folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Göz Ameliyatı

Göz Ameliyatı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kuzenim küçüklüğünden beri gözlük takıyor.Gözlüksüz göremiyecek kadar ilerlemiş gözü.Ne zamandır adana göz hastanesine gidip muayne olmak istiyordu.Randevumuzu aldık inşAllah yarın gidecez.Lakin daha önce ameliyat olmuş, muayne olmuş kişilerden de bir fikir almak istiyoruz.Örneğin muayne için 232 lira verecez.Extra masraflar çıkarmı.Daha da önemlisi muayne için bir günümüz var.Ertesi gün gel diyebilirler mi.Her gün 240 km yol gitmek olmaz.Daha önce tecrübe etmiş kişiler, süreci amaliyetı ne olursa bilgi paylaşımında bulunursa sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    kornea cizilecekse bilmiyorumda
    mercek degişecçkse özelde bize sonraki günlere atmıslardi.
    fako diye geciyor. 1 hafta sonraya orta ve uzagı iyi görmeye basladı.
    ameliyat sonrası yaninda biri mutlak bülunmali.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

http://tahribat.com/Murit-ElizaBeTH/ hocam gözden sorumlu arkadas

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Baştan yazayım 232 TL muayene ücretimi olur sigortalı değilmi kuzenin ??

Sigortalıysa göz muayenesinde en fazla 65 TL yi geçemez, 

Eğer lens kullanıyorsa ve 5 gün öncesinden çıkarmadan gidersen ölçümler için tekrar çağırdılar operasyonunda ertelerler, sizden tetkik olarak  lazer olacaksa ( göz çizdirme) (gözlükten kurtulma) Kornea topografisi isteyecekler ortalama fiyatı 0 ila 150 TL arasında değişir 5 saniye sürer  toplamda ışığa bakarsın aline bir kağıt verirler... Amacı korneanda bir sorun varmı diye bakarlar .

Sonra pakimetri isterler korneanın kalınlığını ölçmek için lazer ameliyatlarında Kornea kalınlıgı çok önemlidir eğer çok çinceye prk yöntemi önerilebilir eğer normalse lasik , i lasik, intralase Gibi yöntemler önerilir . 

Sabah muayene olursanız lenside 5 gün önceden çıkartmışsanız  göz damlanızda sonucunda gözlerinizde normale dönmüşse öğleden sonra ameliyat olur eve gidersiniz ama ertesi gün kontrol ister doktor.

Ilk 6 saat ağrı olur  ama ağrı kesici ile hafifler sonra HD görüntü görürsünüz, eğer prk yöntemi olursa 2-3 gün ağrınız olabilir .  

Sormak istediklerinizi yazın yardımcı olurum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

Eğer lens kullanıyorsa ve 5 gün öncesinden çıkarmadan gidersen ölçümler için tekrar çağırdılar operasyonunda ertelerler, sizden tetkik olarak  lazer olacaksa ( göz çizdirme) (gözlükten kurtulma) Kornea topografisi isteyecekler ortalama fiyatı 0 ila 150 TL arasında değişir 5 saniye sürer  toplamda ışığa bakarsın aline bir kağıt verirler... Amacı korneanda bir sorun varmı diye bakarlar .

Sonra pakimetri isterler korneanın kalınlığını ölçmek için lazer ameliyatlarında Kornea kalınlıgı çok önemlidir eğer çok çinceye prk yöntemi önerilebilir eğer normalse lasik , i lasik, intralase Gibi yöntemler önerilir . 

Sabah muayene olursanız lenside 5 gün önceden çıkartmışsanız  göz damlanızda sonucunda gözlerinizde normale dönmüşse öğleden sonra ameliyat olur eve gidersiniz ama ertesi gün kontrol ister doktor.

Ilk 6 saat ağrı olur  ama ağrı kesici ile hafifler sonra HD görüntü görürsünüz, eğer prk yöntemi olursa 2-3 gün ağrınız olabilir .  

4.75e 5.25 miyop var gözümde. birde 0,50 astigmat (0,75 de olabilir) şimdi ameliyat sırasında göze temas var mı acaba.

lens kullanırken bile takana kadar ölüyordum. ayrıca hep merak ediyorum ameliyat olacam ama bu astigmat'da geçiyor demi. sonra gözlükleri çıkarıp şaşı şaşı gezmeyelim ortalıkta. birde bi üstteki müridin dediği gibi o alet takılıyorsa nasıl dayanılır ona :/ 

en merak ettiğim ise risk oranı nedir hocam. yani 1000'de 1 bile olsa o ihtimal göze alınmaz. göz sonuçta gidince başka bişi kalmıyor elde. ömür boyu gözlüğe rayızım eğer kötü ihtimal var ise(körlük).

son olarak memur isek eğer toplam maliyet ne çıkar bize. önerdiğin bi kuruluş var mı tr çapında şu ilde şurası iyidir diyebileceğin bi yer.

