Güncel Kitap Tavsiyeleri
-
Türkiye'de uzun zamandır adamakıllı roman çıkmıyor. İşin zor.
-
üstad biraz bekle ben yazıyorum güp güncel bir tane :)
richard thomas'ın, modern zamanların zübüğünün ibretlik hikayesi... hikayenin baş kahramanı gözünü iktidar para ve hırsı bürümüş richard thomas. karısı süslü emanuelle, kızı samantha, oğlu gerzek billy, hain damat brad, sırıtık başkan adam davidson, sinsi şansolye abraham rose ve daha nice hain, aşağılık, satılmış karakterin nasıl memleketin anasını siktiği, milleti soyup soğana çevirdiği anlatan çok feci bi roman :) bol bol saray entrikası, şehvet, rüşvet hırsızlık, bohemlik, cinayet ne ararsan var.
bu romanın amacı insanalara o çok istedikleri malum kötüyü verebilmek. evet richard thomas bir hayali kahraman, bir günah kesiçi, o tüm kötüleklerin sorumlusu. belki de iyi biri? toplumdaki sıkışmışlığı, baskıyı öfkeyi nefreti tahliye edecek bir emniyet sübabı, düdüklü tencerinin düdüğü... insanlar richard thoması okudakça tanıdıkça gerçek yüzünü öğrendikçe ondan nefret etsinler, içlerinde biriktirdikleri öfkeyi nefreti ona kussunlar diye.. başkalarına söyliyemediklerini rahatça söyliyebilecekleri biri olsun diye... statlarda rahatça "hırsız richard thomas" diye bağırabilsinler... sokaklarda özgürce "katil richard thomas" diye haykırabilsinler diye yaratılmış bir karakter. daha doğrusu karaktersiz...
kitap tavsiyesi kısmında ise maalesef kitaplar da artık hollywood filmleri gibi oldu. güncel kitapların çoğu fast food gibi sadece satış ve tüketim odaklı. başlık kapak sunum falan güzel ancak dilde damakta böyle yavan bi tad bırakıyor, mideyi kafayı şişiriyor ancak maalesef doyuruculuk yok. hem ne varsa eskilerde var. bay pipolar metal fırtınalar falan hiç biri beni bi sefillerdeki janvaljanın köşeye sıkışmışlığını, bi knut hamsunun açlığındaki mide gurultusunu hissetiremediler, muzeffer izgünün zıkımın kökündeki gibi güldüremediler :)
geçen hafta d&r a gittim yaklaşık 2 saat içeride kaldım almak isteğim kitapları not ettim yaklaşık 200-250 tl tuttu :D para olmadığı için yine hiç birini alamadım tabi :) paran olsaydı ne alırdın diye sorarsan şerafettin, robinson&cuma, kunteper ciltli serilereri derdim :) çünkü az da gülmeye ihtiyacım var :)
edit: richard thomas'a uygun e harfli başlayan soy ismi tavsiyesi lazım benim aklımdakiler fazla argo :)
cann tarafından 22/Eyl/15 13:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Ufkun genişlesin , ilk adım profilimde ki hikayeyi oku.
Ondan sonra
Ayn rand - hayatın kaynağı
Monte kristo kontu
80 günde devr-i alem ( cocuk kitabı demeden oku )
Dünyanın merkezine yolculuk ( cocuk kitabı deme Arne karakteri , hala hafızamda yıllardır )
İngilizce okuyabilirsen tanrının sol eli 1-2-3 var ama ingilizce yoksa tr çeviri olarak sadece 1-2 var.
Neil Gaiman - Yokyer
Franz Kafka - Dönüşüm ( örümcek gibi yasıyor adam ama okuduktan sonra anlayacaksın :) )
Türk olarak tebrik ettigim bir kitap - sadece aptallar 8 saat uyur kitabı , yazar güzel hayal dünyası kurgulamıs ve bunu dökebilmis.
Kürk mantolu madonna
1984 ve Hayvan çiftliği
moby dick
Venedikte ölüm iyi bir çeviri ile.
albert camus - yabancı
ve Dostoyevski , tolstoy , victor hugo , james joyce , Charles Dickens , goethe , albert camus , ve Charles Bukowski gibi yazarların eserlerini baş eserlerini zaten bilirisiniz, bu yazarların best eserleri dısında tüm eserlerinin okunması taraftarıyım. Gerek dili ve işleyişi tarzından agır olabilir ama okunduktan seneler sonra bile bir anda " ahaaa " diyebileceginiz kitaplardır :)
-
Asırlardır güncel kalan ve kıyamete kadar güncel olacak olan.
Kuran-ı kerim
-
Hocam günümüzde çıkan kitapların da kalitelisi var elbette. Ama çıkanların çoğu artık "bestseller" kıvamında. Açık Oyunları, Uyumsuz, Grinin 50 Tonu ve benzeri hiçbir edebi değeri olmayan film senaryoları. Yeni olmasalar da birkaç tane tavsiyede bulunabilirim. Karışıktır, belli bir türü yok.
Thomas More - Ütopya
Machiavelli - Hükümdar
J.J Rousseau - Yalnız Gezenin Düşleri
J.J Rousseau - Toplum Sözleşmesi
Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya
Jostein Gaarder - Sofinin Dünyası
Roland Barthes - Çağdaş Söylenler
Ernest Hemingway - İhtiyar Balıkçı
Daha bilgiye yönelik olsun desen günümüz ekonomisi ve bazı ideolojik fikirlerin arkasını öğrenmek istersen;
Marx - Kapital (özet gibi olan değil, ciltli olanı 2000 sayfa civarında yapıyor)
Adam Smith - Ulusların Zenginliği
-
Beyaz geceler okumani tavsiye ederim
-
teşekkürler arkadaşlar :) burada yazılan kitapların çoğunu okudum zaten, dediğim gibi haftada 1 tane kitap bitiriyordum :) o yüzden yenileri istedim.. Yazdıklarınızdan okumadıklarım var, onların listesini aldım, yarın bir kitapçıdan bakayım. Şu kürk mantolu madonna yı okuyamadım bir türlü, sabahattin ali nin başka kitaplarını okumuştum ama o kalmıştı içimde ona tekrar bakayım :)
-
suat derviş fosforlu cevriye eski demezsen. zaten eski baskılarını bulmak neredeyse imkansız yeni bir yayın evinden yeniden basılmış tavsiye olunur.
okumadıysan zweig bütün kitapları okunabilir.
-
Kitap diye bisi vardi di mi
Unuttuk
Veya unutturdular
Cumhuriyet donemi tum romanlari bitirmem lazim
Resat nurinin okumadiklarimdan baslayarak
-
hayy bin yakzan okuyorum şuan okumadıysan tavsiye ederim
bu arada bildiğiniz ebook arşivi var mı yandex drobbox veya bunu gibi bi yerde
en son bir tane drobboxda vardı bir sürü kitap ordan indirip okuyordum kapanmış şimdi var mı bildiğiniz ?