Göbek Eritme Teknikleri
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
MaviEkran bunu yazdı:
Fazla mekiğin göbeği eritmemesinin sebebi, bölgesel zayıflama diye bir olayın olmamasıdır. Mekikte yaktığın kaloriler sadece göbekteki yağları kullanmaz, tüm vücuttakileri kullanır.
Dolayısıyla göbeği eritmek için koşmak, bisiklet, yüzmek gibi sporlar mekikten daha etkilidir. Tabii ki göbekteki yağları erittikten sonra alttaki görüntünün güzel olmasını istiyorsak karın kaslarına yönelik çalışmak gerekir..
-----------------------------Mekikte yaktığın kalori sadece o bölgedeki yağları yakmayabilir bu doğru olabilir ama sonuçta tüm vücütta bir yag yakımı söz konusu ise en çok yag yakımı karın ve miğde kısmı çalıştıgı için en çok o bölgede etkili olacaktır.
-----------------------------Hoca anladığm kadarıyla kendi tezini oluşturmuşsun, ille de yapacam diyosun !!!
Koşman garanti çözüm, diğeri işe yaramaz kendini boş yere yorma diyoruz...
Ama sen bilirsin, Mekiğe taktım mekik çekicem diyorsan:
DENE BAKALIM, SONUCU GÖRELİM :)
Umarım sen kazanırsın, isteğin yerine gelmiş olur...
-
bildiğim birşey var ise göbek kilo ile çok az alakalıdır. kendimden biliyorum yılların tecrübesiyle sabit ve kesindir
-
göbek ve dairesel çevresi simit bölgesi diye adlandırılmaktadır ve ezilerek yada titreşimlerle yakılıp, eritilebilen insan vücudundaki tek bölgedir en kıymetli hareketler göbek için mekik, çevresi yani simit için içe twister diye adlandırılan BİMde 8 liraya kampanya dahilinde satılmış olan alettir. Günlük tek seans 8 yada 16 set halinde 1er dakikalık dinlenme ile 10 set sonunda eger beslenmenede dikkat edersen çok rahat 1 ay sonra sekle girmeye başlar 3-4 ay sonunda da istediğin şekilde olur ama sonrasında bırakmamak gerekli düşük tempoda devam edilmelidir..
Bunun yanında bira göbek yapmaz biranın yanında götürdüğümğz fındık, fıstık, leblebi, cips v.b. aburcubur diye adlandırılan bizim tabirimizle çerez sınıfındaki yiyecekler göbek yapar malesef...
-
Vallahi bende yazin yaklasmasiyla basladim gobegi eritmeye internetten bunu aldim

her gun 4.5 5 km kosuyorum 15 20 dakka boyunca birazda mekik cekiyorum bakalim nolucak..
-
swordfish bunu yazdı:
MaviEkran bunu yazdı:
Fazla mekiğin göbeği eritmemesinin sebebi, bölgesel zayıflama diye bir olayın olmamasıdır. Mekikte yaktığın kaloriler sadece göbekteki yağları kullanmaz, tüm vücuttakileri kullanır.
Dolayısıyla göbeği eritmek için koşmak, bisiklet, yüzmek gibi sporlar mekikten daha etkilidir. Tabii ki göbekteki yağları erittikten sonra alttaki görüntünün güzel olmasını istiyorsak karın kaslarına yönelik çalışmak gerekir..
-----------------------------Mekikte yaktığın kalori sadece o bölgedeki yağları yakmayabilir bu doğru olabilir ama sonuçta tüm vücütta bir yag yakımı söz konusu ise en çok yag yakımı karın ve miğde kısmı çalıştıgı için en çok o bölgede etkili olacaktır.
-----------------------------Bölgesel yağlanmalar için o bölgeye ait kassal çalışma yeterli olmaz. Aksine bölgesel çalışma yerine tüm vücut kaslarının aktif olduğu daha çok efor sarfedilen spor yapılmadır ki bu da yüzme ve tempolu koşudur.
Mekikle harcanan kalori tempolu koşuda harcanan kalori ile kıyas edilemez. Devede kulak kalır.
Şöyle düşün ne kadar çok terlersen (sporda) o kadar kalori yakmış olursun (düz bir mantık ama genel anlamda doğru denebilir.)
-
hoca vücut çalışıyorum, hafif göbek var, 1.5 sene otur otur, üstelik meze, alkol fln.Hoca dedi ki bu işin özü %80 beslenme.Beslenmene dikkat edeceksin, sonra sporunu yapacaksın.Bak sana şöyle söyliyim;
yağlıları, kızartmaları, hamur işini kıs.Hatta uzak dur.Tatlıdır, cipstir, abur cuburdur, koladır şudur budur bulaşma.Hele şeker, aman haa...İşin özü diet.Dietisyene git önce bi.
