folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Geleneksel Toplum İle Çağdaş Toplumun Anlayış Farkı

Geleneksel Toplum İle Çağdaş Toplumun Anlayış Farkı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

madde 15;

geneleksel otoriter kültür kendi kabul ettiği görüşlerin dışındaki görüşlere saldırarak yaklaşır, onlaroı red eder, salak, aptalca, bune lan der

özgürlükçü modern düşünce yapısı ise her türlü düşünce ve fikre açıktır

ne maddesi bu. yukarıdaki şeye yazdıysan 16 olması lazım. ve niye yazdın bana cevap olarak mı :S

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

madde 15;

geneleksel otoriter kültür kendi kabul ettiği görüşlerin dışındaki görüşlere saldırarak yaklaşır, onlaroı red eder, salak, aptalca, bune lan der

ne maddesi bu. yukarıdaki şeye yazdıysan 16 olması lazım. ve niye yazdın bana cevap olarak mı :S

haklısın gecenin 4 ünde bu kadar çalışıyor kafa

madde  16

----

sana cevap olarak yazmadım :D orda kaç post var neden üstüne alındın ki :-/ ?=?

hea illa hedef lazımsa örnek verilebilir ;

konpicyus bunu yazdı:
    Bu ne lan şaka mı? Götünden uydurmuş bunu yazan gerizeklı mal.
    yukarıdan da anlayacağımız gibi insanlar kabul etmedikleri fikirlere bu şekilde tepki gösterebiliyor.

Sonuç olarak;

eğer medeni, özgürlükçü demokratsanız işlerin küfür, kavgadan önce başka şeylerlede çözülebileceğini bilirsiniz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Erkek

Buda gösteriyorki Geleneksel toplumdan uzak yaşayan insanlar

toplumu anlayamayacak kadar uçmuş ve kendisini Yenilikçi olarak gösterebiliyorlar

Tanımlar yanlıştır Geleneksel olarak adlandırılan toplum aynı zamanda Geleneği komple

kaldırmış ve Yeniliği getirmiştir bkz: Peygamber Efendimizin Dönemi..

Tüm maddelerin hepsi yanlıştır doğruyu değil yanlışı göstermektedir

Gelenek ve Yenilikçilik aslında Uydurulmuş laflardır

Gelenekçiden Dine bağlı olanları Yenilikçidende kasıtları Dinin olmadığı uydurma olduğunu düşünen "aydın", "bilir kişi" düşünürlerdir..kendilerince

Madem gelenek.. Bizim tarihten bu yana geleneğimizde Dine Sımsıkı tutunma vardır

Dinden yüz çeviren bir millet hiç olmamışız olmayacağızda buda kesindir bana göre..

Dinin temel taşlarından birtaneside ilimdir, dini ilmin dışındaki ilimlerlede uğraşan bir çok islam alimi vardır olmuşturda..

Bence biz GELENEĞİNİ BIRAKMAYAN YENİLİKÇİLER iz..

Yenilikçi olarak tanımladıkları kendileri ise..Boş bir hayal ürününün peşinden koşan asıl örümcek kafalı pek nadide kimselerdir..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

TekBuluT bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

madde 15;

haklısın gecenin 4 ünde bu kadar çalışıyor kafa

madde  16

----

sana cevap olarak yazmadım :D orda kaç post var neden üstüne alındın ki :-/ ?=?

hea illa hedef lazımsa örnek verilebilir ;

konpicyus bunu yazdı:
    Bu ne lan şaka mı? Götünden uydurmuş bunu yazan gerizeklı mal.
    yukarıdan da anlayacağımız gibi insanlar kabul etmedikleri fikirlere bu şekilde tepki gösterebiliyor.

Sonuç olarak;

eğer medeni, özgürlükçü demokratsanız işlerin küfür, kavgadan önce başka şeylerlede çözülebileceğini bilirsiniz.

Evet Heleki Forum Ortamlarında Gerek Siyasi Fikir Tartışmalarında Olsun Gerekte, Sosyal ve Tarih Tartışmaları Olsun Bir türlü Medeniyet Aşılama Hususunda Zor İlerlediğimizi Yavaşta Olsa İlerlediğimizi Söylemek istedim.

Forum Ortamlarında Gerilecek Olanlar Lütfen Tartışmalara Heleki Siyasi Tartışmalara Girmesinler, Seyirci Modda Takılsınlar Hem Tartışmanın Selahiyeti Açısından Hemde Kendi Psikolojik Pozisyonları Açısından Daha İyidir Kanımca.

Net Ortamında Asarım Keserim Tarzı Olanları Zaten Hiç Anlayamıyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

ulan hayranım bu

dinsizlerin

komunistlerin

devrimcilerin ve bilimum ilerici! lerin bu çok laf yapan dillerine.

O dil bende olacak dünyadaki herkesi Nitrousist yaparım herhalde.

-----------------

kendi düşüncesinden olmayana cahil geri okumaz etmez bilmez düşünemez embesil koyun ... gibi görenler bunlar sizin için.

tek doğru sizmisiniz ha?

sesimizi çıkarmıyoruz diye kendimizi savunmaktan aciz olduğumuz savunduğumuz şeyin savunulacak bir tarafı olmadı için değil çok konuşmayı sevmediğimiz içindir.boş tenekeden çok ses çıkar bilirsiniz.

