folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gerçek Güneş Gözlüğü Deyip Bizi Kekliyor Olabilirler Mi?

Gerçek Güneş Gözlüğü Deyip Bizi Kekliyor Olabilirler Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo

Selam güzel insanlar konu bu;

Wish den Aliexpress den bakıyorum da, 70 liraya 100 liraya güneş gözlükleri var, UV400 çoğu Polarize özellikleri filan da var. Nedir bu işin inceliği 500 liraya Güneş gözlüğü alıyoruz da, bu 70 liralıktan farkı ne? UV%99 olanlar gerçek güneş gözlüğü diyenler var ama o yazı ve vb. olarak gözlüğün üstünde yazmıyor,  sadece sözde duyuyorum hep, yazı olarak gözlüğün üzerinde pek görmedim, hiç görmedim, belkide hiç doğru yere bakmadım. Hakiki Güneş gözlüğü dendiği zaman neye dikkat etmek gerekiyor. Nerden anlaşılır, gözlük satan adamın ağzından çıkana inanmak bana mantıklı gelmiyor. Çünkü burası Türkiye ve burda namuslu adam bulmak zor. Birbirimizi kandırmayalım, Türkiye’de Esnafın ne olduğunu biliyoruz. Bunlar bize hakiki deyip, marka gözlükleri satıyorlar. Orda Rayban yazması umrumda değil ben zaten escobar tarzı gözlük seviyorum.

rahmandaburda tarafından 22/Nis/19 22:43 tarihinde düzenlenmiştir

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

uv yi bilememde (belki pranın sahte olup olmadığını kontrol ettikleri ışıkla belki siyah ampul(keçeli kalemleri parlatan mor florasan) denen ışıkla test edebilirsin )

çoğu ekranda çizgisel kutuplayıcı filtre olur sen gözlüğü tvye monitöre doğru tut ve 360 derece cevir bir noktada ekranı göremeyeceksin gözlük camından böyle anlayabilirsin polarize olup olmadığını anlayabilirsin

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

İnsan bulmak da zor,

-0-

Güneş gözlüğüne gelince; Polarize camlar için bir yöntem var (tabi her turu için değil). Polarize camlar da şöyle bir özellikl var-polarize olup olmadıklarına ilişkin- ; 2 polarize gözlüğün camını üst üste getirip, artı şekline getirdiğinde, bir yüzünden baktığında Öteki yüzünü göremiyorsun. Kalitesine dair birşey söyleyemeyeceğim. (na @wert 'in işaret ettiği fotolardaki gibi. ama bazı türlerinde bu olmuyor.)

Birde bunların Uv kaplamaları olanlarda Kiminde güçlü(çıplak gözle görünebilecek şekilde) Mavi,Lacivert,Mor,Kızılımsı renkler görülebilirken; Bazılarında oldukça belirsiz ama gözleri oldukça rahatlatan Füme Renklı camlarda bile Cam'ın hamurunda Morumsu "belli-belirsiz" renkler görülebiliyor ama yine tabîki kaliteli camlar bunlar da.

-0-

Optik canlara gelince, bunlarda sıkıntı tabi. Bunlarda ne kadar Flat(düz) olup ince olursa o kadar iyi(hafif) oluyor. Ki ışığın, cam içinden geçişi sırasında camdan kaynaklanan eğimden dolayı(ve muhtemelen kırma/kırılma indis'inden dolayı) renkseme(?) ve optik görüşün dar olmasını engellemek, sanırım.

Bunların Organik dediği, bildiğin Karbon temelli şeffaf bir Çam Reçine türü. Tabi Mineral cam'a göre dâhâ hafif oluyor. lâkin ışık geçirgenliği Mineral cam kadar iyi olmuyor. 

Tabii, Çatlama,  çapak atma, kırılma, çizilmeye karşı; kullanılan camın malzemesine ve kaplamasına göre, kullanılan teknolojiye göre, değişiyor. Benim bildiğim, Alman,Fransız,Japon,Abd,İsrail markaları biraz daha öndeler. 

