folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gezegenler Arası Veri İletimi ?

Gezegenler Arası Veri İletimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Hacı Uzayda adam akılli su yok sen denizaltı derdindesin

Yanlışın var, gayet de fazla su vardır. Tek problem donmamış su bulmak.

DadasAdam bunu yazdı

fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.

radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)

bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?

Radyo dalgası dediğimiz yapı çok genel birşey. Frekans aralıklarına göre bu Wifi olur FM olur X bandı olur. Öyle radyo dalgası diyince antika teknoloji zannetme yani :D

torpedo_XL tarafından 07/Kas/14 20:05 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ADSIZ
    ADSIZ's avatar
    Erkek

Naked science deep space probes türkçesi derin uzay robotları gibi bişeydi, orda bunları anlatıyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.

radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)

bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?

su yok mu ? uzay dediğin sadece içinde olduğumuz güneş sistemiyse bile bu kadar emin olamayız.

ki evrende dünyadan başka gezegende su olmadığını düşünmek... ne diyim nasıl tamamliyim burayı :)

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    ADSIZ bunu yazdı

Naked science deep space probes türkçesi derin uzay robotları gibi bişeydi, orda bunları anlatıyor

çok sağol hocam böyle görselli birşey daha da iyi oluyor anlamam açısından. az önce 

Aliens Of The Deep(http://www.filmifullizle.com/aliens-of-the-deep-2005-turkce-dublaj-izle.html/3)

izledim. meraklarımı gidermek için üstüne dediğin belgesel iyi gider sanırım.

@torpedo_XL  şimdi anladım :) ne yalan söyliyim antika şeyler gelmişti aklıma :)) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    DadasAdam bunu yazdı
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

su yok mu ? uzay dediğin sadece içinde olduğumuz güneş sistemiyse bile bu kadar emin olamayız.

ki evrende dünyadan başka gezegende su olmadığını düşünmek... ne diyim nasıl tamamliyim burayı :)

:) suyun oluşması imkansız demiyorum fakat takip ettiğim kadarıyla kayda değer yani bi van Gölü büyüklüğünde su kutlesi görmedim. Yanlisim varsa duzeltin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Denizaltı demişsin götü boklu 3 tonluk Cruosity ( akıllı alet ama ağırlık olarak götü boklu ) için bile deli gibi yakıt vs. harcanmıştır sen denizlaltından bahsediyorsun biraz uzak birşey hatta bu ay ki Populer Science dergisinde bahsediliyor hocam çok kısada olsa 

0x656e tarafından 07/Kas/14 20:13 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

europa reportsu izlememiş ama bu konu ile alakalı bi film http://www.imdb.com/title/tt2051879/ 

c0nverse tarafından 07/Kas/14 20:25 tarihinde düzenlenmiştir

Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

:) suyun oluşması imkansız demiyorum fakat takip ettiğim kadarıyla kayda değer yani bi van Gölü büyüklüğünde su kutlesi görmedim. Yanlisim varsa duzeltin

van gölü kadar mı yok? eğer europada donmuş su tabakasının altında sıcak su varsa dünyadaki su miktarının 3 katı kadar su var demektir.

Converse giyen uzaylı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

@Targutay

hocam o zaman ifadeni şöyle değiştirelim :) "Hacı Uzayda adam akılli su bulunamadı sen denizaltı derdindesin". orada yok dersen çok farklı anlamlara geliyor çünkü :)

@Ka1nsha 

onu düşünüyordum. evrende o kadar ilerlememize dünya yakıtları yetecek mi acaba... veya dünya yakıtları bitmek üzereyken yeni bir gezegende yeni bir yakıt bulunabilir mi...

yok  @c0nverse  Aliens Of Deep'i izledim. gayet güzel bir belgeseldi ama araştırmacılar çok gevezelik yapıyor bazı yerler sıkıcı :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

cosmos mu izliyon hacı

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 3174 Toplam Mesaj: 26