Şimdi bu karşılaştırmayı hiçbir dünya görüşü olmayan bu işlerde tarağı olmayan birisinin önüne koysanız geleneksel otoriter kültür sahiplerini olarak adlandırılmış bizim değimimizle "Anadolu İnsanı"nı mağara adamından hallice diğerlerini uzay çağı yaşayan insan olarak düşünür.

Unutmayın şu gün hala Türkçe konuşup ayyıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşayabiliyorsak bunu o geleneksel otoriter kültür sahibi insanlara borçluyuz.Neden diye soran var mı?

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

o adamın yaptıklarının ya da bildiklerinin ne kadarına sahipsin hiç düşündün mü?

senin yaşından çok eğitimci kariyeri var adamın

bir o kadar da kitabı 

Ne olursa 0lsun,

Eğitim kariyeri'nin ve basılı kitaplarının olması o anguta;

Bir milleti; geleneklerinden, inancından, yaşam tarzından ötürü aşağılama, hor görme hakkı vermez,

Kıytırık sözde bir aydın daha, neden se bizim aydınlarımızda kötüleme, aşağılama, bok atma genetik bir hal almış durumda...

Sorular

1) bunları söylerken adamın 1 tane olsun makalesini veya kitabını okudun mu? bir kere olsun dinledin mi?

2) beni bu şekilde kalıba sokarken, yorumlarken kitabı olan herkese aydın dediğimi veya herkesi yüksek gördüğümü neden düşündün (ya da hiç düşünmedin)

3) 1 kere olsun konuyu açandan önce konuya bakmayı denediniz mi?

z-chan'u ben de biliyorum açtığı konuların yarısı "bence" kışkırtmaya yönelik ama "diğer yarısı" gayet sakin ve vizyoner.

ki tamamı kışkırtıcı olsa ne olur? küfür yemedikten sonra vatana laf söylemedikten sonra sadece yarası olanları gocundurur.

yanlışsam yanlışsın deyin ama boş laf olarak ona angut buna salak diyemezsiniz. derseniz o kendi karakterinizi yansıtır.

yazdıklarımı anlattıklarımı akıl-mantık dahilinde yanlışlayın buraya yazıyorum konu açıcam "ben gerizekalıyım angutum" diye.

edüt :

@ nitrous : olayı biraz yanlış anladığına inanıyorum. hata sende değil ki suç olayı inançlı-ateist kavgasına çevirenlerde...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek
    maddelerin hepsi doğru fakat biri hariç: 8.
    çağdaş toplumda rekabetin yerini işbirliğinin alacağını düşünüyorum. yarışma, kazanma, kaybetme gibi ilkel hırslar gelenekçi toplumun işleridir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

n2 bunu yazdı:
    maddelerin hepsi doğru fakat biri hariç: 8.
    çağdaş toplumda rekabetin yerini işbirliğinin alacağını düşünüyorum. yarışma, kazanma, kaybetme gibi ilkel hırslar gelenekçi toplumun işleridir.

aynı konuya değinecektim

2 maddede problem var

ilki yarışma konusu, tek kişinin veya küçük bir grubun kazandığı diğerlerinin kaybettiği yarışmalar çağdaşlığı değil geriliği (gelenekselliği DEĞİL) gösterir bence.

ikinci olarak da çağdaş toplum materlayisttir derken yanlış kelime seçildiğini düşünüyorum. bunu genelde dinsiz olarak algılarlar ancak çağdaş toplum inançlara saygı gösterir ve her kesimden inanca veya inançsızlığa sahip kişi rahat eder.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

edüt :

@ nitrous : olayı biraz yanlış anladığına inanıyorum. hata sende değil ki suç olayı inançlı-ateist kavgasına çevirenlerde...

Hocam yanlış anlamam sözkonusu değil koca koca yazmışlar oraya 

inanç kader doğaüstü güç gibi ögeler bir tarafta materyalist bir tarafta. Bundan başka bir anlam çıkartacak olan varsa buyursun söylesin lütfen.

İnançlı kişi bilime araştırmaya karşı gibi lanse ediliyor öyle olsa idi binuri el-cezeri cabir bin hayyam uluğ bey ibn-i sina ali kuşçu akşemsettin necimiş acep der insan.

Bu karşılaştırmanın asıl amacı budur.

İnançlı/kültürüne bağlı insan gerici özgürlük düşmanı kaka pis..

özgürlükçü çağdaş insan kusursuz. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek
    Promet@ millet öyle anlayabilir ama materyalist kelimesi "inançlara saygısızlık" gibi bir anlam barındırmaz, öyle anlayanların kendi eksikliğidir yani, fazla harun yahya okumuşlardır:D kaygılanmana gerek yok o yüzden. materyalizm bir çoklarının bildiğinin aksine "madde vardır ruh yoktur, şu vardır bu yoktur" gibi gözü kapalı yargılarda bulunmaz, sadece bilimsel açıdan tanımlamaya uğraşır herşeyi, doğaüstü diye bişeyin olmadığını savunur çünkü dincilerin doğaüstü deyip bilinemez olarak gördüklerini de doğanın kendisine dahil edip bilinebileceğini düşünürler. örneğin spritüellerin ruh dediğini materyalizm enerji olarak görür, özünde pek bi fark yoktur kelimeler ve bakış açısı oynar.
Toplam Hit: 8691 Toplam Mesaj: 47