Uv filtre'leri için ise gözle görülmediğinden Test cihazları lâzım, yada daha önceden bildiğin hastalığa hassas insanlara denetebilirsin. 

AntiRefle dediğin; Işığın , camın yüzeyinde Yansıma olmadan doğrudan camdan geçebilmesine yarayan bir Kaplama, ki bunda da okuduğum kadarıyla ışığın vurduğu cephede, kaplama üzerinde Mikron seviyesinde Çukurlar oluyor. Ve genelde camın İç yüzeyinde oluyor. Amaç, iç yüzeyde Yansımayı engellemek yani, gözlerin yorulmasını engellemek. 

Bir de "EM kaplama" diye birşey var ama nedir, nasıl birşey, anlayamadım gitti..

Normalde @Vanhelsing diye bir üye var, optikçi, ama ketum'un da ketum'u. 

-0-

Ortak olarak Güneş ve Optik camların kalitesine gelince, Pek de anlayabileceğini zannetmiyorum ama kimilerine Lazer ile camin yüzeyine yada içine Çıplak göz ile uzaktan baktığında göremeyeceğin Marka-model adını, Çok yakından baktığında okuyabileceğin Kaliteli Camlar var tabii. 

Uff, amma uzun oldu beaâ. yovuldum. ^^,

-0-

Konu dışı: Alec Baldwin, let of down slowly.   d p dd 

'm Getting offline 

RitmFarbRacourci tarafından 23/Nis/19 01:52 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

İnsan bulmak da zor,

-0-

Güneş gözlüğüne gelince; Polarize camlar için bir yöntem var (tabi her turu için değil). Polarize camlar da şöyle bir özellikl var-polarize olup olmadıklarına ilişkin- ; 2 polarize gözlüğün camını üst üste getirip, artı şekline getirdiğinde, bir yüzünden baktığında Öteki yüzünü göremiyorsun. Kalitesine dair birşey söyleyemeyeceğim. (na @wert 'in işaret ettiği fotolardaki gibi. ama bazı türlerinde bu olmuyor.)

Birde bunların Uv kaplamaları olanlarda Kiminde güçlü(çıplak gözle görünebilecek şekilde) Mavi,Lacivert,Mor,Kızılımsı renkler görülebilirken; Bazılarında oldukça belirsiz ama gözleri oldukça rahatlatan Füme Renklı camlarda bile Cam'ın hamurunda Morumsu "belli-belirsiz" renkler görülebiliyor ama yine tabîki kaliteli camlar bunlar da.

-0-

Optik canlara gelince, bunlarda sıkıntı tabi. Bunlarda ne kadar Flat(düz) olup ince olursa o kadar iyi(hafif) oluyor. Ki ışığın, cam içinden geçişi sırasında camdan kaynaklanan eğimden dolayı(ve muhtemelen kırma/kırılma indis'inden dolayı) renkseme(?) ve optik görüşün dar olmasını engellemek, sanırım.

Bunların Organik dediği, bildiğin Karbon temelli şeffaf bir Çam Reçine türü. Tabi Mineral cam'a göre dâhâ hafif oluyor. lâkin ışık geçirgenliği Mineral cam kadar iyi olmuyor. 

Tabii, Çatlama,  çapak atma, kırılma, çizilmeye karşı; kullanılan camın malzemesine ve kaplamasına göre, kullanılan teknolojiye göre, değişiyor. Benim bildiğim, Alman,Fransız,Japon,Abd,İsrail markaları biraz daha öndeler. 

Uv filtre'leri için ise gözle görülmediğinden Test cihazları lâzım, yada daha önceden bildiğin hastalığa hassas insanlara denetebilirsin. 

