folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Gençlik Spor Bakanlığının Gerçekten İyi Mobil Oyunu 'Nusrat'



Gençlik Spor Bakanlığının Gerçekten İyi Mobil Oyunu 'Nusrat'

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2015
    Erkek

    Hocalar herkes yapılabileceklerden bahsediyor ama birileri yapmaya çalışıyor ve siz desteklemiyorsunuz.. öyle ki biraz daha uzarsa kendi projelerinizi koymadığınız sürece yaptığınıza kıskançlık diyebilirim.. daha fazla Warband görmek istiyorsak veya Crysis türkler tarafından yapılmış mı yapılmamış mı diye tartışacağımıza tamamen Türk kadrosu ile yapılmasını sağlamak için bu projelere destek vermeliyiz.. şahsen ne Türkiyeyi dünya ile yarıştırma derdim var ne de Türkçe oyun olsun derdim var.. Yabancı şirketler bu konuda zaten başarılılar ama parayı türkiyede kazanıp yabancı oyunlara fazla fazla vermek insana koyuyor ve gençlerin sokak köşelerinde esrarlanacağına bu işlerle uğraşmaları daha gurur verici olur..

    bundan 2 yıl önce olsaydı KrypT'e sorardım; Herşeyin en güzeli üretilmiş diye biz hiç üretmeyelim mi? ama artık evrensel düşünüyorum ona buna gavur malı diyen bir toplum içinde bunları kırmaya çalışıyorum.. bir oyun şirketi varsa ve dünyaya hizmet veriyorsa artık oyuna, örneğin; ''ABD oyunu'' dememek lazım ''o şirketin oyunu'' o ve benim ülkeme de satıyor.

    neyse konuyu saptırmayayım.. demek istediğim eğer Gsb bu oyuna referans olduysa.. bu oyunun dinamiğini oluşturan bir grup genç ise.. buna destek verilir hocalar..


    DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

     

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/America%27s_Army Yıl 2002.

    Devlet bu projeye 10 milyon dolar ayırdı diye kıyamet kopacaksa o zaman ona üzülelim abi. Millet ayırsın film çeksin Türkiye'yi itin götüne soksun, bunu yaparken para kazansın. Oyun yapsın tarihi es geçsin kafasına göre yeniden yazsın, bunu yaparken paraları götürsün. Bizimkilerde kendi çapında Ermeni soykırımı olmadığını, bilmem ne galibiyetindeki şanlı zaferimizi, Türklerin barbar olmadığını falan açıklayacağız diye debelenip dursunlar. Ne diyeyim. Bu projelerden tetiklenip, logaritmik olarak artarak eğitelecek kalifiye adam sayısına falan hiç girmiyorum. 

    bu iş bütçe meselesi hocam.. ha diye kafalarına göre bütçe ayırabileceklerini sanmıyorum hele daha hükümetin seçilmemiş olması, terör olayları v.s.

    devlet bunu yapamıyorsa özel sektör yapsın.. Devletin bu görevi yok. Amerikan ordusu yapıyor diye bizim ordu da mı oyun geliştirecek?

    Amerika'nın bunu yapmasının nedeni şirin görünmektir.. Bugün bir çok savaş oyununda amerikan komandoları mülsüman ülkelere gidip halkları öldürüyorlar ve oradakileri de terörist olarak lanse ettiriyorlar halbuki o adamlar vatanlarını koruyor ama öyle izlenim yaratıyorlar çünkü gerçekte yaptıkları işi masum gösterme amaçlarındadır..

    Bizim öyle bir derdimiz mi var?

     

     

    Ama tarihimizi düzgünce anlatabilmeli, çeşitli aktiviteler yapmalıyız bunun görevi de kültür bakanlığına düşüyor.. Ama türkiye nin arkasında uluslararası medya gücü yok hocam.. Küçük bir ermeni olayının ya da kürt olayının avrupada ne kadar büyük yansıtıldığı bariz. Bazen isviçre gazetelerine baktığımda pkk için terörist ibaresi geçmişyor, sanki legal bir partiymiş gibi kürt işçi partisi gibi bir ifade veriyorlar..

    Yani uluslarası iş yapmak o kadar kolay değil ..

    Benim kızdığım nokta şu; ortada ayrılmış bir miktar bütçe var ve o bütçeyle bu tarz bir "jest" yapılmış. Bunu böyle yermenin anlamı yok.. Ayırırsın büyük miktar bir bütçe çok daha kaliteli iş yaparsın, bunu düşünemeyecek kadar kimse gerzek değil. Neden böyle bir şey yapmamışlar bilmiyorum, gerek duymamış olabilirler, bütçeleri yoktur, görevleri değildir, yapacak adam bulamamışlardır v.s.  Arayıp bakanlığa sorabilirsin, teklif sunabilirsin..

    Hatta kosgeb desteği alarak kendi oyununu kendin yapabilirsin hocam.. 

