Güneş Harekatı [ Bilinmeyen Yönleri ]
-
Asi bunu yazdı:
-----------------------------
Doğuda askerlik yapan askerin her şeyi bilmesi münkün değildir. Orda piskolojik olarak askeri rahatlatmak içinde 1500 gibi bir rakam telaffuz edilmiş olabilir Orda her şeyi rütbelilerin bile bir çoğu ayrıntılarıyla bilemez. Orası öyle bir yerki yıllar öncesinin asker değimiyle fazla kelle alan askerleri efsane gibi hala anlatılır. Buda bizim piskolojik savaşımız. Siz pkk lı itlerin ve yandaşlarının kaç itin geberdiğini bilmediklerininmi sanıyorsunuz onlarında çok sağlam istihbaratları var. Gerçek rakamlara gelince orada 20 askerimin şehit olduğunada inanmıyorum. Gece aralıksız inip kalkan içinde yaralı ve şehit askerleri taşıyan halikopterleri, doğunun yollarında sessiz sedasız şehit cenazesi taşıyan ambulansları herkes bilmez.
herşeyi saklarsında şehit cenazesini saklayamassın asi -
Asi bunu yazdı:
Doğuda askerlik yapan askerin her şeyi bilmesi münkün değildir. Orda piskolojik olarak askeri rahatlatmak içinde 1500 gibi bir rakam telaffuz edilmiş olabilir Orda her şeyi rütbelilerin bile bir çoğu ayrıntılarıyla bilemez. Orası öyle bir yerki yıllar öncesinin asker değimiyle fazla kelle alan askerleri efsane gibi hala anlatılır. Buda bizim piskolojik savaşımız. Siz pkk lı itlerin ve yandaşlarının kaç itin geberdiğini bilmediklerininmi sanıyorsunuz onlarında çok sağlam istihbaratları var. Gerçek rakamlara gelince orada 20 askerimin şehit olduğunada inanmıyorum. Gece aralıksız inip kalkan içinde yaralı ve şehit askerleri taşıyan halikopterleri, doğunun yollarında sessiz sedasız şehit cenazesi taşıyan ambulansları herkes bilmez.
-----------------------------En sevmediğim sey bu. Şehit sayısının az gösterildiğinin söylenmesı. Böyle bişey mümkünmü. Ben şehit olsam babama ne diyecekler. Babam sormaz mı benım oğlum nerde diye
-
Belki demek istediği 2 taraf da psikolojik savaş yapıyor ama onların psikolojik savaşa daha da çok ihtiyacı var çünkü tarih boyunca savaşçı, mert, cesur, gözü kara bi orduya sahip olduk ve helan daha öyleyiz sonsuza kadar. Bu tür işleri biz bilemeyiz, sadece bize yapılan açıklamarı okuruz. Gerisini ordan olan yani konuyu açan arkadaşımızın abisi gibi kişilerden öğreniriz ancak. Bir operasyon yapmışsak emin olun ki bu başarılıdır ve deminki söylenenler şüphesizdir.
-
Bunları okumak güzeldi, umarım gerçeklik payı büyüktür. Allah ordumuza güç ve azim versin.
-
Asi bunu yazdı:
Doğuda askerlik yapan askerin her şeyi bilmesi münkün değildir. Orda piskolojik olarak askeri rahatlatmak içinde 1500 gibi bir rakam telaffuz edilmiş olabilir Orda her şeyi rütbelilerin bile bir çoğu ayrıntılarıyla bilemez. Orası öyle bir yerki yıllar öncesinin asker değimiyle fazla kelle alan askerleri efsane gibi hala anlatılır. Buda bizim piskolojik savaşımız. Siz pkk lı itlerin ve yandaşlarının kaç itin geberdiğini bilmediklerininmi sanıyorsunuz onlarında çok sağlam istihbaratları var. Gerçek rakamlara gelince orada 20 askerimin şehitolduğunada inanmıyorum. Gece aralıksız inip kalkan içinde yaralı ve şehit askerleri taşıyan halikopterleri, doğunun yollarında sessiz sedasız şehit cenazesi taşıyan ambulansları herkes bilmez.
