvik etsek %100 başarı gösteremesekte %10'u kurtarsak kardır!