Gm 5 Plus & Xiaomi Mi5 Prime Tercihi (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek
    exchanger bunu yazdı

Gm 5 plus kullanıyorum.  Benim kullanımıyla şarjı 1 günü kurtarıyor bazen ikinci günü bile görüyor ama arkadaşımda da var o baya uğraşır telefonla elinden düşmez o mesela günde iki defa şarj ediyor.

Ancak şunu söyleyeyim hızlı şarj olayı o kadar efsane bir şey ki.  Atıyorum acil çıkacaksın tuvalete girmeden bi takıyorsun telefonu sen tuvalete girip üzerini değişen kadar %40-50 artıyor şarj.  İlk yarım saatte 0dan 50ye gerçekten çıkıyor yani ve ciddi anlamda hayat kurtarıyor. O yüzden şarj konusunda sıkıntı çekmiyorsun çok kullanıyor olsan bile.

Bütün bunlara rağmen xiaomi gerçekten güzel telefon.  Almışken daha iyisini alayım diyorsan al mutlaka.  Birisi 1000tl ye bulabileceğin en üst düzey telefon,  diğeri 1500-2000 bandındaki en iyi telefonlardan biri.

Mi4 kullanıyorum hızlı şarj mevcut 

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı

Bende iki telefon arasında kaldım yalan yok. DH de güzel bir inceleme denk geldi MI 5 için. Oldukçada faydalıydı, ana konu üzerinden ulaşabilirsin. Mutlaka izle derim. Şahsım adıma GM'in ucuz ve Türk firmasına destek anlayışı ile almayı düşünüyordum; ancak benim içinde performans daha ön plana çıktığı için Note 3 (gelirse ilerleyen aylarda 4) ya da MI 5 düşünüyorum. Fiyatlarında kolay kolay düşeceğini pek sanmıyorum, malum dolar fiyatları ve kar payları güz önüne alınırsa. Para sıkıntı değilse 128 Gb tavsiye ederim. Yoksa ikinci tercih Mi 5 64 Gb al gitsin. düşünme bile.

Hocam 128 GB versiyonuna para yetmez. Bir de bunun dışında ihtiyaç fazlası olduğu için israf olur 128 gb. 

Aklıma bi fikir geldi hocam, @cuneyd hocamla birlikte üçümüz birlikte alsak ucuza mal edemez miyiz?

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

xiaomi zaten çok uygun fiyata telefon ürettiği için düşmesini beklemeyin dolar düşmedikçe telefon düşmez general mobilde da da aynısı zaten ucuz ürettikleriçin daha da düşmüyor telefon.

farkı nedir dersen evet xiaomi mükemmel bir telefon fiyati çok iyi ancak türkiyde adam gibi satan bir firma yok yani destek alableceğin bir yer yok

ne yapabilirsin ? 

ya riske girecksin yurt dışından xiaomi mi5 alacaksın bozulursa tamir ettiremeyeceğini teknik destek alamayacağını unutma 

yada türkiyede düzgün bir ithalatcı getirene kadar general mobile al , mi5 yi bir firma getirirse satar mi5 e geçersin.

mi5 i ve ona benzer telefonları türkiyeye getirmek çok büyük risk , hadi samsung apple htc lg olsa bi sıkıntı cıksa teknik servise ver yaptır  wifi modülü bozulsa usb girişi bozulsa yaptıramazsın telefonu.

Hocam zaten teknoloji şans işi. Cihazda bir sıkıntı çıkarsa yazılım ve azda olsa donanım tarafında ben hallederim. Bir firma getirecekmiş(semers) ancak getireceği ürünlerin garantisi ve imeisi olmayacağını açıkladı. Yani şu an mi5'in Türkiye'de kariyer yapma şansı yok görünüyor. 

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Elinde ne kadar nakit var hocam? Facebook ta Çinden telefon getirip uygun fiyata imei atıp satan gruplar var pm atarsan link atayım. Adam ayağına kadar getiriyor telefonu. 