AntiRefle dediğin; Işığın , camın yüzeyinde Yansıma olmadan doğrudan camdan geçebilmesine yarayan bir Kaplama, ki bunda da okuduğum kadarıyla ışığın vurduğu cephede, kaplama üzerinde Mikron seviyesinde Çukurlar oluyor. Ve genelde camın İç yüzeyinde oluyor. Amaç, iç yüzeyde Yansımayı engellemek yani, gözlerin yorulmasını engellemek. 

Bir de "EM kaplama" diye birşey var ama nedir, nasıl birşey, anlayamadım gitti..

Normalde @Vanhelsing diye bir üye var, optikçi, ama ketum'un da ketum'u. 

-0-

Ortak olarak Güneş ve Optik camların kalitesine gelince, Pek de anlayabileceğini zannetmiyorum ama kimilerine Lazer ile camin yüzeyine yada içine Çıplak göz ile uzaktan baktığında göremeyeceğin Marka-model adını, Çok yakından baktığında okuyabileceğin Kaliteli Camlar var tabii. 

Uff, amma uzun oldu beaâ. yovuldum. ^^,

-0-

Konu dışı: Alec Baldwin, let of down slowly.   d p dd 

'm Getting offline 

UV test cihazı dediğiniz bu olabilir mi? Ama bu makine sadece UV400 testi yapıyor, Sanıyorum UV400 demek hakiki güneş gözlüğü demek tüm dünyada UV400 denince “Sunglasses” anlamına geliyor. Bakın cihazı bile buna göre üretmişler. UV%99 diye bir kelime ile sadece Türkiye de karşılaşıyorum. O da yazı olarak değil hep söz olarak. 

TRY 262.22 6% İndirim | Optik Lens Anti UV Ultraviyole Ray Objektif Test Dedektörü UV Measurer UV400 Testi
    https://s.click.aliexpress.com/e/DgNy2AoKP

yada bu

TRY 166.29 6% İndirim | UV400 tester objektif test ultraviyole tester Lens test ekipmanları CP-13B dalgaboyu ayarlanabilir
    https://s.click.aliexpress.com/e/f49ZdEzhZ

rahmandaburda tarafından 23/Nis/19 09:57 tarihinde düzenlenmiştir

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kalite kalite dolar 1 lirayken 60 liraya bir gözlük almıştım hala kullanırım 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

UV test cihazı dediğiniz bu olabilir mi? Ama bu makine sadece UV400 testi yapıyor, Sanıyorum UV400 demek hakiki güneş gözlüğü demek. Tüm dünyada UV400 denince “Sunglasses” anlamına geliyor. Bakın cihazı bile buna göre üretmişler. UV%99 diye bir kelime ile sadece Türkiye de karşılaşıyorum. O da yazı olarak değil, hep söz olarak. 

TRY 262.22 6% İndirim | Optik Lens Anti UV Ultraviyole Ray Objektif Test Dedektörü UV Measurer UV400 Testi
    https://s.click.aliexpress.com/e/DgNy2AoKP

yada bu

TRY 166.29 6% İndirim | UV400 tester objektif test ultraviyole tester Lens test ekipmanları CP-13B dalgaboyu ayarlanabilir
    https://s.click.aliexpress.com/e/f49ZdEzhZ

Takıldığım kısım şu; sen şimdi Reel'de ve/veya Sanalda satıcının şöyle yada böyle de'mesine neden bu kadar takıyorsun. "He" de geç git, yada dâhâ iyisi "he" deMe bile! 

UV ibaresi, sadece GüneşGözlüklerinde de yok. Göz'e takılan Gözİçi merceklerde dahi Uv filtresi var. Gördüm,biliyorum. Tabi her filtre eklendiğinde Orjinal renklerden uzaklaşmış oluyorsun, bir de böyle olumsuz durum var.

Linklere bakmadım henüz, sonra bakarım. Ama bir test için üretilmişse iyi-kötü o amacı gerçekleştiriyordur. Ancak Ürün hakkındaki Kullanıcı yorumları, foto, ve videolara da bakmanı öneririm. 

