folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gezegenler Arası Veri İletimi ?

Gezegenler Arası Veri İletimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Diğer gezegenlere gönderilen araçlar çektikleri fotoğrafları Dünya'ya nasıl iletiyor ? Dünyadan nasıl kontrol edilebiliyorlar ?

Kullandıkları veri yolu (wifi gibi birşey mi mesela) ve veri gönderici/alıcı cihazlar hakkında detaylı bilgi lazım.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Radyo dalgalarıyla yavaş yavaş hocam.

Okadar yaşki şuan marstaki cihaza verilen bir komut yanlış hatıalamıyorsam 8 dakikada ulaşabiliyor.

Zaten dünyadan kontrol edilen derken oradaki her hareketini kontrol etmiyorlar, mesela ilerlemesine oraya bak buraya bak gibi felan değil onlar tam programlanmış kısmi yapay zekaya sahip cihazlar.Diyorki her bilmemkaçdakikada bir fotograf çekip yolla veya şuraya vur çıkan toprağı çek ve sakla felan diye.

Kendi kendilerine analiz yapıyolar ondan sonra o rağorları yolluyorlar.

360  derece çektikleri bir fotografı yüksek çözünurlukte atmaları saatler sürüyor

erebos tarafından 07/Kas/14 19:43 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

dünyanın belirli noktalarına kurulan radyo verici ve alıcıları ile müdür.

güney kutuptan kuzey kutuba kadar çizgi halinde aralarında 100 km ara ile istasyonlar koyuyorlar.

her gün 8 dakika kopma yaşıyorlar sadece. yani 24 saaate sadece 8 dakika bağlantı kopuyor.

bildiğin çok düşük kalitede radyo dalgalarını kullanarak iletişim kuruyorlar.

veri aktarımı çok yavaş . ses bu yüzden böyle garip geliyor artronotlar konuşurken.

ama yinede ttnetten hızlı olduğuna eminim. en azından bilmem kaçbin km de sadece 8 dakika bağlantı kopuyor mk.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Uydu uzerinden gps i de dusunursek rahatlikla veri akisi saglanir sanirim. 

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

belkide hiç gitmemişlerdir :D iletişim açısından düşününce

akmarky tarafından 07/Kas/14 19:44 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    Uydu haberleşmesi zannediyorum

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

yamuluyorumda mantikenboyleydi  radyo sinyal dalgalari uzadikca veri hizi dusuydor fakat verinin ulasabilicegi yer uzaklasiyor tam tersi durumda var

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

ortalama 300.000 km yi aşan mesafeler için dünyaya gelen tüm radyo dalgaları 1 saniyeyi geçeceği için gezegenin konumuna göre değişkendir ve radyo teleskopları ile veriler alınır, gönderici cihazlar için ise nasıl bi fotoğraflama tekniği olduğunu araştır,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.

radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)

bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    DadasAdam bunu yazdı

fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.

radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)

bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?

Hacı Uzayda adam akılli su yok sen denizaltı derdindesin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle yapılıyor. Ekvatora yakın konumlarda devasa büyüklüklerde (70 metre falan) 120 derecelik açı oluşturacak şekilde çanaklar dikiyorlar.

Sonra X bandı dediğimiz;

7250-7750 Mhz
    7900-8400 Mhz

Frekans aralıklarında radyo dalgları ile haberleşme sağlanıyor.

Mesela çanaklardan birisi bu:

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 3173 Toplam Mesaj: 26