folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Greencard Basvurusu Yapmak Isteyen?

Greencard Basvurusu Yapmak Isteyen?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

peki bu olay tamamen şans mı yoksa belli şeylere bakıyolar mı? yabancı dil mezun olduğu okul vs.gibi

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

burda mesajım bulunsun lazım olcak

der die das
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

En az lise mezunu olmak veya iki sene tecrube gerektiren bir iste bes yil calismis olmaniz gerekiyor .

su ulkelerden birisinde dogmus olmamaniz gerekiyor

• China (mainland only)
    • Vietnam
    • South Korea
    • Philippines
    • Brazi
    • Peru
    • Ecuador
    • Pakistan
    • India
    • Mexico
    • Jamaica
    • United Kingdom (except N.Ireland)
    • Canada
    • Dominican Republic
    • Colombia
    • Haiti
    • El Salvador
    • Poland                      

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

green cardın çıkmış olması bişey ifade etmez

vukuatın varsa, şöyle bankada bi 15-20 bin $ ın yoksa unut...

internette bi hatun bul amerikadan davet göndersin sana daha garanti amk :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

1-Green Card Çekilişini kazandım ,işlem aşamaları nelerdir ?

-KCC ‘ye (ABD Göçmen Bürosu) başvuru ve eksiksiz onay alınması

-Doktor Kontrolü

- Ankara ABD Büyükelçiliğinde ,Green Card görüşmesi ve karar verilmesi (unutmayın ki Green Card (Göçmen vizeleri) işlemleri sadece Ankara ABD Büyükelçiliğinde yapılmaktadır.)

- Green Cardınızın ABD 'den verilen adrese gönderilmesi (ABD Ankara Büyükelçiliğine vize görüşmesine giderken ,ABD'den bir yazışma adresi istenmektedir , çünkü Green Card vizeniz onaylandıktan sonra size ABD'ye giriş için 6 ay süre tanınacak ,ABD 'ye giriş yaptıktan sonra 30 gün içinde ABD 'de verilen adrese Göçmen Bürosu Green Cardlarınızı göndermektedir. Green Card ABD sınırları dışında başka adrese gönderilmez.)

2-ABD ‘ye yerleşmem gerekiyor mu ?

Green Card vizenizi aldıktan sonra kalıcı olarak ABD' ye yerleşmeniz gerekmemektedir. Yerine getirmeniz gereken tek şart göçmen vizenizi aldıktan sonra 6 ay içerisinde ABD' ye bir kez giriş yapmanızdır, ancak ABD'ye yerleşmeyi düşünmeyenler Green Card statüsünü korumak için her sene bir kez Amerika 'ya giriş-çıkış yapması gerekmektedir.

3- Green Card sahibi olmam durumunda, Amerikan hükümeti iş ve kalacak yer temin ediyor mu?

Hayır. İşinizi ve kalacak yerinizi kendinizin ayarlaması gerekmektedir. Fakat iş bulma kurumlarından ve özel şirketlerden yardım alabilirsiniz.

4- ABD vatandaşlığı için ne zaman başvuru yapabilirim?

Green Card sahipleri isterlerse 5 senenin sonunda Amerikan vatandaşlığı için başvuru yapabilirler. TC. vatandaşlığını kaybetmeden çifte vatandaş olunabilmektedir.

5-İngilizce bilmiyorum. Kazanmam durumunda bir sorun olur mu?

Hayır. Hiç sorun olmaz. Green Card sahibi olmak için ingilizce bilmek şart değildir.Ama şunu da unutmamak gerekir ,ABD de yaşamınızı kolaylaştırmak için gereklidir.

6- Green Card fayları nelerdir ?

Green Card sahipleri seçme-seçilme hakları hariç, ABD vatandaşlarının tüm haklarına sahiptir.Green Card sahiplerinin, ABD 'de ömür boyu oturma, çalışma ve kendi işini kurma hakları vardır.Green Card sahiplerinin, eş ve 21 yaş altındaki bekar çocukları Green Card sahibi olmaktadır. Green Card sahibi öğrenciler, ABD 'deki okullarda indirimli öğrenim görme ve Amerikan Hükümetince sağlanan burs ve kredilerden yararlanma şansları daha fazladır.Green Card sahibi, arzu ederse 5 sene sonra Amerikan Vatandaşlığına başvurarak çifte vatandaşlık hakkı kazanabilmektedir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Benim hoca geçen yıl başvurdu green karta ve kazandı :) bunun yanında 5 kişiye daha başvurmuş ama şansya bir ona denk gelmiş. Bir kaç kere abd ye gitti,

kalacak yer ayarlamak için. Baya masraf yaptı tabii.. Nişanlısı içinde başvurmuştu ama ona çıkmamış. Tabii şöyle bir durum oluyor. Kendisi bu hakkı elde ettiği için,

nişanlısıyla evlnecekleri için o da vize alabiliyor. İkisi birlikte gidiyorlar eylül gibi sanırım.. Bu da ek bilgi olsun :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Başvuru tarihi ne zaman kaçırmayalım.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Basvuru çok fazla, şanslı olmak yada adamların istediği kalifikasyonlarda olmak lazım. Ben birkaç yıldır deniyorum, çıkmıyor :(

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:
    -----------------------------

Basvuru çok fazla, şanslı olmak yada adamların istediği kalifikasyonlarda olmak lazım. Ben birkaç yıldır deniyorum, çıkmıyor :(

-----------------------------

mesela? Ne avantaj sağlşar bize

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

mezun olduğum sene iş sıkıntısı çekersem dil eğitimi için 1 yaz yada 1 seneliğine gidebilirim

------

@irem27 ve giden hocalar

anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem o bakımdan iyi hazırlığı sınavla atladım geçen bosnahersekte da ingilizce sunum yaptım,  (bknz: tahribat was sarajevo)

üniversiteyi bitirince üniversite mezunu olacağım zaten orasını söylemeye gerek yok  zaten bunlar yeter heralde birkaç yeteneğim ve ilgi alanım var hatta bunlar hakkında da çalıştım resmi yerlerde ve çalışmalarım mevcut gösterilebilir halde

yeter mi sizce giden varsa söylesin? yeteneklere bakmazlar büyük ihtimal de olsun yine de yazdım belki bakarlar diye

Toplam Hit: 5682 Toplam Mesaj: 38