Diğer bir durum; Optik-Güneş gözlüğü fark etmeksizin, Kullanılan çerçeve, Çerçeve menteşesi, ve üzerindeki yazılar gravür vb. az biraz Gözlüğün kalitesine, işaret eder. Uzaktan anlamak biraz zor olur, tahminim.

-0-

^^D bir de şu link'leri kopyaladık'tan sonra 1kez Enter tuşuna tıklamayı,dokunmayı âdet haline getirebilirsek 10numara 5yıldız 1.sınıf iş yapmış oluruz(bana göre tabi). Keyfine göre de takılabilirsin'iz tabii.

RitmFarbRacourci tarafından 23/Nis/19 12:04 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutrakan_d
    tutrakan_d's avatar
    Erkek

Piyasa çin mallarıyla dolu benim gördüğüm. Yeni başıma geldi. Aldığım çerçeve seneyi doldurmadan şekil değiştirdi ve en sonunda köşeden kırıldı. Ki 30 senedir gözlük kullanırım takmasını çıkartmasını filan öğrendik artık. Üzerine filan basmaktan değil malzeme dandikliğinden çatladı kırıldı meret.

Aldığım gözlükçüye gidip şikayette bulundum. Değiştirecek galilba gözlüğü.

Aslında camlar sıkıntılı olabilir veya olmayabilir bunlar bi şekilde mavi ışıkla test ediliyor da. Mesela çerçevenin sağlamlığını veya ne kadar sağlıklı olduğunu test etmenin bi yolu yok.

Bütün gün kulak arkasından alıyoruz belki kanserojeni amk.Ne olduğu belli değil yani bi çok ürünün.

Aklıma çinlilerin kullanılmış kondomlardan toka yapıp dünyaya sattığı haber aklıma geliyor. Bi değişik oluyorum.

Çok dikkatli olmak lazım alırken kısacası. Çin mallarının da kalitelileri vardır da. Temiz esnaf bulmak lazım. Araştırmadım da kemikten tarak yapıyolar belki gözlük te yapan vardır güzel memleketimde..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    tutrakan_d bunu yazdı

Aslında camlar sıkıntılı olabilir veya olmayabilir bunlar bi şekilde mavi ışıkla test ediliyor da. Mesela çerçevenin sağlamlığını veya ne kadar sağlıklı olduğunu test etmenin bi yolu yok.

Bütün gün kulak arkasından alıyoruz belki^^D` kanserojeni amk.Ne olduğu belli değil yani bi çok ürünün.

Aklıma çinlilerin kullanılmış kondomlardan toka yapıp dünyaya sattığı haber aklıma geliyor. Bi değişik oluyorum. @@,`)

Çok dikkatli olmak lazım alırken kısacası. Çin mallarının da kalitelileri vardır da. Temiz esnaf bulmak lazım. Araştırmadım da kemikten tarak yapıyolar belki gözlük te yapan vardır güzel memleketimde..

Yekpare kemikten yapılanını görmedim. Lâkin kemik tozundan yapılanını gördüm. Kafaya göre de şekil verilebiliyor. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    rahmandaburda bunu yazdı

Cep telefonunda enter yok ki, bilgisayarda olsa yukardan link ekleme bölümünden ekliyordum, keşke otomatikmen linke dönüşse.

-

Bu gerçek gözlük muhabbetinden eminim tek kıl kapan ben değilimdir, beyin ameliyatının detaylarını anlatır gibi konular dönüyor. Ama benim istediğim şey basit Polarize özelliği olsun, yani şu yıldız gibi parlayan deniz ışığını engelleme olayı Birde kesin etkili güneş gözlüğü olsun. 

Ve ben aslında kendi çapımda bayağı bi araştırdım da, bu kadar karışık değil gibi UV400 denilen özellik Vikipedia’da Güneş Gözlüğü olarak kabul ediliyor. Ve UV400 + Polarize gözlüklerin 100 liraya bile satıldıklarını görüyorum. Ama sanırım gerçek UV400 olduklarını anlayabilmek için test cihazı gerekiyor. 

