folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder GSS Borçlarının Silinmesi İle İlgili

GSS Borçlarının Silinmesi İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Bugün baktım 3250tl civarı birşey olmuş benimki de.

Napıcaz bunu hacılar?

Ehl-i Byte
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

bunu harbi harbi kimse ödemiyor mu yoksa ödeyip bana mı söylemiyonuz la? ona göre hareket edeyim. ilerde banka hesaplarına el koyar, maaşını çeker, eve icra gelir falan. nolacak o zaman?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Erkek

benim anlamadıgım okul bıtınce eylulde felan başlıyo bu olay ben sadece 7 aydır öğrenci değilim ve sıgortasızım 3.450 lira gozukuyo amk borç.
    bence yatırmayın hocalar bişe olur illaki veya tanıdık bulun bıtane sıgortada sildirin çoğu öyle yapıyor en kötü ihitam ilede sildirip gelir bbodrsu cıkartıp verırsınız valılıge ayda 30, 40 lira bişe işte

https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bi site açıp bu olayı protesto etmek lazım bu nedir aq , tayyip yakında bizide satılığa çıkarıcak

küfrederiz villalara kulübeden
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

şimdi baktım geçen yaz  3 ay çalıştım onu hiç yazmamışlar borç yazmışlar. gene kendi sistemlerinden bakıyorum o çalışmam gözüküyor. geçen sefer de askerdeyken borçlandırmışlardı üstelik kağıt götürdüğüm halde.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

beyler benimde 2800 lira var ödemeyi düşünmüyorum ödemiyorumda, üniversiteye kayıt olunca siliniyor miliniyor dediler demeselerde ödemeyecektim, nedir aslı astarı bilen var mı ? 

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    HoLYSeRo bunu yazdı

benim anlamadıgım okul bıtınce eylulde felan başlıyo bu olay ben sadece 7 aydır öğrenci değilim ve sıgortasızım 3.450 lira gozukuyo amk borç.
    bence yatırmayın hocalar bişe olur illaki veya tanıdık bulun bıtane sıgortada sildirin çoğu öyle yapıyor en kötü ihitam ilede sildirip gelir bbodrsu cıkartıp verırsınız valılıge ayda 30, 40 lira bişe işte

tanıdık bulup sildirin nebyin kafasıdır yahu :) muhtemelen okuyorsundur, sence böyle bir durum olması kanunen, ahlaken doğru mu ? çocuk oyuncağı mı bu işler ki hemen silsinler. öyle olsa sgk daki memurlar köşeyi döner :)

olay şu, internette araştırsanız işleyişini öğrenirsiniz. gelir testi yaptırmadıysanız aylık en yüksek gelir seviyesinden borçlandırılıyorsunuz. örn 300-400 tl. sistem sizi en yüksek gelir diliminde görüyor.x

ama sosyal yardımlaşma vakfına gidip gelir testi yaptırırsanız gerçek gelir durumunuz ortaya çıkar bunun da sınırları var. aynı hanede yaşayanların geliri / hanedeki kişi sayısı = .... belirlenen tutarların altındaysa, bu orana isabet eden primi ödemek durumunda kalıyorsunuz. örn 180 TL. nin altında kalıyorsa da hiç ödemiyorsunuz (eski yeşil kart sistemi) devlet karşılıyor. 

hal böyleyken gelir testi yaptırmayanlar, yaptırınca düşük gelir tespit edilince borç da ona göre yeniden yapılanmış oluyor. insanlar bunu borcun silinmesi olarak algılıyor ancak bu borç silinmez. ilerideki süreçte evlere icra yazılarının da gönderileceği görüşündeyim. 

///______________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Beyler aranızda öğrenci olup da gelir tespiti yaptıran var mı? İkametin okuduğumuz şehirde olmaması durumunda ne yapmak lazım? Bir de eve falan geliyorlarmış, o olay nedir? Biri aydınlatırsa çok iyi olur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Yatırmıyorum yatırmamda. 

500 TL borç vardı. Dilekçe yazdım sildiler. Sonra tekrar 600 TL olarak mı ne başladı. TEkrar gelir testine gittim. Annenizin üzerine araba var dedi. 1992 model arabamız var diye zenginmişiz.

Dedim ailemi baz alarak gelir testi yapıyorsan hala babamın sigortasını kullanmam gerek. Akıl mantık ermez bu işe. Hem diyor artık ailenden bağımsızsın hem benim gelir testimi aileme göre yapıyor. 

Tanıdığınız var ise her türlü hal oluyor. Bizim tanıdık yoktu uğraşmadım. Ancak bir tanıdık siliyor. Bakın bu da çok mantıksız geliyor ama siliyor hatta sizi ücretsiz sigorta ( yeşil kart ) yapıyor evine kömür bile gönderiyor. Bir tanıdık amca yeterli bu işler için anlıyacağınız. 

Mahkemeye versek hakkımızdır hani devlet resmen zorla tecavüz ederek para almaya çalışıyor can sıkıyor. Erdoğan'a dava mı açsak. Haksız yere bana borç çıkardı diye :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

dün gelir testi yaptırdım kaymakamlığa gittim anlattım durumu üniyi dondurdum okuldan belge alamıyorum babamın sigortasından yararlanmam

lazım dedim babamın maaşını, ailede kaç kişisiniz diye sordu söyledim sonra bi kağıt verdi bunu sgk götür tamamdır dedi. bugünde sgk gittim

kağıdı verdim ona da anlattım olayı tamam hastanede muayene olabilirsin borçlarıda bi ara tekrar gel bakalım dedi

Toplam Hit: 11023 Toplam Mesaj: 97