Gsf Fotoğraf Bölümü İçin Hazırlanıyorum Çizdiğim 1. Resim
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
-----------------------------hocam çok fazla bastırmışsın.. kullandığın kaleme dikkat et derim ben şimdilik 2b nin üstüne çıkma ve kesinlikle karalamak yerine tonlamaya özen göster..
ışığın geliş yönü yerine ton geçişlerine dikkat et..
cezvenin ağzındaki kalınlığı unutmuşsun detaylara dikkat et deseni ortaya çıkaran detaylar ve tonlardır..
gerekirse çizgisel tonlama yap..
her yerde aynı tonu kullanmışsın objenin bi canlılığı yok dediğim gibi özellikle şunlara dikkat et
tek çizgi kullanmaya özen göster bol bol çizgi çalışması yap tek seferde düz çizgi çizmeye çalış, bileğini değil dirseğini hareket ettir çizerken
35 x 50 kağıda bol bol düzçizgiler çiz..
elipslerine dikkat et biliyorum elips çizmesi bayaa zordur ama sürekli tekrarlarsan sonunda başarırsın bi şüphen olmasın..
eline sağlık.. :)
-----------------------------Doğru diyosun ama belirttiğim gibi 1. resimdi, diğerlerini de burada göstericem ve önderilerini de dikkate alıcam.
Şuan tek zorlandığım konu da bu gölge olayı zaten. Ha çizim yapmak ta kolay demiyorum tabi ama resimi de ortaya çıkaran gölge oluyo yine de, teşekkür ederim :)
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Resim konusunda daha çok fırın ekmek yemen lazım...
Perspektifin çok zayıf
Resim öğretmenliği bölümlerini hedefle bence
Ayrıca fotoğraf konusunda gelişmek istiyorsan ünlü fotoğrafçıları incele , sınavda soruyorlar diye duymuştum
Işık gölge , kompozsisyon , fotoğraf tekniği gibi konuları araştır
Teknik açıdan Fotoğraf dergisi iyidir
Felsefi açıdan Geniş Açı diye dergi vardı...
-----------------------------Hocam bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sormazlar mı yorumunu okuyunca :) Resim konusunda hem çok fırın ekmek yemen lazım diyorsun hem de resim öğretmenliği bölümlerini hedefle demişsin. Oysa ki benim istediğim bölüm benim bakış açıma detaylarıma falan bakıcak, yani öğretmenlik okuyabilecek kadar resim çizmemi istemiyecek :) Fotoğraf konusunda kendimi bilgili görüyorum ama yine de dediğin gibi herşeyi öğrenmekte fayda var teşekkürler :)
-
Güzel kardeşim
Lise son sınıf öğrencisi olduğunu tahmin ediyorum
Senin "malzemen", kumaşın bu ise yani daha yeni eline kalemi alıp çizmeye başlamış isen hiç boşa kendini en azından önümüzdeki bir iki yıl içinde GSF fotoğraf bölümünün yakınında bile hayal etme kendini derim,
Perspektifin P sinden anlamıyorsun, Işık yok gölge yok, Çizgi yok
Yani bu tür resimleri Orta 1 -2 lerde ( en geç ) çizmiş olman lazımdı
Resim öğretmenliği konusuna gelince; İlla da garfik istiyorsan Oradaki sınavlar daha az seçicidir ( girme şansın yaçısından ) girer çalışır ve öğrenirsin.. Orada öğretirler.. Ama Fotoğraf bölümleri öyle değil malesef..
10-15 yıl amatör 4-5 yıl da profesyonel fotoğrafla uğraşıyorum böyle bir resimle gelen birisini alır mısın deseler almam derim
Yanlış anlama GSF fotoğraf bölümlerine gerçekten fotoğrafla ilgili kişileri seçiyorlar ve anladığım kadarıyla fotoğraftan çok uzaksın...
Senin daha okuma-yazman yok,
Kendin söylüyorsun "Bu yaşımda ilk kez kalem aldım elime " ... O zaman sana sormak gerekiyor "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye?...
Fotoğraf bölümünde fotoğraf sormayacaklar mı sana?
Portfolyonu da isterler, Bu fotoğrafı niçin çektin niye şöyle değil de böyle çekmedin? Şu fotoğrafçının hayatını felsefesini anlat.. Felsefi yaklaşımın ne dir? diye sorarlar
Kara kalem resimde her istdeğin şeyi istediğin gibi güzel çizebileceğin halde bunda bile sıkıntı yaşamışsın...
Çelik Çaydanlık değil de porselen demlik bir de çay fincanı koy ağızları içeri baksın ilgiyi çerçeve dışına çekme, çelik malzeme zordur ışık gölge açısından. Karpuz, portakal koy,
İnşallah jürinin karşısına çıkarsın... Ne sorular soracaklar sana
Azmin elinden bir şey kurtulmaz
Hemen git dediğm dergileri al, elinin altında internet
Fotoğraf sitelerine gir,
Fotoğrafın temel kavramları ne dir?
-
detaylarıma bakacaklar diyosun da ben sana ışık nerden geliyor diye soruyorum ona bile cevap vermiosun ondan sonra burda gelmiş ben biliorum ama siz de benim bildğimi söleyip beni tatmin edin çağrısı yapıosun ki bunu az ya da çok bilen adamların sölediklerine de tepkiyle arttırmaya çalışıosun. Ben 4 yıl boyunca karakalemle uğraşmış biri olarak bana getirsen bu resmi ilk soracağım şey ışık nerden gelmektedir ki bana da bunu sormuştu ilk resmimde hoca...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Güzel kardeşim
Lise son sınıf öğrencisi olduğunu tahmin ediyorum
Senin "malzemen", kumaşın bu ise yani daha yeni eline kalemi alıp çizmeye başlamış isen hiç boşa kendini en azından önümüzdeki bir iki yıl içinde GSF fotoğraf bölümünün yakınında bile hayal etme kendini derim,
Perspektifin P sinden anlamıyorsun, Işık yok gölge yok, Çizgi yok
Yani bu tür resimleri Orta 1 -2 lerde ( en geç ) çizmiş olman lazımdı
Resim öğretmenliği konusuna gelince; İlla da garfik istiyorsan Oradaki sınavlar daha az seçicidir ( girme şansın yaçısından ) girer çalışır ve öğrenirsin.. Orada öğretirler.. Ama Fotoğraf bölümleri öyle değil malesef..
