folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gezegenler Arası Veri İletimi ?

Gezegenler Arası Veri İletimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    c0nverse bunu yazdı
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı
    Targutay bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

fotoğraflama tekniklerini izledim, google'ın street view kameraları gibi çalışıyorlar.

radyo dalgaları en son ihtimal verdiğim şeydi. daha yüksek teknolojide bir iletişim olarak hayal ediyordum. şimdi radyo dalgalarının resim dosyasını nasıl aktardığını araştırıcam. sağolun başlangıç için güzel bilgiler bunlar :)

bir de beyin fırtınası sorusu sormak istiyorum. bir gün mars'ın veya buz kütlesine sahip herhangi bir gezegenin buz kütlesini kırıp altındaki su tabakasında seyahat edip keşif yapabilecek bir denizaltı üretebilirse birşeyler çıkar mı sizce ?

Hacı Uzayda adam akılli su yok sen denizaltı derdindesin

su yok mu ? uzay dediğin sadece içinde olduğumuz güneş sistemiyse bile bu kadar emin olamayız.

ki evrende dünyadan başka gezegende su olmadığını düşünmek... ne diyim nasıl tamamliyim burayı :)

:) suyun oluşması imkansız demiyorum fakat takip ettiğim kadarıyla kayda değer yani bi van Gölü büyüklüğünde su kutlesi görmedim. Yanlisim varsa duzeltin

van gölü kadar mı yok? eğer europada donmuş su tabakasının altında sıcak su varsa dünyadaki su miktarının 3 katı kadar su var demektir.

Teşekkür ederim araştırıyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı

cosmos mu izliyon hacı

cosmos efsanedir ya. onun gibi etkileyici belgesel daha bulamadım.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

van gölü kadar mı yok? eğer europada donmuş su tabakasının altında sıcak su varsa dünyadaki su miktarının 3 katı kadar su var demektir.

henüz europaya gönderilmiş bir inceleme aracı bulunmuyor değil mi ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

dünyanın belirli noktalarına kurulan radyo verici ve alıcıları ile müdür.

güney kutuptan kuzey kutuba kadar çizgi halinde aralarında 100 km ara ile istasyonlar koyuyorlar.

her gün 8 dakika kopma yaşıyorlar sadece. yani 24 saaate sadece 8 dakika bağlantı kopuyor.

bildiğin çok düşük kalitede radyo dalgalarını kullanarak iletişim kuruyorlar.

veri aktarımı çok yavaş . ses bu yüzden böyle garip geliyor artronotlar konuşurken.

ama yinede ttnetten hızlı olduğuna eminim. en azından bilmem kaçbin km de sadece 8 dakika bağlantı kopuyor mk.

abi kopardın beni ya :D

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    c0nverse bunu yazdı

henüz europaya gönderilmiş bir inceleme aracı bulunmuyor değil mi ?

şu an çok fazla uydu var ama yüzeye girebilecek bir aracımız yok çünkü yüzeyde hemen donuyor hemde yüzey iniş için uygun değil soğuktan donmasa bile gezegene girene kadar paramparça olur o yüzden şimdiki olanaklarımızla europayı keşfedemiyoruz ama uydu fotoğrafları ne kadar güzel bi uydu olduğunu gösteriyo.

Converse giyen uzaylı
Toplam Hit: 3176 Toplam Mesaj: 26