1000-1300 ama değişiyor, genelde azalmaya yönelik değişiyor. :) Siz pm atın hocam güvendiğiniz uygun grupları biz bi bakalım. Araştıralım. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı

İzmirde MI 5 satan bir yer var. Adamlar güvenilir duruyor. Gidipde yüzyüze konuşma fırsatım olmadı, kısa zamanda gidicem ama inşallah. İlgilenirsen linktir vs derken yardımcı olmaya çalışırım. Yurt dışından millete getirteyim diye uğraşma. İstanbuldaysan zaten sürüyle ithalatçı garantili sıfır satan adamlar var ya da dediğim gibi İzmirde 1-2 yer var şu an aynı derecede. Yardır gitsin. ^^

Hocam İzmir'deki o satılan yer garanti konusunda yardımcı olur mu bilmem ama benim hem garantiye hemde imei'ye ihtiyacım yok. Sadece Avrupa'da satılan mi5 olması önemli. Oraya gittiğiniz de bana ulaşabilir misiniz. Diğer durumlar olumsuz sonuçlanır ise sizin dediğiniz gibi yapalım. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek
    PEAK bunu yazdı
    exchanger bunu yazdı

Gm 5 plus kullanıyorum.  Benim kullanımıyla şarjı 1 günü kurtarıyor bazen ikinci günü bile görüyor ama arkadaşımda da var o baya uğraşır telefonla elinden düşmez o mesela günde iki defa şarj ediyor.

Ancak şunu söyleyeyim hızlı şarj olayı o kadar efsane bir şey ki.  Atıyorum acil çıkacaksın tuvalete girmeden bi takıyorsun telefonu sen tuvalete girip üzerini değişen kadar %40-50 artıyor şarj.  İlk yarım saatte 0dan 50ye gerçekten çıkıyor yani ve ciddi anlamda hayat kurtarıyor. O yüzden şarj konusunda sıkıntı çekmiyorsun çok kullanıyor olsan bile.

Bütün bunlara rağmen xiaomi gerçekten güzel telefon.  Almışken daha iyisini alayım diyorsan al mutlaka.  Birisi 1000tl ye bulabileceğin en üst düzey telefon,  diğeri 1500-2000 bandındaki en iyi telefonlardan biri.

Mi4 kullanıyorum hızlı şarj mevcut +telpa garantisi de çıktı kutudan

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

@exchanger - Hocam evet çok kullanışlı bir özellik hızlı şarj mevzusu. Mi5'te de mevcut bu özellik. Ayrıca Gm 5p gibi type-c özellikli. Mi5 bu özellikler ile Samsung logosu ile çıksa 2000 üzeri fiyat ile satılır Türkiye'de.  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

gm5 plus alırken dikkat et. görüşme yaparken ses karşıya boğuk ve derinden gidiyor. 4g modelinde de vardı bu sorun. tasarımsal veya donanımsal bir sorun olduğundan çözülemiyor. şarj konusunda hiç iyi değil. galaxy s4 ile karşılaştırdım aynı süre ekran açık kaldı en düşük parlaklık seviyesinde ve gm5 plusta çok hızlı tükendi s4 te az tükendi. oyun oynarken de aynı şekilde su gibi boşalıyor şarjı. ekranı çok kullanmadan sadece görüşme yaparak belki 1 gün dayanabilir ama aktif kullanımda kesinlikle 1 gün dayanmıyor. benim kullandığım cihazda hafıza kartı okuma sorunu var. farklı hafıza kartları da taktım denedim arızalı diyor hafıza kartlarına. kısaca cihazdan memnun değilim. lg g4 ucuza bulabilirsen alabilirsin. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

@acikistihbarat - Hocam Gm5P almaya karar verdiğimde dikkat ederim söylediklerinize ama şarj yönüyle sıkıntı olacak bu telefon bana. Çünkü yoğun değil ama sık kullanıyorum ben telefonu. Bu arada g4 (ithalatçı) iyi değil hocam o, lg bir türlü sevemedim. Ayrıca g4 kullanıcıları şarj konusundan aşırı muzdarip...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

@acikistihbarat - Hocam Gm5P almaya karar verdiğimde dikkat ederim söylediklerinize ama şarj yönüyle sıkıntı olacak bu telefon bana. Çünkü yoğun değil ama sık kullanıyorum ben telefonu. Bu arada g4 (ithalatçı) iyi değil hocam o, lg bir türlü sevemedim. Ayrıca g4 kullanıcıları şarj konusundan aşırı muzdarip...

gm5 plus ve lg g4 arasında kalırsan kesinlikle g4 ü al derim. en azından görüşmede ses arızası ve şarjın hemen bitmesi sorunu yaşamazsın.

Toplam Hit: 5305 Toplam Mesaj: 51
xiaomi general mobile gm 5 plus mi5