     

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek

     hadi sende yaptığın şeyi koyda görek demek popüler olmuş. Bir insan oyun yapamıyor diye oyun eleştiremez mi? o zaman oyunlara puan veren ama oyuncu olmayanların hepsi boş adamlar,biraz gelişin artık 2015 yılında çıkan övündüğünüz oyuna bakın

     


    Converse giyen uzaylı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Abi neden sürekli bana oyun yaptırmaya çalışıyorsunuz? Neden ben durduk yere oyun yapayım? Ortaya çıkarılmış ürün jestmiş, değilmiş farketmez. Başarısız bir yapımı "ay jest yapmışlar" diye beğenecek değilim. 

    Amerika'nın şirin görünme çabası diyorsun. İşe yarıyor gayet şirin görünüyorlar. Herkesin ağzından Amerika'nın tü kakalığı eksik olmazken, yediğimiz, içtiğimiz hep Amerika'dan çıkıyor. Bizim ülkemizin de gayet böyle bir derdi var. Bütün dünya seni deveye binen Arap sanarken derdini izah edebilmek nispeten daha zor yani. İşin ekonomik boyutuna ya da ileri yönelik açacağı kapılara değinmediğimi tekrarlıyorum ki bu sadece oyun sektörüyle sınırlı değil.

    Bakın, adam gibi bir demoyla çıksın birileri Kickstarter usülü,  hemen atayım paramı. Ama böyle ucuz bir yapımı herhangi bir sebeple pohpohlamaya da gerek yok. 2015 yılında TÜRK yapımı hehey diye mağrurlanmakta bence acizliğimizi gözler önüne seriyor. 1995'ten beri her sene televizyona çıkan kendi imkanlarıyla Türk yapımı araba üretmiş sanayici bilmem kim abilerin memlekete yaptığı etkiden fazlasını yapacağını düşünümüyorum.


    while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    kimsenin sana bir şey yaptırmaya niyeti yok hocam :) beğenmiyorsan ve hevesliysen bu işe girebilirsin.. kimse sana engel olmuyor..

    bizim kendimizi tanıtmamız şart ama sadece bir oyun yaparak bu işin olacağını düşünmüyorum..

    ayrıca kim gururlanıyor bilmiyorum, videoya baktım basit bir oyun, bunu ilgisi olan bir kişi bi kaç ayda yapar diye düşünüyorum. yani oyunu büyütmeye gerek yok, kimse sana dünya çapında oyun yaptık dedi mi? Sadece bir güne özel yapılmış bir oyun. Bu gözle bakmak çok mu zor? Bu oyunla dünyaları fethedeceğiz diye bir iddia mı ortaya atıldı... Ya da bakanlıktan türkiyeden çıkan en iyi oyun daha iyisi yok gibi bir şey mi duydun da böyle büyük bir beklenti içine girdin? 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2015
    Erkek

    @c0nverse Yani artık o kadar komik bir hal alıyorsunuz ki.. biraz gelişin artık lafını kullanıp, giriş aşamasındaki bir projeyi yıkabiliyorsunuz. Bravo! siz ne kadar geliştiniz?
    acaba içimizden biri bu proje alır götürür mü dedi diye geçmiş mesajlara birkez daha baktım pes yani..


    DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    orjinal linki nedir? indirelim.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    Oyunu indirip bitirmiştir baya olmuştu cikali oyunun cephe bolumu çok zor geçemedi auto-aim olaydı iyiydi dedim oyunu beğendim gerçekten başarılı olmuş bence


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    S2buyuk bunu yazdı

    Pardon da bu mu güzel? Türkiye'de "Game Developer" lık yapmış biri olarak low poly ile opengl' e giriş seviyesindeki grafiklerle hazırlanmış bu oyuna güzel demeyin. Muhtemelen "bize 1 ayda bir oyun yapın onuda süper ucuza yapın" diyerek bu projeyi ayağa kaldırmışlar. İndirmedim, videolar çoğu şeyi anlatıyor. Türkiyede yavaş yavaş bu işlerin başlanması elbetteki güzel ama amatörlük safhasını geçememiş. 

    Eğer high polygon ile oyun yapılıyorsa tüm 3d modellerlar oyun yapımcısı olurdu. Oyun dediğin high polygon ile oyun olmaz.

    Bknz: minecraft

     

    Yeni nesil zaten kötü modellemede direk "bok gibi oyun" yaftasını yapıştırdığı için oyun programcılığı ölüyor.

    Bu işleri bilen biri olarak buradaki emeği göz ardı edemem. İsterse çok boktan olsun.

     

    DrKill tarafından 30/Ağu/15 23:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Arkadas bir seye bok atmak Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinin genetik hastaligidir. Tahribatin %70inin yaptigi da bu. Tabi ki begenmeyebilirsin. Ancak o durumda bile yapman gereken daha iyi olmasi icin fikir beyan etmek, yol göstermektir. Bu kafaya bu oyun bile fazla hımına..


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 7323 Toplam Mesaj: 33
nusrat