Göz Ameliyatı
-
ElizaBeTH bunu yazdıscienz bunu yazdı
iğrenç birşey gibi geldi bana.sakinleştirici veriyorlar mı size bunu yaparken :)
eger panik atak varsa verirler ama panik atak yoksa sadece gözüne damla damlatılıyor ve hiç birşey hissetmiyorsun, bende panik atak var ama hiç birinde ilaç vermediler. sadece damla.
Şahsen benimde en çok korktuğum şey ameliyat. Şalazyonumu bile aldırmadım korkudan.
Ve bende paik atak yokta. Baskı altında mesela o an o ameliyat masasından iş bitmeden asla kalkamayacağımı bildiğimden panik oluyorum kaçasım gelir.
Dişçide oluyor ağzımda bin türlü alet oğlum sen kalkamazsın burdan diyorum birden panik basıyor çıkar doktor şunları ağzımdan diye patlama yaşıyorum.
-
ElizaBeTH bunu yazdıscienz bunu yazdı
peki gözün hala hd mi görüyo :D bide aynada falan bakınca anlaşılıyomuş ameliyat yapıldığı doğru mu
ilk oldugun an ki gibi göremezsin ilk gün 1080 p görüyordum sonra normale döndü ama daha keskin görmek istersen wavefront. Var NASA da bile kullanılıyor Kartal göz olarak geçiyor, aynada filan gözükmez ameliyat oldugun ancak doktor anlar ama bazen askeri liseye girmek isteyenler prk denilen çok ağrılı bir yöntemle ameliyat oluyorlar ameliyat olduğunu doktor bile anlamıyor ama 2-3 gün ağrısı çok ama askeriyeye filan girmeyeceksen anlamı yok zaten .
pm atarken başlıga nokta koyan arkadaşlara slmlar:)
abla keşke önceden bilseydim bunu
-
scienz bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdıscienz bunu yazdı
iğrenç birşey gibi geldi bana.sakinleştirici veriyorlar mı size bunu yaparken :)
eger panik atak varsa verirler ama panik atak yoksa sadece gözüne damla damlatılıyor ve hiç birşey hissetmiyorsun, bende panik atak var ama hiç birinde ilaç vermediler. sadece damla.
istersen verirler bence.bide anlattığın gibi kolay görünmüyor baksana 2. videoda demiri sokup sokup çıkardı göze :)
demiri göze sokmuyor :) o gördügün yer ilk aşamada oluşturulmuş katman flap denilen alan sadece kaldırmak için yapılıyor siz göz ameliyatı görmemişsiniz :)) ben canlı canlı çok izledim :))
o zaman size güzel bi ameliyat koyayımda göz ameliyatını görün
https://www.youtube.com/watch?v=A3LD9GYqnbE&channel=TheKuala13
aslında buda hafif göz boşaltma ameliyatı var çok zevklidir :)
şalazyonu geciktirme gözün ortasına dogru ilerlerse görnei engeller zarar verir.
çogu kişi bilmiyor işte..
-
Bir soru da ben sorayım. Biri 4 diğeri 3 98 falan gözlerim astigmat. Doktor operasyon geçirsen bile 0.75 kadar kalabilir dedi. Illuminate me plz :((
-
Sencer bunu yazdı
Bir soru da ben sorayım. Biri 4 diğeri 3 98 falan gözlerim astigmat. Doktor operasyon geçirsen bile 0.75 kadar kalabilir dedi. Illuminate me plz :((
doktorlar muayenden sonra gözde numara kalıp kalmayacagını söyelebilir normaldir ve dogru olanda odur kimin gözünde ameliyattan sonra yine numara kalabiliyor ama şunu düşün kişinin gözü 5 numara ameliyatla 0.75 e düşüyor bu bile mükemmel bir başarı . ameliyattan önce doktorlar olabilecek sonuçları genelde belirtirler.
-
ElizaBeTH bunu yazdıSencer bunu yazdı
doktorlar muayenden sonra gözde numara kalıp kalmayacagını söyelebilir normaldir ve dogru olanda odur kimin gözünde ameliyattan sonra yine numara kalabiliyor ama şunu düşün kişinin gözü 5 numara ameliyatla 0.75 e düşüyor bu bile mükemmel bir başarı . ameliyattan önce doktorlar olabilecek sonuçları genelde belirtirler.
Teşekkürler. Bir de Turkiye'deki sağlam yerler hangileri diye sormuş biri ama gözden kaçmış galiba. Onu da bir şey etsen?