Kreyzi tarafından 01/Tem/14 01:59 tarihinde düzenlenmiştir

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

cizik- hepinizi cevaplayacam yoldayken yazamıyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

scienz

ekarter denilen aparat ve hiçbirşey hissetmiyorsun zaten gözünde o varken devamlı kurumaması için ilaçlar dökülür , zaten o aparatı takarken gözünüze damla damlatıldıgı için hiç birşey hissetmezsiniz ki zaten acıtan birşey degil .

8 yıldır bu sektördeyim çok kişi bana lazer olmuş kör olmuş dediler  ama ortada KANIT YOK hatta dedim kör olanı bulun kendim ameliyat ettirecem sizi tabiki kulaktan kulaga yayılan birşey oldugu için ve öyle bir durum olmadıgı için gerçekliği yok , lazer ameliyatı kör etmez arkadaşlar

Kreyzi

iki çeşit laser ameliyat var   birincisi bıcaklı ikincisi bıçaksız 

bıçaklı yöntem korneanın ön bölümünde blep denilen alan vardır o alan yarım ay şeklinde kesilir ve laser oraya yapılır sonra o bölüm kapatılır , şöyle düşünebilirsin yazın yandıgımızda derimizi soyulurya o kalınlıkta bir kesi sadece acı yada başka bir durum  yoktur.

bıçaksız yöntem  ilk başta olulturulan flap denilen alan bir cihaz yarıdmıyla yapılır ve asla göze bıçak degmez milyarlarca vaha kabarcıgı yollanıyormuş...   sonrası zaten ufak bir aparat yardımıyla flap açılır ve laser yapılır flap kapatılır toplamda laser işlemi 30 saniyedir   :))

burada yapılışını görebilrisiniz ama korkmayın çok basit...

https://www.youtube.com/watch?v=PQyaZNrvpJ0&channel=erick883

ben iki defa oldum korkacak birşey yok 

ülkemizde 20 yıldan uzun süredir yapılıyor ve kör olan YOK tamamiyle hayal ürünü  ameliyat olan doktor yok diyeceksiniz   faik oruçoğlu  mesela çok iyidir oda laser oldu daha 1-2 kişi daha vardı bildigim ama adlarını unuttum 

yani korkacak birşey yok

keratokonus olan kişiye laser yapılırmı sorusuna cevap ise tamamiyle göze baglı. doktor muayenesi 

ücretler konsunda  ise 

www.yasalucret.com   bura aklınızda olsun çok işinize yarar sorusu olan sorsun elimden geldigince cevaplarım yakında bir duyuru yapacagım sitede belki işine yarayanda olur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ergingur
    ergingur's avatar
    Erkek

ben yazılım firmasında calısıyorum. hastane otomasyonu üzerine.

adana da çalıştığımız hastane olarak  avrupa hospital var. orada çok iyi bir göz doktoru var mehmet us.

oraya gidersen ben arar baya bi size yardımcı olurlar. (Oraya gideceksen bana pm den dönebilirsin ) 

Not: sakın muayene ücreti için 200 küsür lira falan vermeye kalkma. Muhtemelen gideceğiniz doktor özel bir doktordur. ama değmez şuan göz cihazları birçok hastanede son teknoloji ile çalışan cihazlar.

Hayat herşeye rağmen gülümsemeye değer..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

4.75e 5.25 miyop var gözümde. birde 0,50 astigmat (0,75 de olabilir) şimdi ameliyat sırasında göze temas var mı acaba.

lens kullanırken bile takana kadar ölüyordum. ayrıca hep merak ediyorum ameliyat olacam ama bu astigmat'da geçiyor demi. sonra gözlükleri çıkarıp şaşı şaşı gezmeyelim ortalıkta. birde bi üstteki müridin dediği gibi o alet takılıyorsa nasıl dayanılır ona :/ 

en merak ettiğim ise risk oranı nedir hocam. yani 1000'de 1 bile olsa o ihtimal göze alınmaz. göz sonuçta gidince başka bişi kalmıyor elde. ömür boyu gözlüğe rayızım eğer kötü ihtimal var ise(körlük).

son olarak memur isek eğer toplam maliyet ne çıkar bize. önerdiğin bi kuruluş var mı tr çapında şu ilde şurası iyidir diyebileceğin bi yer.

istersen dunya goze gıt ister avrupa goze normal muayeneler 250 sigorta ıle yapıcagın muayeneler 55 lira sıgortasız gıtmeyın zükerler.

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Bende çizdirmeyi düşünüyorum yakın zamanda şuan 20 yaşındayım. 

2.50-2.75 miyop var. Yani gözlüksüz olmuyor. 

Benim aklımdaki soru işareti şu, ben bugün gözlerimi çizdirdim diyelim ileriki yaşlara geldiğimde gözüm  tekrar miyop olur mu? Olursa bir daha çizdirme şansım olur mu? 

Not: Hergün 12 saat Bilgisayardayım diyebilirim.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yorumlar icin tesekkurler arkadaslqrbilmedigimiz cok sey varmis.randevuyu iptal ettik biraz daha arastiracaz

Toplam Hit: 3660 Toplam Mesaj: 37