folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Georges POLITZER Yaşasaydı Ona Bir Sorum Olacaktı...

Georges POLITZER Yaşasaydı Ona Bir Sorum Olacaktı...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Adam zeki adam kardeşim ne yapalım,yalan mı söyleyeyim,stephan hawking de çok zeki bir adam ve materyalist ve şuan dünyadaki en yüksek iq ya sahip ayrıca adam Allah'ın gazabına uğramış,tekerlekli sandalyeye mahkum,yazı falan da yazamıyorum,yardımcısına yaptırıyor ama adam o halde bile Allah'ı inkar ediyor

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    Allah ıslah etsin o zaman ibinoyu=))

... sorcerer & musket ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    Ben cewap verdim madem sallamıcaksınız niye cewap istionuz :) bi de dünyanın en yüksek iqsuna sahip kişi stephen hawking diel başka bi prof.tu ismini unuttum ama ay küsü 198'di
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    zeki diye doğrusunu bilcekler deil ya :P

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Yaa hocalar lafları karıştırmayın a.q., Adam zeki ve özürlü dedim bu halde bile Allah'ı inkar ediyor. Gelelim iq konusuna,okuduğum bir yerde böyle birşey gördüm,yalan doğru bilemem sonuçta zeki bir insan,neyse konu bu değil tabii,evt elektrik sinyali gibi ama önemli olan maddenin mutlak bir gerçek olmadığıdır,anlatmak istediğim budur

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    felsefeci bir hocamız var bizi faşist yapmaya çalışıyo bu yüzden her dediğine karşı çıkıyorum ertanında yazdıkları gibi şeyler sölüyodu arklarla bir olup saçma saçma filan dedik gerçektende felsefenin bir kaç konusu çok saçma Allah'a inandıgımız için ki yoktan var edebilen ancak ve ancak Allah'tır. Allah'ın ustunde varlık olmayacağı içinde, yok maddeymiş yok buymuş yok suymuş ilgilenmeyin bence beinm fikrim bu tabi bazı mantıklı konularıda var felsefenin ama tam bir karmaca içine girdinmi çıkamıyorsun kafan karışıyor helede hoca seni bi yerlere çek mek istiyorsa ve sen farketmiyorsan bütün kafandakiler allak bullak oluyor direk hocanın dediğine yöneliyorsun benim demek istediğimin konuyla alakası olmadıgını biliyorum fkt böle bir konu açıldıgı için burda yazmaya karar verdim. BEnim isteğim bazı ibne hocalar var onları fazla dinlemeyin kafanız karışır zATEn dövecem bizim hocayı geçen gün gerizekalı dedi kalkıp anne........ sulalesini....... te dua etsin unı kazanmak istiyorum ....

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek
    adamın anlatıkları biraz parapsikolojiye giriyor.alın elinize iğneyi istediğiniz bir yere batırın batırırkende başka bir şey düşünün aklınızı başka yerede olsun batırmayı sürdürün sonuçta belli bir süre sonra iğne yarıya kadar gelmiş ve acı hissetmemizşiniz.bunun nedeni beynin kapasitesinin fazla yüklendiğinden acıyı duymayışımızdır.

boş
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    adam oldu gercegi anlamistir simdi ha :d nekadar zeki oldugunuda anlamistir

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Rüyanda gördüklerini gerçek gibi algılayabilirsin. Önemli olan beynin bunu nasıl algıladığıdır. Sonuçta duyularımızla algıladığımız herşey elektrik sinyalleri olarak beyine iletilir ve orda işlenir. İlla bir madde olması gerekmez. Beyne gerekli sinyaller yollanırsa yada beyin bunları kendi yaparsa (rüyada olduğu gibi) biz onu gerçek gibi algılayabiliriz.
    -------------------------

olayı özetliyor.

What is the matrix?
    - The matrix has you !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neuromancer
    neuromancer's avatar
    Dişi
    Ertan kardeş
    Sanırım sen şu soruyu sormaya çalıştın: Madde olmadan duyum nasıl gerçekleşiyor?Bu sorunun yanıtı fizyolojide gizlidir.Beyin uyku esnasında bir sürü hormon salgılar(sadece uykuda da değil). Melatonin, DHEA, asetilkolin, ve seratonin gibi... Bu hormonlara ek olarak bir sürü de molekül salgılanır.Rüyaların beynin elektro-kimyasal etkinliğiyle bağlantısı kesin.Rüya sırasında beyin sapı, limbik sistem ve önbeyinde kan dolaşımı hızlanıyor.Ve tüm bunlar sonucunda da bize kendini gerçek olarak algılatan bir duyum oluşuyor.Ama beyin o kadar büyük bir çalışma alanı ki onun üzerinde yeni çalışmaya başlamış olan bilim adamları daha çok küçük bir bölümü çözebilmişlerdir.

Uyuşturucu madde alanlarda da gerçek maddi karşılıkları olmadığı halde maddi deneyimler ve duyumlar yaşanır.Bunun sebebi de maddelerin beyinde yarattığı etkinliktir.

Burada kendine şu soruyu da sorabilirsin: Madem rüyalar bu kadar gerçekmiş gibi görünüyor, bu yaşadığım ve bana çok gerçekmiş gibi görünen yaşam da bir rüya olamaz mı?

Bence sen maddeyi reddetmeden veya maddecileri eleştirmeden önce evrensel düşünce-madde karşıtlığını anlamaya çalışmalısın. Ortada çok da basit bir soru var aslında.Madde mi düşünceden çıkar düşünce mi maddeden çıkar?Ve bu soruyu evrenin başlangıcına dek götürdüğümüzde karşımıza hangisi çıkar? Madde mi düşünce mi?Yani ilk varlık madde midir düşünce midir?Ve hangisi hangisinden türemiştir?

Materyalistler burada madde cevabını verirken idealistler Tanrı cevabını verir.Materyalistler sadece duyu organlarıyla algılayabildikleri evrene inanırlar ve algılanamayanın var olmadığını düşünürler. Düşüncenin de beynimizin etkinliğinden kaynaklandığını savunurlar.Beyin yoksa düşünce de yoktur çünkü.

Ve ayrıca iki farklı özün birbirinden türemesi mümkün müdür? Mesela taşta neden düşünce yoktur? Maddeden düşünce nasıl çıkmaktadır.İki farklı töz, insan denen varlıkta nasıl bir arada bulunabilmektedir?

Tanrı konusu burada farklı bir yerde durur.Tanrı inancın konusudur. İnancın konuları da tartışılmaz.Birini zorla inanmaya ikna edemezsiniz.Ancak kendisi isterse inanır.İnanan birini de
    inancından vazgeçiremezsiniz.O da kendisi inanmaktan vazgeçebilir. Dünya tarihinde bir sürü sonradan inanmış veya inancından sonradan vazgeçmiş insan vardır.

Gelişmiş insana düşen şey, bu soru karşısında cevabını seçmek( tabi herhangi bir cevabı seçmemek de seçenekler arasında:)) ve farklı cevabı seçmiş olana da saygı duymaktır.

Diye düşünüyorum...

Toplam Hit: 4487 Toplam Mesaj: 29