folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gülsuyunda Oturan Var Mı?

Gülsuyunda Oturan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    anarsistherif bunu yazdı

hocu gülsuyunda heykel var. oranın önünde polislerin gözünün önünde torbacılar satış yapıyor. ya istanbulda olan, sözüme inanmayan gitsin baksın. göz göre göre satış yapıyorlar. 2 hafta önce çoğu pkkli kişiler, uyuşturucu çetelerine saldırdı, ondan sonra başladı bu olaylar.

herkes konuyu tam bilmeden kulaktan dolma yazmış arkadastanda özür dileyerek olayların içinden biri olarak belirtmem de fayda var.

bir yer düşünün ki esrar içene, uyusturucu kullanana, satana meydan dayagı atıyorlar. bir yer düşünün ki yıllardan beri polis giremiyor.

girmeye çalıştıgında panzerlerle tanklarla girmeye çalışıyor ve 15 dk sonra alev alev yanarak gerisin geriye dönüyorlar. 

kendi kendine yeten bir mahalle düşünün. içinde hırsızlık, taciz, uyusturucu, taşkınlık ve dolayısıyla polis yok.

ama işte böyle koloni kendine özgü yaşamları devlet sevmez. eğer kendi giremezse böyle uyusturucu çetelerini sokar.

şimdiki durumda bu. uyusturucu satısı yapanlar genelde pkk'li. eskiden beri o mahallenin sakini olan halk ise esp'li veya cepheli. 

sonuç ne olur bilmiyorum ama, birbirlerini yesinler, öldürsünler, tükensinler, kurusunlar diye msjlar gönderen müridlerin gözlerinden

öperim. yanaklarını sıkarım. sonra gözlerini kaşıkla çıkarır burnuna sokarım..

önce kendi devletinizin yaptıgı bokları görün.

tabi lan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    anarsistherif bunu yazdı

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/mahallelerde-cete-saldirilari-yayiliyor-devletin-istedigi-de-bu-zaten-haberi-78704

Gülsuyu’nda başlayan uyuşturucu çete saldırıları Gaziosmanpaşa İlçesi’ne bağlı Emek Mahallesi’ne de sıçradı. Çetelerin korku sarmalında yaşayan mahallenin diğer bir gündemi ise kentsel dönüşüm tehlikesi.

(Rıfat Doğan - soL) Maltepe Gülsuyu’nda Ağustos ayında başlayan uyuşturucu çetelerinin saldırılarının bir benzeri Gaziosmanpaşa’ya bağlı Emek Mahallesi’nde ortaya çıktı. Kentsel dönüşümün başladığı Sarıgöl Mahallesi’nin hemen dibinde bulunan mahallede yıkım zamanını bekliyor. Çete saldırılarının Gezi eylemlerinden sonra arttığına dikkat çeken mahalleliler ise evlerine kadar giren çetelerin “çocuklarınızı öldürürüz” tehditleriyle büyük korku yaşadıklarını belirtiyorlar.

Olayın yaşandığı mahallede konuştuğumuz Mahir Pamuk, çete saldırılarının son iki ayda Gezi direnişinden sonra arttığına dikkat çekerek, mahallede gece gündüz bir uyuşturucu trafiği var. sürekli arabalarla dolaşıyorlar ve bunun önü alınamıyor” dedi. Bugün de bir saldırı olduğunu ve bunların sık sık tekrarlandığını belirten Pamuk’un iddiasına göre mahallede bulunan parkta gece gündüz uyuşturucu satışı yapılıyor ve polis buna göz yumuyor. Polise isim adres ve araba plakalarını verdiklerini belirten Pamuk, buna rağmen hiçbir adım atılmadığını, hatta çete üyelerinden birinin bir gün kurşun sıkması üzerine mahalleye gelen bir polisin “devletin istediği de bu zaten” dediğini aktardı.

