Güncel Kitap Tavsiyeleri
-
-
şu adam faverin empati ve olasılıksızına benzer yazar kitap tafsiyesi olan varmı . 2 kitap acaip hoşuma gitmişti .
-
Ayn Rand -Atlas Silkindi.
Hayatin kaynağından sonra bunu okumani tavsiye ederim. Dünyanın en uzun romanlarindandir. Biraz vaktini alacak ama değer ;)
-
sağolun arkadaşlar tekrar tavsiyeler için :)
@fatih, hocam hayatın kaynağını da sen tavsiye etmiştin bana :) bu kitaba da bakayım. umarım tavsiye edilen kitapları bulabilirim. internetten alırsam yetişmez çünkü kargolar kapalı bayramda
unbalanced tarafından 22/Eyl/15 20:21 tarihinde düzenlenmiştir -
@unbalanced
Bu kitaplari okuduktan sonra goruslerini paylastigin bir blogun ya da goodreads de uyeligin var mi?
Senin gibi haftada 1 kitap bitiren birinden tavsiye alinir. Ben de kitap okumayi seven biriyim ama haftada 1 e kadar cikamadim hic
-
mizahi bunu yazdı
@unbalanced
Bu kitaplari okuduktan sonra goruslerini paylastigin bir blogun ya da goodreads de uyeligin var mi?
Senin gibi haftada 1 kitap bitiren birinden tavsiye alinir. Ben de kitap okumayi seven biriyim ama haftada 1 e kadar cikamadim hic
yok hocam blog falan :) öyle çok arkadaş söyledi ama hiç açasım yok, biraz disiplin düzen gerekiyor ki ben de yok. Zaten öyle bir şey açsam genelde yazılım ağırlıklı olur..
iş güç arttıkça kitap okuma olayı azalıyor, belki bahane ediyoruz bilmiyorum ama yurtdışında yaşamak da biraz engel, yabancı dilde yazılı kitapları okumak tad vermiyor bana...
-
Bu aralar "Mihmandar" okuyorum. İskender Pala'nın kitabı, aşırı sürükleyici bir anda kendinizi orada o anı yaşıyormuşcasına yazmış..
-
İletişim, Ayrıntı, Evrensel, Yordam Yayınevlerinin kitaplarına bir bak derim hocam. Özellikle İletişim'in yayınları bence çok güzel oluyor roman kasdetmiyorum. Roman seven adam değilim zaten ama bir şey öğretsin demişsin, o sebeple bunları önereyim dedim. Araştırma-İnceleme dizileri vardır ve çok güzeldir, özellikle aynı konular üzerinde mukayeseli okumalar yapabileceğin kitaplar olabilir. Mesela Ermeni Meselesi'ni mukayese ederek okuyabilirsin. Türkiye'nin bana göre %95'i Ermeni Meselesi hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibidir mesela. Keza Kürt meseleleri üzerine kitaplar okuyabilirsin ya da sosyolojik türden kitaplar okuyabilirsin. Ben aslen sosyolojik kitaplrı seviyorum ve azıcık da politik o sebeple Zygmunt Bauman'ın kitapları çok güzeldir ve Terry Eagleton. Kendisi bir İngiliz komünisttir. Bakınız keza, komünist kelimesi bizde küfür olarak algılanır ki sebebi okuyup öğrenmeyi eylemini yapmayışımızdandır. Yordam çok güzel, Almanca aslından çeviri Kapital'i çıkardı 3 cilt olarak o biraz uçuk oldu ama örnek vermek istedim. Onun dışında Foucault ya da Schopenhauer okunabilir. Foucault okunuyor ancak Schopen Amca'yı okumak sabır istiyor azıcık. Sartre Amca vardır mesela ki burada azıcık Felsefe'ye kaydık gibi.
Sana önerim kitap sitelerinde yayınevlerinin sayfalarına gir ve ne tarz kitap çıkardıklarına bi' bak. Mesela her yayınevinin bir ideolojisi vardır. Yordam sol görüşlüdür, Ayrıntı ve Evrensel benim sevdiğim tarzda özellikle bilimsel eserlerin çıktığı yerler. İletişim çok çeşit türde kitap çıkarır, özellikle bizim memleketin üzerine çokça güzel eserleri mevcut. Böylelikle keşif yaparsan keyfine göre daha güzel sonuçlar elde edersin. Ayrıca Goodreads hesabın vardır hocam umarım ve ordan da keşif bir güzel oluyor ama o kitabı bulmak eziyet oluyor. :)
Çağrı Mert Bakırcı - Evrim Kuramı ve Mekanizmaları > Bunu oku hocam eğer okumadıysan.
-
unbalanced bunu yazdımizahi bunu yazdı
@unbalanced
yok hocam blog falan :) öyle çok arkadaş söyledi ama hiç açasım yok, biraz disiplin düzen gerekiyor ki ben de yok. Zaten öyle bir şey açsam genelde yazılım ağırlıklı olur..
iş güç arttıkça kitap okuma olayı azalıyor, belki bahane ediyoruz bilmiyorum ama yurtdışında yaşamak da biraz engel, yabancı dilde yazılı kitapları okumak tad vermiyor bana...
dostum o zaman goodreads de bi uyelik al da takip edelim. sadece okudugun kitaplari ekliyorsun.
yabanci dili anadili yok, her kitabi kendi dilinde okuyunca zevk veriyor.
-
Yoldaki İşaretler Seyyit Kutup.
Bbc'ye göre, Ladin bu kitabi okuduktan sonra dağa çıkmış. Yine kendisi bu kitap yüzünden idam edildi derler.
Kitapta kula değil Allaha kulluk edin dediği için yönetim tarafından halkı kötü yöne kaydırdığı için ortadan kaldırılması gereken bir adam olarak görmüşler. Günümüz Müslüman Kardeşlerin temelini atan adamdır.