Gezegenler Arası Veri İletimi ?
-
Targutay bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Hacı Uzayda adam akılli su yok sen denizaltı derdindesin
Yanlışın var, gayet de fazla su vardır. Tek problem donmamış su bulmak.
DadasAdam bunu yazdıfotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.
radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)
bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?
Radyo dalgası dediğimiz yapı çok genel birşey. Frekans aralıklarına göre bu Wifi olur FM olur X bandı olur. Öyle radyo dalgası diyince antika teknoloji zannetme yani :D
torpedo_XL tarafından 07/Kas/14 20:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Naked science deep space probes türkçesi derin uzay robotları gibi bişeydi, orda bunları anlatıyor
-
Targutay bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.
radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)
bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?
su yok mu ? uzay dediğin sadece içinde olduğumuz güneş sistemiyse bile bu kadar emin olamayız.
ki evrende dünyadan başka gezegende su olmadığını düşünmek... ne diyim nasıl tamamliyim burayı :)
-
ADSIZ bunu yazdı
Naked science deep space probes türkçesi derin uzay robotları gibi bişeydi, orda bunları anlatıyor
çok sağol hocam böyle görselli birşey daha da iyi oluyor anlamam açısından. az önce
Aliens Of The Deep(http://www.filmifullizle.com/aliens-of-the-deep-2005-turkce-dublaj-izle.html/3)
izledim. meraklarımı gidermek için üstüne dediğin belgesel iyi gider sanırım.
@torpedo_XL şimdi anladım :) ne yalan söyliyim antika şeyler gelmişti aklıma :))
-
DadasAdam bunu yazdıTargutay bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.
su yok mu ? uzay dediğin sadece içinde olduğumuz güneş sistemiyse bile bu kadar emin olamayız.
ki evrende dünyadan başka gezegende su olmadığını düşünmek... ne diyim nasıl tamamliyim burayı :)
:) suyun oluşması imkansız demiyorum fakat takip ettiğim kadarıyla kayda değer yani bi van Gölü büyüklüğünde su kutlesi görmedim. Yanlisim varsa duzeltin
-
Denizaltı demişsin götü boklu 3 tonluk Cruosity ( akıllı alet ama ağırlık olarak götü boklu ) için bile deli gibi yakıt vs. harcanmıştır sen denizlaltından bahsediyorsun biraz uzak birşey hatta bu ay ki Populer Science dergisinde bahsediliyor hocam çok kısada olsa
0x656e tarafından 07/Kas/14 20:13 tarihinde düzenlenmiştir -
europa reportsu izlememiş ama bu konu ile alakalı bi film http://www.imdb.com/title/tt2051879/
c0nverse tarafından 07/Kas/14 20:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Targutay bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıTargutay bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
:) suyun oluşması imkansız demiyorum fakat takip ettiğim kadarıyla kayda değer yani bi van Gölü büyüklüğünde su kutlesi görmedim. Yanlisim varsa duzeltin
van gölü kadar mı yok? eğer europada donmuş su tabakasının altında sıcak su varsa dünyadaki su miktarının 3 katı kadar su var demektir.
-
hocam o zaman ifadeni şöyle değiştirelim :) "Hacı Uzayda adam akılli su bulunamadı sen denizaltı derdindesin". orada yok dersen çok farklı anlamlara geliyor çünkü :)
onu düşünüyordum. evrende o kadar ilerlememize dünya yakıtları yetecek mi acaba... veya dünya yakıtları bitmek üzereyken yeni bir gezegende yeni bir yakıt bulunabilir mi...
yok @c0nverse Aliens Of Deep'i izledim. gayet güzel bir belgeseldi ama araştırmacılar çok gevezelik yapıyor bazı yerler sıkıcı :)
-
cosmos mu izliyon hacı