Gitar Çalmak İçin
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
myblackworldweb bunu yazdı:
Ekerci bunu yazdı:
yoo gerek yok..ben tek başıma öğrendim diyebilirim.hatta kursa gitme diyebilirim...onların öğreteceklerini 1 ayda öğrenirsin.ama istemen gerekir.arkadaşta öğrenecekti parmakları ağrımış bir ay sonra bıraktı..1-2 ay parmakların agrır..basamaz hale gelirsin.bunları atlatırım diorsan tek basına calar öğrenirsin.tabi söle bi yardım olacak.eğitim cd si var ünlü bi adamın.onun cd sini alırsan öğrenirsin.ismini unuttum.eğer ilgilenirsen pm at adamın ismini bulurum..40 tl ye alabilirsin.
-----------------------------öner yavuz dan bahsediyor olabilirsin.
Hocam öğrenilir ama GERÇEK bir kursa giderse daha çabuk öğrenilir.
Önemli olan hocanın çabuk ve kaliteli öğretmek istemesi dir.
sizin bahsettiğiniz öğrenme stili
C#m - B - A ve ritmi çalmak ise doğrudur evde öğrenirsin (doğru ya da yanlış öğrenirsin)
ama onu yapıp da ben gitar çalıyorum diye ortada dolaşırsa işte o zaman ülkemdeki çoğu gitar çalan kişilere benzer.
-----------------------------hacı o hoca nerde ?? kaç kişiye sorduysam 3 ayda 2 sarkı calmayı öğrendim diyor.zaten belli bi aşamadan sonra kendini geliştirirsin ki..bu sana kalmış..ilk acemiliği aştıktan sonra kendisi de geliştirebilir.bunda bir sorun yok.hocasızda öğrenilir..ama ne kadar istediğine bağlı bu..
-----------------------------O hoca aşağıdaki adreste;
Adana Çakmak Plaza 2. Kat ta bekliyorum gelenleri ;)
Mürid indirimi de yapabilirim
-
gitar çalacan da sen ne tarz müzik icra edeceksin o gitarla? klasik müzik? pop? rock? bunlara göre değişir. her 2 kişiden 4 ünün yaptıgı gibi pop ve ya rock gitar çalacam soner sarıkabadayının yeni çıkan şarkılarını çalsam yeter, ateşin yanında kumsalda popüler sarkıları calıp söyletiyim dersen evde kendin ögren zaten. diğer türlüsü için ciddi eğitim gerektirir. en basit enstruman gibi görünür ama öyle değildir gitar. ben baslamanı tavsiye etmem. gitar yerine keman,kaval,bağlama,ud,kanun,kemençe,flüt gibi enstrumanlara baslaman siddetle tavsiye edilir..
-
HyKo bunu yazdı:
gitar çalacan da sen ne tarz müzik icra edeceksin o gitarla? klasik müzik? pop? rock? bunlara göre değişir. her 2 kişiden 4 ünün yaptıgı gibi pop ve ya rock gitar çalacam soner sarıkabadayının yeni çıkan şarkılarını çalsam yeter, ateşin yanında kumsalda popüler sarkıları calıp söyletiyim dersen evde kendin ögren zaten. diğer türlüsü için ciddi eğitim gerektirir. en basit enstruman gibi görünür ama öyle değildir gitar. ben baslamanı tavsiye etmem. gitar yerine keman,kaval,bağlama,ud,kanun,kemençe,flüt gibi enstrumanlara baslaman siddetle tavsiye edilir..
-----------------------------gitar yerine keman? daha kolay diye? naptın be hacı.
ama tarz olayındaki yoruma katılıyorum. ben death metal dinlerken gitarist bile olmayan bi hocaya gitmiştim. neyse ki bluesa merakı varmış blues öğretiyordu :D bıraktım 4 5 ay sonra. amacı eğitim değildi paraydı. paracı olmayan birini bulmalı kursa gidecek olan. istanbuldaysan hadi yine eğitmen gitaristler var da diğer illerde epey zor.
-
ulquiorra bunu yazdı:
HyKo bunu yazdı:
-----------------------------gitar yerine keman? daha kolay diye? naptın be hacı.
ama tarz olayındaki yoruma katılıyorum. ben death metal dinlerken gitarist bile olmayan bi hocaya gitmiştim. neyse ki bluesa merakı varmış blues öğretiyordu :D bıraktım 4 5 ay sonra. amacı eğitim değildi paraydı. paracı olmayan birini bulmalı kursa gidecek olan. istanbuldaysan hadi yine eğitmen gitaristler var da diğer illerde epey zor.
-----------------------------yok diğer alternatif enstrumanları daha kolay çalınabildiği için önermedim sanırım hepsi gitardan daha zordur. ben sadece elma armut olmaktansa avakado kivi falan olsun arkadas diye söyledim :) heryerde gitar çalan adam bulursun kralını çalan adam da bulursun. ama bazen yarım yamalak keman çalsın yeter dersin kimse çıkmaz :) gitar yasaklanmalı artık okullarda ilkokul düzeyinde o yaşta gitar müziği öldürmekten baska bi halta yaramıyor bence. keman ve/veya bağlama öncelikli tutulmalı. ah şimdiki aklım olsa gitar mı çalardım :)
-
önce bir süre kurs. sonra video vs.
-
HyKo bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
HyKo bunu yazdı:
-----------------------------yok diğer alternatif enstrumanları daha kolay çalınabildiği için önermedim sanırım hepsi gitardan daha zordur. ben sadece elma armut olmaktansa avakado kivi falan olsun arkadas diye söyledim :) heryerde gitar çalan adam bulursun kralını çalan adam da bulursun. ama bazen yarım yamalak keman çalsın yeter dersin kimse çıkmaz :) gitar yasaklanmalı artık okullarda ilkokul düzeyinde o yaşta gitar müziği öldürmekten baska bi halta yaramıyor bence. keman ve/veya bağlama öncelikli tutulmalı. ah şimdiki aklım olsa gitar mı çalardım :)
-----------------------------saçma. o yaşta gitar yüzünden müzikten soğuyan keman yüzünden hayattan soğur. eğer müziği öldürmekten kastın müzikten soğumaksa. değilse gitar müziği nasıl öldürür arkadaşım? nerdeyse her tarz müzik yapılır gitarla. e kalkıp 3 akor basanı gitarist kabul edersen, 3 akor basan gitaristin prim yaptığı ortamlara girersen gitar müziği öldürür tabi. gitarda 3 akor basmakla kemanda 3 nota vermek aynı şey bence. kemanda 3 nota çalan kişi keman çalmış olmuyorsa 3 akordan öteye geçmeyen ameleler de kafa sikmekten başka bi iş yapmıyordur.