UV400 + Polarized 

Bu birleşim sağlıklı bir güneş gözlüğü kriterlerine yeterince uygun mudur? Yoksa ben yanlış bilgiler mi ediniyorum. Bunu öğrenmek istiyorum.

%100UV diye bir kelimeyi yabancı sitelerde göremedim hiç. Bu %100UV kelimesi bizim gözlükçülerin kelime oyunlarından biri olarak, bilgi kirliliği mi oluşturuyor? acaba ben bunu merak ediyorum. 

UV400 yazısına mı inanayım, yoksa UV%100 diyen Gözlük satan optikçiye mi inanayım. Bu bilgi kirliliğini ben yaratmıyorum. Çıkın istediğiniz insana sorun hiç kimse gerçek bi güneş gözlüğünde hangi özellik olur bilmiyor. Optikci bize pahalı bi ürün satarsa tamam diyoruz bu güneş gözlüğü.

Adam yeni gözlük alıyor, Gerçek güneş gözlüğü diyor. 1000 lira para saydım. 1000 lira para sayınca gerçek güneş gözlüğü oluyor da. 100 lira sayınca olmuyor mu? Fatura nın miktarından gözlüğün kalitesini anlatıyoruz. 

————

Sen bi araba alsan arabanın kalitesini verdiğin fiyattan mı anlarsın, yoksa motorun sesinden mi, boyasından filan mı? Verdiğimiz 1000 lira 500 liraya deyiyor mu acaba yoksa 100 liraya aynı kalite satılıyor ama marka değil.

Yani ben saati zamana bakmak için kullanıcam, 600 bin lira olması geçen zamanı durdurup geri alma özelliğini de beraberinde eklemiyorsa gerek 5 liralık saat neyime yetmiyor.

rahmandaburda tarafından 23/Nis/19 13:51 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Kimdi o ya atasundan gözlük almış göndermiş yurtdışına sahte çıkmış bir yerde bakmıtım

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

Cep telefonunda enter yok ki, bilgisayarda olsa yukardan link ekleme bölümünden ekliyordum, keşke otomatikmen linke dönüşse.(*** Cep Telefonunda, klavye olarak standart yada hangi klavyeyi kullanıyorsan, Alt Satıra geçmek için hangi bölgeye Dokunman gerekiyorsa, Klavyenin o bölgesini kullanabilirsin dokunmak için {Kopyaladığın linkin çalışabilir(otomatik) olması için.}.  )

-

Bu gerçek gözlük muhabbetinden eminim tek kıl kapan ben değilimdir, beyin ameliyatının detaylarını anlatır gibi konular dönüyor. Ama benim istediğim şey basit; Polarize özelliği olsun, yani şu yıldız gibi parlayan deniz ışığını engelleme olayı, Bir de kesin etkili güneş gözlüğü olsun. (**** polarize camlarda sadece çizgisel(?) değil , bir de çembersel polarize yada buna benzer birşey okuduğumu hatırlıyor gibiyim. Gerçi bu Fotoğraf makinelerinde Bulut çekimlerinde önemli olduğunu okumuştum. )

Ve ben aslında kendi çapımda bayağı bi araştırdım da, bu kadar karışık değil gibi UV400 denilen özellik Vikipedia’da Güneş Gözlüğü olarak kabul ediliyor. Ve UV400 + Polarize gözlüklerin 100 liraya bile satıldıklarını görüyorum. Ama sanırım gerçek UV400 olduklarını anlayabilmek için test cihazı gerekiyor. 