Kentsel dönüşümün de bu saldırıları tetiklediğini ve devletin bu yüzden adım atmadığını belirten Pamuk, uyuşturucu çetelerinin uyuşturucuları satmak için mahallenin elektriklerini kestiğini BEDAŞ’a haber vermelerine rağmen birkaç gün sonra ancak geldiklerini ifade etti. Mahalledeki gençlerin bu çetelerin zoruyla uyuşturucu sattıklarını satamayanların ise ailelerinin tehdit edildiğini belirten Pamuk, aileler evlerinde tehdit ediliyor, silah zoruyla gençler bu işe alıştırılıyor” şeklinde konuştu. Mahalleli ise yaşananları korkuyla izliyor. Anlatmak istedikleri var ancak korku yaşadıklarının önüne geçiyor. Gece gündüz nöbet tutan mahalleli evinde rahat uyuyamıyor, her an bir saldırı endişesi herkeste hakim. Gülsuyu’nda başlayan ve arkası gelmeyen saldırıların bu mahallede ne kadar devam edeceği hakkında kimsenin bir öngörüsü bulunmuyor.

Hocam ben eskiden bu sarıgöl mahallesinin dibinde oturuyordum. Gerçi şimdi de haberde bahsedilen yere 10 dk yürüme mesafesindeyim. Bundan 10 sene önce her hafta abartısız 3-4 tane panzer arkasında çevik kuvvet polisleri dalardı. Eskiden orada çingeneler yaşarmış babam anlatıyor. Sonrada kürtler yerleşmeye başlayınca uyuşturucu stışı falan artıyo tabi buna bağlı olarak devlet de engellemeye çalışıyor.

Şu an 5 senedir ne bir panzer giriyor oraya ne de bir operasyon düzenleniyor büyük çaplı. Knetsel dönüşüm olacak ya amk adı çıkmasın diye saldım çayıra mevlam kayıra.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

sizin mahalle gene çoşmuş

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

hiç yorum yapmayacağım ama taşının oradan.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=444608&kn=7&ka=4&kb=7

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&t=v&kid=1429&ka=1428&kb=1429&fn=202662

https://www.youtube.com/watch?v=8GMkVUppyZo

DadasAdam tarafından 02/Eki/13 17:43 tarihinde düzenlenmiştir

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Büyük bir kentsel dönüşüm olacak ve bu yüzden sağlam bir rant kavgası var orada :) hükümet kalem ucu gibi dokunup geçecek, halk ne kadar gerilirse o kadar iyi. Sonunda o mahallelerden eser kalmayacak yerlerine toki ve özel teşebbüs siteler kurulacak. Kötü mü olacak derseniz neden kötü olsun, eskiye rabet olsa bit pazarına nur yağardı. Bence gayet iyi olur yıkılıp yeniden yapılması... Rant kavgası biterse çete mete kalmaz orada.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

DHKP-C'li gençler ve üyeler, Gülsuyu'nda senelerdir uyuşturucu çeteleriyle savaşıyor zaten.

Bu haberler sık sık Birgün, Radikal gibi gazetelerde çıkardı lakin okumadığınızdan bilmemeniz normal.

Türkiye'deki polis teşkilatının içinde varolan bi cemaat örgütlenmesi olduğunu hepimiz biliyoruz, bunu tartışmanın anlamı yoktur heralde.

Sokakta uyuşturucu satan ve hatta imal eden bi çok çete, işlerini "polisin denetimi" altında yürütüyor. İnanırsınız, inanmazsınız, çok da sikimde değil. Bizzat kendi tanıdığım ve aralarındaki ilişkiyi bildiğim, gördüğüm uyuşturucu simsarları var.

Gülsuyu da uyuşturucunun kolaylıkla girip çıktığı ve imal edildiği bi bölge. Senelerdir, polisin yapmadığını zaten örgütlüler yapıyor. Dün ya da emin değilim geçen gün, çıkan çatışma baya ciddi bi çatışmaydı. Çete üyeleriyle örgüt arasında geçti, sanırım bi genç öldürüldü. Tabi ölen "beyaz türk" olmayınca çok fazla ses getirmiyor, duyulmuyor.

hay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

oha devlet mahalleye giremiyomuş ta içlerine adam sokmuşta korkarabatak mısın nesin fazla çekme malzemeyi sapıtıyon yoksa yakmışın gene kafayı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

oha devlet mahalleye giremiyomuş ta içlerine adam sokmuşta korkarabatak mısın nesin fazla çekme malzemeyi sapıtıyon yoksa yakmışın gene kafayı

Ya çok afadersin de beynini nerde unuttun? Sürekli aynı şeyi yapıp doğrudan müritleri hedef alarak bilgin bile olmadığı konularda millete laf atıyorsun. Kardeşim, Kurtlar Vadisi izleyip coşarsınız, "ulan neler neler dönüyo", dersiniz. Senelerdir gözlerinizin önünde yaşananları görmezden gelip hemen reddedersiniz. Yazık

hay
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı

DHKP-C'li gençler ve üyeler, Gülsuyu'nda senelerdir uyuşturucu çeteleriyle savaşıyor zaten.