10-15 yıl amatör 4-5 yıl da profesyonel fotoğrafla uğraşıyorum böyle bir resimle gelen birisini alır mısın deseler almam derim
Yanlış anlama GSF fotoğraf bölümlerine gerçekten fotoğrafla ilgili kişileri seçiyorlar ve anladığım kadarıyla fotoğraftan çok uzaksın...
Senin daha okuma-yazman yok,
Kendin söylüyorsun "Bu yaşımda ilk kez kalem aldım elime " ... O zaman sana sormak gerekiyor "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye?...
Fotoğraf bölümünde fotoğraf sormayacaklar mı sana?
Portfolyonu da isterler, Bu fotoğrafı niçin çektin niye şöyle değil de böyle çekmedin? Şu fotoğrafçının hayatını felsefesini anlat.. Felsefi yaklaşımın ne dir? diye sorarlar
Kara kalem resimde her istdeğin şeyi istediğin gibi güzel çizebileceğin halde bunda bile sıkıntı yaşamışsın...
Çelik Çaydanlık değil de porselen demlik bir de çay fincanı koy ağızları içeri baksın ilgiyi çerçeve dışına çekme, çelik malzeme zordur ışık gölge açısından. Karpuz, portakal koy,
İnşallah jürinin karşısına çıkarsın... Ne sorular soracaklar sana
Azmin elinden bir şey kurtulmaz
Hemen git dediğm dergileri al, elinin altında internet
Fotoğraf sitelerine gir,
Fotoğrafın temel kavramları ne dir?
-----------------------------
:) Güzel kardeşimm lise son öğrencisi değilim 2005 mezunuyum.Perspektifin P sinden anlamıyor diyorsun ama yanılıyorsun çizdiğim masa, oda vs bunları sana gösteririm. Ayrıca Perspektifden anlamayan biri olsam fotoğraf dalında trenler üzerindeki perspektif konusunda mansiyon ödülü de almış olamam değil mi? Fotoğraftan çok uzaksın diyorsun ama 3 yıldır doğan haber ajansı başta olmak üzere gazetelerde fotomuhabirliği yaptım.. Fotoğraf yarışmalarında 2 1.lik 1 de mansiyon ödülüm var. Sanırım benim fotoğraflarımı değerlendirenlerde bir sorun var?
Bu yaşımda ilk kez kalem alırım elbet, fotoğraf bölümü için yetenek sınavına giriyorum resim öğretmenliği için değil ki? Ayrıca bölüme girmiş olan başta Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri olmak üzere birçok kişiyle tanıştım. Hiçbiri demiyim de büyük bir çoğunluğu düz lise mezunlarından oluşuyor ve 4-5 aylık özel ders alarak.
Gönül isterdiki zaten sadece fotoğraf sorsalar, bu konuda gerçekten kendime güvenim var.
Bu resmi buraya koyarken söylemem lazımdı bunları sanırım. Çocuk muammelesi de gördük, onu bırak fotoğrafın f sinden bile anlamaz olduk hayret yahu :)
-
Geenmeboo bunu yazdı:
detaylarıma bakacaklar diyosun da ben sana ışık nerden geliyor diye soruyorum ona bile cevap vermiosun ondan sonra burda gelmiş ben biliorum ama siz de benim bildğimi söleyip beni tatmin edin çağrısı yapıosun ki bunu az ya da çok bilen adamların sölediklerine de tepkiyle arttırmaya çalışıosun. Ben 4 yıl boyunca karakalemle uğraşmış biri olarak bana getirsen bu resmi ilk soracağım şey ışık nerden gelmektedir ki bana da bunu sormuştu ilk resmimde hoca...
Arkadaşım ışığı anlamıyor musun ki nereden geldiğini, cevap bile yazmadım sana? Sapların altındaki gölgelere bakmış olsan anlıyacaksın. Resim dersini de Trakya Üniversitesi nin resim öğretmenliği bölümünde jürilik yapan birinden alıyorum. Herkes profesyonel olmuş derdimi anlatamaz oldum hocam :) Tepki demişsin de yorumlarımı tamamıyla okusaydın keşke, haksız durumda hiçbir zaman tepki vermem ki burada da tepki göstermedim. Sen beğenme hocam :) Eyvallah.. -
Yolun açık olsun...
-
Teşekkürler
-
renkleri biraz daha açarak gidebilirsin mesela koyu yaptıgın yerlerde birden kesmişin yavas yavas yap golgelendirmesini bide iki obje varsa onunde bulundugun yerden kalemi tutarak ikisinin arasındaki boyuta onem ver.
-
anaconda bunu yazdı:
renkleri biraz daha açarak gidebilirsin mesela koyu yaptıgın yerlerde birden kesmişin yavas yavas yap golgelendirmesini bide iki obje varsa onunde bulundugun yerden kalemi tutarak ikisinin arasındaki boyuta onem ver.
evet haklısın, ben de bundan muzdaribim, gölge konusunda şuan iyi değilim girdiğim zaman çok sert giriyorum, önerilerini dikkate alıcam.