-
Haci gunde 600 mekik cekersen kaslarini yakarsin gelisme olmaz 3 er gun arayla 600 mekik yaparsan iste ozaman karin kaslarin gelisir..
Gobek olarak olaya bakma vucut yag oranini dusur. Yemene icmeden dikkat et,kos,bisiklet sur,yuz bunlar sana mekikten daha yardimci olur..mekik te yap tabi,yaglari eritince 6 pack larin iri dursun...
-
ekmeği kes yeter sana :) bizzat denedim ve başarılı oluyorum sabahları bir bardak sıcak su bunlar koca karı işleri babannemin yöntemleri ama tek kelimeyle mükemmel örn:sabah aç karnına bir bardak sıcak su öğlen ekmek 1 parca bir dilim yemenden kesme ekmek yok akşam bir tabak meyve yada salata bizzat 10 kilo verdim 1.5 ay zarfında borçluyum babanneme :) bu arada sabah fazla acıkırsan grissini die tabir edilen çubuklardan yiyebilirsin max 2 adet olmak şartıyla
-
Evet tabiki yediklerede dikkat etmek gerekli.Yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmak lazım
-
Düzenli spor yapan birisi olarak söylüyorum ki:
Saçma dediğin şey bir doğru:göbek erimezse istiyorsan 10bin mekik çek karın kasların ortaya çıkmaz.İnan bana vallahi billahi çıkmaz.Tabi ki eskiye oranla bir toparlanma düzgün duruş olacaktır fakat filmler ve reklamlardaki gibi baklavaları görmek olmayacaktır.
zayıflamak için ya da göbeği eritmek için hareket etmelisin.maximum kalp ritminin belirli bir oranındaki tempoyla hareket etmelisin.bu hareket yüzmek,yürümek,bisiklete binmek,koşmak,kürek çekmek gibi sporlar olabilir.zamana oranla en çok kaloriyi yukarıda bahsettiğim şekilde hareket ederek yakabilrsin.Yağ yakmadan hareket etmeden göbek eritilmez.
kendimden örnek vereyim iki sene kadar önce,her gün 5 km koşuyordum ve vücut yağı %10 civarlarındaydı.o zamanlar ağırlık antrenmanlarını yeni bırakmıştım ve bütün kaslarım ortada yani görünür durumdaydı.
şimdi ise vücut yağı %17civarında,koşmuyırum,göbek var,mekik çekmiyorum,ve kaldırdığım ağırlıklar yukarıda bahsettiğim zamana oranla 1,5-3 kat kadar fazla,bu demektir ki kaslarım daha büyük.Fakat şimdi yağlı olduğum için kaslarım o kadar ortada yani görünür değil,
evet bir duruş güzellği irilik şişknlik var ama kaslar ortada değil ve göbek var.Karnımı sıktığım zaman göbek ortadan gidiyor fakat yine karın bölgesinde kaslar ortaya çıkmıyor.
Şunu da belirteyim:mekik çekmiyorum dedim fakat karın kaslarımı çalıştıran başka hareketler yapıyorum.
bu tecrübelerden çıkaracağımız sonuç fazla kalori harcamak.sen diyon ki mekik çekelim göbek gider.Göbek orada kalır eğer karın kaslarını 7/24 kasılı tutmaycaksan.karın kaslarını sürekli kasamayacağına göre daha çok hareket etmelisin.hem ayrıca günde kuru kuruya 500 mekik çekmek kalp eklem sağlığı vsvs için iyi birşey değildir.buna da dikkat et.
sadece mekik çekersen sadece karın bölgen kaslı olur vücutta acaip bir görnüşe sahip olursun.tek başına karnının güçlü olması beline zarar verebilir.faln fistan
son bir örnek daha vereyim,iki adamı karşılaştıracağız şimdi:
birisi yağlı ve şişman,diğeri ise zayıf.bu iki adamın gövde boy vs büyüklükleri hemen hemen aynı.
bu iki adamın bastığı ağırlıklar aynı,tekrar sayıları aynı.şimdi zayıf olana bakıyorsun bütün kasları ortada,kaslar tel tel çok güzel inşa etmiş.diğer şişman olan ise sadece irileşiyor duruşunda düzelme oluyor, kaslarına bakıyoruz çok değişlk birşey yok fakat adam da boş değil hani kolları iri yani ama görsen yaw bu adam güreşçi orman işçisi çok yemiş falan dersin.
velhasıl kelam senin bol bol hareket edip fazladan enerji harcaman lazım.bundan sonra dikkat edeceğin şey ise diyet.
yağlı unlu şekerli besinlerden uzak dur spor yaptığın dönemlerde mineral vitamin protein suyuna dikkat et erir o göbek.ben hareket edemem diyorsan protein meyve sebze ağırlıklı beslenirsen haftada yarım kilo değil çeyrek kilo verir yavaş yavaş erirsin.