Bu haberler sık sık Birgün, Radikal gibi gazetelerde çıkardı lakin okumadığınızdan bilmemeniz normal.

Türkiye'deki polis teşkilatının içinde varolan bi cemaat örgütlenmesi olduğunu hepimiz biliyoruz, bunu tartışmanın anlamı yoktur heralde.

Sokakta uyuşturucu satan ve hatta imal eden bi çok çete, işlerini "polisin denetimi" altında yürütüyor. İnanırsınız, inanmazsınız, çok da sikimde değil. Bizzat kendi tanıdığım ve aralarındaki ilişkiyi bildiğim, gördüğüm uyuşturucu simsarları var.

Gülsuyu da uyuşturucunun kolaylıkla girip çıktığı ve imal edildiği bi bölge. Senelerdir, polisin yapmadığını zaten örgütlüler yapıyor. Dün ya da emin değilim geçen gün, çıkan çatışma baya ciddi bi çatışmaydı. Çete üyeleriyle örgüt arasında geçti, sanırım bi genç öldürüldü. Tabi ölen "beyaz türk" olmayınca çok fazla ses getirmiyor, duyulmuyor.

söylediklerine katılıyor ve hak veriyorum. şahsen ölen gencin hangi ırktan olduğunu araştırmadan üzüntü ve öfke ile dolmuştum bu haberi duyunca ve hala daha öyleyim.

ama çoğunluk için aynı şeyi söyleyemem. bizim insanımızın kafa yapısını halen daha çözemedim. hepimiz hrantız ermeniyiz derler, ama başkaları için aynı ses gelmez. hayır hrant ta türk değildi bu genç te hadi varsın türk olmasın aralarındaki farkı göremiyorum ben. ayran kafası desen değil, alkol kafası desen hiç değil.

milletimizin ne içtiğini çok merak ediyorum.. yada millet olarak bir dönüşüme girdik te ben mi geride kaldım ?

DadasAdam tarafından 02/Eki/13 18:14 tarihinde düzenlenmiştir

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    mahzal bunu yazdı
    *

söylediklerine katılıyor ve hak veriyorum. şahsen ölen gencin hangi ırktan olduğunu araştırmadan üzüntü ve öfke ile dolmuştum bu haberi duyunca ve hala daha öyleyim.

ama çoğunluk için aynı şeyi söyleyemem. bizim insanımızın kafa yapısını halen daha çözemedim. hepimiz hrantız ermeniyiz derler, ama başkaları için aynı ses gelmez. ayran kafası desen değil, alkol kafası desen hiç değil.

milletimizin ne içtiğini çok merak ediyorum.. yada millet olarak bir dönüşüme girdik te ben mi geride kaldım ?

Gezi sonrası, gençler üzerinde bi değişim olduğu kesin. He kalıcı mıdır yoksa bi süre devam eder biter mi bilmiyorum.

En basit örnek de Medeni Yıldırım. :) Eğer Medeni, gezi sürecinde ölmeseydi; öldürülmesinin sebebi her zaman "uyuştucu satıcısı" olduğu için kalacaktı. Ama gezi sürecinde, insanlar medyanın nasıl yalanlar savurduğunu anladığı için, Medeni'nin ölümünden hemen sonra ana akım haber kanallarının "Uyuşturucu çetesi ile Jandarma arasındaki çatışma" yalanına kimse inanmadı. E herkes mi böyle? Tabi ki değil, barışı ne yazık ki yasalarla sağlayamıyorsun, barışı toplumsallaştırmak lazım. Ama hala etrafta ot kafalı kimseler olacaktır, kaçınılmaz.

hay
Toplam Hit: 9015 Toplam Mesaj: 65