-----------------------------Roj Tv'yi izlersen, 200 türk askeri öldürüldü , 20 pkklı yaralı şeklinde açıklamalar geliyordu o dönem zaten (:
öldürülen pkklı sayısı hakkında bilsem de yorum yapamam genelkurmay 300 dediyse 300dür (:
dediğiniz gibi operasyona katılan asker herşeyi bilmez ama dönerken yurda doğal olarak arkadaşlarıyla bir araya geliyorlar ve yaşadıklarını anlatıyorlar, biraz hayal ürünü olan olayların gerçekleşmesi de kaçınılmaz tabii. operasyonun adı ne olursa olsun Türk Ordusu, gerek subay gerek başka ordu personeli yetiştrmek konusunda üst düzey bir ordurdur, bunu yüksek kalite silahlarla birleştirince de başarı kaçınılmazdır.
Dolayısıyla sayılara takılıp kalmayalım. tek bir pkklı öldürülmemiş olsaydı (ki böyle birşey mümkün değil de) bile çok büyük bir başarı olurdu. düşünün siz binlerce askeri karın ortasında yüzlerce kilometrelik bir hatta yüzlerce kilometre ırak içine sokuyorsunuz. tam da bu noktada birlikler orası organizasyonu sağlmak, lojistik destek vermek pek kolay bir iş değil.
velhasıl o binbaşı şehit düşmesi olayını kendi adıma öğrenebilirm ama, şöyle bir husus var, topçu zor da hani bulduramadı, karşıdaki pkklı sayısına göre hava desteği istenir, gerekli sayıda helikopter ya da uçak bölgeye sevkedilir. bu işin tekniği budur.
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Asi bunu yazdı:
-----------------------------En sevmediğim sey bu. Şehit sayısının az gösterildiğinin söylenmesı. Böyle bişey mümkünmü. Ben şehit olsam babama ne diyecekler. Babam sormaz mı benım oğlum nerde diye
Bende sevmiyorum ama gerçek bu daha önce sana şemdinlideki abimden bahsetmiştim. O izine gelirken önündeki ambulansta bir şehit vardı. Ama o şehidin haberi hiç bir kanalda, gazetede verilmedi abim 15 günde bir erzincan ve ilçelerinde orda olanların bir çoğuda hiç bir basın organında yayınlanmıyor. Bugün Sivasın, Erzincanın, Erzurumun, Yozgatın ücra bir köyüne gelen şehit cenazesi o köyden ve çevre köylerden başka kim bilebilir. Üstelik senin siten şehitlerin kahramanların hikayeleriyle dolu bu bilgilere ulaşman çok kolay. -
bu tür harekatlar yapılmadan coktan planlanmış oluyor.türk ve amerikan istihparatının ne kadar güçlü olduğu göründü.ve tabi türk askerinin kahramanlığı ve başarısı.
askeriyedeki başarımızın 10 da 1 ini siyasette yada ekonomide gösterseydik ülke bu durumda olmazdı.
-
emin ol billie amerikanın bize istihbarat marat verdiği o şerefsizlerin istihbaratınada gereq yoq bizim tüürk ordusu tek başına haleder
-
Herşeyi çok güzel anlatmışsında şu binbaşı ve 3 asker meselesinde çuvallımışsın koç onada mantıklı bir açıklma getirseydin inanalar sayısı çok daha fazla olurdu hayal kurmaya gerek yok ben 300 inanmıyorum zaten çünkü daha az kelle alabildik sen hani bizzat öz abinden bilgileri almışşsın ya bende doğuda askerlik yaptım astek olarak askerlere verilen pisikolojiyi çok iyi bilirim yanlış anlama abine yalan söylüyor demiyorum ama abin o şekilde inanıyor bende operasyona katılan yüzbaşı çok samimi arkadaşımdan bilgiler vereyim istersen ama gerek yok bazı şerefsizleri sevindirmeyelim
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------Bunlar gece diz boyu kar ilerliyorlarmış komutan mola vermiş bu komandolarda ayaklarının donmaması için botlarını ve elbiselerini kurutmak istemiş ve ateş yakmışlar.[her 3 kişide bir 20 metre mesafe var] Teröristlerde bi arac üstünde bixi gelip bunları taramış ve kaçmışlar.
Operasyonda 1500 teröristin öldürüldüğü belirlenmiş fakat medyaya 300 hikayesi duyurulmuştur.
[[[BİLGİLER BİZAT OPERASYONA KATILAN ÖZ ABİMDEN ALINMIŞTIR Bİ UZMAN ÇAVUŞ TA BİLGİLERİ DOĞRULAMIŞTIR.]]]
Bu konu bu tür bilgilerle güncelenecektir. Sıradaki bilgi Dağlıca baskınının perde arkası ve terörün doğduğu yer...
aslan o boldladigim ve yan yatirdigim cumledeki aractan kastin motorlu vasitami?