Güneş Harekatı [ Bilinmeyen Yönleri ]
-
Arkadaslar sizlere Güneş harekatının bazı bilinmeyen yönlerini ve olaylarını anlatayım...
10.000 asker 30 kilometre içeri daldı. En önde Hakkari dağ ve Komando tugayı vardı...
Bordo Bereliler sadece istihbarat verildiğinde nokta operasyonları yaptı...
Kayseri hava indirme Kandil e indi orayı temizledi...
Gelelim asıl konulara..
siz zannediyorsunuz ki 300 terörist öldürüldü bi okadar da yaralandı bunların hepsi hikaye arkadaslar.Benim abim Askerden 1 buçuk ay önce geldi ve psikolojisi henuz yeni yeni düzeliyor hala yaşadıklarının etkisi altında ve olayları yeni yeni ayrıntısıyla anlatıyor.
o askerliğini Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tim çavuşu olarak yaptı...
Anlattıklarına göre Operasyonda 3 ana kamp imha edilmiş ve siz biras mantıklı düşünün 3 ana kampta 300 ölü 300 de yaralı desek sadece 600 pkk lımı vardı. Tam 1500 terörist öldürülmüş ve 500 kadarda yaralı varmış onların da yarısının öldüğü tahmin edilyomuş.Abim bizzat sadece kendi tugayına 50 kamyon ceset geldiğini söylüyor.Hepsini toplu mezarlara gömmüş askeriye.
Tabi siz soruyorsunuz Asker neden yalan söylesin belki aranızda askerliğini doğuda yapmış arkadaslar vardır genelkurmay öldürdüğünün sadece 10 da 1 ini söyler nedeni ise ilerde Kürt halkı Ermeniler gibi siz halkımızı pkk yı bahane ederek soy kırıma uğratıyorsunuz demesinler diye.
operasyondan önce de hergün en az 6-7 tane terörist cesetinin tugaya getirildiğini söylüyor abim.
Baska bi olay ise Tugay komutanı harekattan önce 300 tane tabut siparişi vermiş yani anlayacağınız Tugay 300 askerin sehit olacağını tahmin ediyormuş çok büyük bi harekat olacakmış.
Size 20 şehitin nasıl şehit olduklarınıda anlatayım..
Hiç biride çatışarak şehit olmamış 1 binbaşı ve 3 askerin şehit olduğunu hatırlıyosunuz sanırım onların hikayesini anlatayım..
Bunlar intikal halindeyken pusuya düşmüşler ve çatışmaya başlamışlar.Teröristlerde jammer aleti olduğu için telsiz bi muddet çalışmamış. bu zamana kadar sehit düşen olmamış fakat binbaşı merkezle irtibat kurmuş yardım istemiş. merkezde bi bielik göndermiş o birlik arkadan dolanarak onları imha edecekmiş fakat onların gelmesi gecikmiş merkez komutanıda topçu birliğine atış emri vermiş ve binbaşıdan koordinatları istemiş. binbaşıda teröristlerin koor. vbermiş. topçu da her attığını biraz ileri atarak hedefi vuramıyorlarmış. Binbaşıda lan ben kendi koordinatımı verirsem bunlar hedefi tam isabet vururlar demiş ve kendi koor. vermiş. topçu da bu sefer tam isabet atmış ve binbaşıyla birlikte 3 asker şehit olmuş.
Operasyon günü ilk 5 şehiti hatırlarsınız onlarda pusuya düşerek sırt larından vurulm uş tim komutanı suçlu bulunmuş.
3 asker de harekatın ilerleyen günlerinde şehit olmuştu onuda anlatayım.
Bunlar gece diz boyu kar ilerliyorlarmış komutan mola vermiş bu komandolarda ayaklarının donmaması için botlarını ve elbiselerini kurutmak istemiş ve ateş yakmışlar.[her 3 kişide bir 20 metre mesafe var] Teröristlerde bi arac üstünde bixi gelip bunları taramış ve kaçmışlar.
Operasyonda 1500 teröristin öldürüldüğü belirlenmiş fakat medyaya 300 hikayesi duyurulmuştur.
[[[BİLGİLER BİZAT OPERASYONA KATILAN ÖZ ABİMDEN ALINMIŞTIR Bİ UZMAN ÇAVUŞ TA BİLGİLERİ DOĞRULAMIŞTIR.]]]
Bu konu bu tür bilgilerle güncelenecektir. Sıradaki bilgi Dağlıca baskınının perde arkası ve terörün doğduğu yer...
-
8 asker serbest bırakıldı ben de ona üzülmüştüm.kahraman binbaşılar oldukça daha çok 1500 ler gelir ...
-
eyvallah. seviniriz. askerimizle gurur duyarız. lakin yazdıklarından bazı yerler sallama gibi
1. Binbaşıda lan ben kendi koordinatımı verirsem bunlar hedefi tam isabet vururlar demiş ve kendi koor. vermiş. topçu da bu sefer tam isabet atmış ve binbaşıyla birlikte 3 asker şehit olmuş
afaki olmuş?
2.Bunlar gece diz boyu kar ilerliyorlarmış komutan mola vermiş bu komandolarda ayaklarının donmaması için botlarını ve elbiselerini kurutmak istemiş ve ateş yakmışlar.[her 3 kişide bir 20 metre mesafe var] Teröristlerde bi arac üstünde bixi gelip bunları taramış ve kaçmışlar
diz boyu karda,,, araç gelmiş? hadi geldi diyelim,,, birde kaçmışlar ??
amma; onca bombardımandan sonra 300 terorist bencede çokaz bir rakam. doğruluk derecesi yüksek
-
Orda ifade eksikliği olmuş bunlar diz boyu karda giderken ayaklarına su dolmuş ve elbiseleri ıslanmış. arazi şartları düzelince komutan mola vermiş. bunlar ateş yakınca arac gelmiş bixi ile taramış ve kaçmış. Askerlerin yanında arac yok neyle yakalayacaklar o bixi hepsini duman eder hocam
Binbaşı hikayesi tamamen doğru yani abim söylüyor çünki şehitlerin bedenleri param parca olmuş poşetle tuhaya taşımışlar. Teröristlerin elinde o kadar etkili bi füze yada silah yokmuş hocam. aklınıza takılan yer varsa söyleyin
-
o şerefsiz torunlarından 1500 ler daha çoookk gider ,Türk'ün kannda var kahramanlık ve vatan sevgisi
-
doğrudur.
zaten, inanmamamız için bir sebeb yok.
kışın ortasında 10bin asker. hadin lan kuzey ıraka bi girip çıkalım, spor olur niyetiyle ıraka girmez.
muhakkakki daha önceden yapılan keşiflerle kestirilmiş toplu hedefler varmıştır.
-
ilginç 8-)
-
mutlu oldum bi anda :-))
-
Vay anasını bee helal olsun... Zaten bilirdim basına yansıyanlarda bir eksiklik veya yanlışlık olur diye baksana... Acaba neden 1500 sayısını gizlediler :|
-
hocam devamını bekliyorum,ben de rahatladım sanki bi an :|
-
böyle bi hoş oldum sevindim galiba (1500 teröriste) bi o kadarda üzüldüm (şehit olan askerlere) çok tuhaf duygular içerisindeyim :S