UV400 + Polarized 

Bu birleşim sağlıklı bir güneş gözlüğü kriterlerine yeterince uygun mudur? Yoksa ben yanlış bilgiler mi ediniyorum. Bunu öğrenmek istiyorum.( ***Bu sorunun cevabı, biraz da Nerede bulunduğuna ve Ne iş yaptığına göre de değişebiliyor. Ovada takılan güneş gözlüğü ile Dağın zirvesinde takılan güneş gözlüğü arasında da fark var. Tabi buradaki Polarize ve uv mu bilemiyorum, lâkin Koyuluk açısından kategorize edilmiş 1den 5e kadar. Renkleri de farklı oluyor. )

%100UV diye bir kelimeyi yabancı sitelerde göremedim hiç. Bu %100UV kelimesi bizim gözlükçülerin kelime oyunlarından biri olarak, bilgi kirliliği mi oluşturuyor? acaba ben bunu merak ediyorum. ( ****UV da benim hatırladığım sadece ışık Spektrum'unun belli bir DalgaBoyu alanı, ve bu alan da uv-a, b, c (?) gibi de  bölünmüş kendi içinde. Yani, UV'da kendi içinde 2-3 kategoriye ayrılıyor kendi DalgaBoyunda. Aslında burada bir ışığın görünür-görünmez DalgaBoylarına ait Spektrum'unu paylaşsak daha iyi olur da. benim için şu an mümkün değil.)

UV400 yazısına mı inanayım, yoksa UV%100 diyen Gözlük satan optikçiye mi inanayım. Bu bilgi kirliliğini ben yaratmıyorum. Çıkın istediğiniz insana sorun, hiç kimse gerçek bi güneş gözlüğünde hangi özellik olur, bilmiyor. Optikci bize pahalı bi ürün satarsa, tamam diyoruz bu güneş gözlüğü.(****sadece mor ışıktan etkilenen insanlar yok. Kırmızı renkten de etkilenen insanlar var. Kalpleri görece sağda olan insanlar var. @@, )  belki yukarıda sözünü ettiğim durumu anlatmak için "%100" ifadesini kullanıyorlardır hâni daha kolay anlatabilmek için. )

Adam yeni gözlük alıyor, Gerçek güneş gözlüğü diyor. 1000 lira para saydım. 1000 lira para sayınca gerçek güneş gözlüğü oluyor da. 100 lira sayınca olmuyor mu? Fatura nın miktarından gözlüğün kalitesini anlatıyoruz. (**** Yau anladım bak ben seni, lâkin kişiye özel güneş gözlüğü de olabiliyor, Kimisinin gözleri,retinası daha duyarlı olabiliyor. kişisel özelliklerden kaynaklanabilir. Kataraktı olur daha farklı davranır. fiyatlarken kullanılan malın kalitesi, kaplama'nın kalınlığı, Çerçevede kullanılan malzemenin cinsi, işçiliği, transferi, reklamı, patenti, vb giderleri etkiler tabii. Kâr marji, kaç el değiştirdiği, vergisi vs.)

————

Sen bi araba alsan arabanın kalitesini verdiğin fiyattan mı anlarsın, yoksa motorun sesinden mi, boyasından filan mı? Verdiğimiz 1000 lira 500 liraya deyiyor mu acaba yoksa 100 liraya aynı kalite satılıyor ama marka değil.

Yani ben saati zamana bakmak için kullanıcam, 600 bin lira olması geçen zamanı durdurup geri alma özelliğini de beraberinde eklemiyorsa gerek 5 liralık saat neyime yetmiyor.(**** sen ödemek istemeyebilirsin lâkin, giderler var. Bunlar hep oldu ve olacak, bence. Patent ile ilgili kısmı buraya da koydum varsayıyorum.

Kişisel tercihtir saat, kimi analog ister, kimi dijital, kimisi ikisinin de hibridini ister, kimisi daha özel olarak dâhâ çok Sensörlüsünü ister, ister de ister. İhtiyaçlar sınırsız, kaynaklar yetersiz. Eee, buna göre varolanlar; miktarına, kalitesine, tercihlere,teslim aciliyet'ine göre Fiyatlandırılır. Bu arada, optikçi değilim..Maksat paylaşmak.)

RitmFarbRacourci tarafından 23/Nis/19 15:48 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2292 Toplam Mesaj: 18
güneş gözlüğü hakiki gözlük uv%100 polarized