folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Güneydoğu Okul Kampanyalarına Giden Paralarla Neler Yapılırdı?

Güneydoğu Okul Kampanyalarına Giden Paralarla Neler Yapılırdı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

Asi bunu yazdı:
    -----------------------------
    cagatay09 bunu yazdı:
    ee napsak hic mi okul acmasak tr de:)
    okul açtırsakta bizde örgütlensek içten içe bizde onlar gibi çocuklarımıza öz kültürümüzü, vatan, bayrak sevgisini 5-6 yaşlarında versek Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşını, Çanakkale Savaşını bu toprakların üstünde bu bayrağın ne şartlarda dalgalandığını, ne kanlar döküldüğünü anlatsak bu gün bu konuyu tartışmazdık.

sen onlar bu ülkenin nasil ve ne zorluklarda kuruludugunu bilmiyorlar mi saniyorsun. biliyorlar.. üstüne üstlük bizimkilerde biliyor.. ama artik herkes rahat ya iste napican millet psikolojik savas icerisinde diyorum kimse inanmiyor.. bu adamlar okuyuncada gördügün gibi tepemize cikip hem kursun sikana destekliyorlar hemde bizim vergilerimizden ve devletden mali destek aliyorlar.. celiskiye bak.. bizim buradaki genclerde zevk-i alem pesinde.. ama birsey oldumu vatan millet hede hödö derler agizlarizyla.. ama icraat yok.. ya millet artik isi agizlariyla yapiyor. icraat göstererek yapmiyor..  zaten egitim sistemi cökmüs.. bakma sen okullarin böyle var olduguna..  

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cica_608
    cica_608's avatar
    Erkek

21. yuzyıldayız

goruntulu telefon,kablosuz makinalar,uzay çağı,hızlı tren,ulaşımkolaylığı vb.....

gibi şeyler var

yine ayni yuzyıldayız

doguda işsizlik,kuraklık,açlık,göç var

neden doğuya yatırım yapılmadı?neden mi cevap hazır doğuda ulaşım zor...

rahmetli sakıp sabancı ya sordu haber muhabiri:

efendim neden doğuya yatırım yapmıorsunuz.siz doğulu değilmisiniz?

cvb:ben bir yere kadar gittim sonra bana cizmeyi aşma dediler...

devlet yatırım yapmıyo,peki işadamları neden yatırım yapmıyo

hadi onlarda ulaşım dedi

avrupalı işadamları dunyanın heryerine işletme yapıyorda neden gelip doguya yapmıyo???????? 

selam naber <br> yeniyimmmmmmmm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Tek mesele ekonomik değil elbette ama yorumlar şaşırtıyor beni. Doğuya yatırım yapılmasın hep cahil kalsınlar o zaman. Var mı böyle bir şey. Devlet yapması gerekeni yapar ki doğudan da çok değerli insanlar çıkıyor. Sadece burdan bi halt olmaz diye düşünerek önyargılardan kurtulmak lazım. Tam olarak bölücülerin fikrine hizmet ediyorsunuz bu düşüncelerle. Bu heriflerle bu bölgeyle uğraşılmaz yatırım da yapılmaz. eee ozaman burası bize ait değil, şerefsizlerin yurdu bırakalım gitsin mi diyecez? Yoksa bırakmayalım ama hepsinin kökünü kazıyıp katliam mı yapacaz? bir şeyi eleştirirken maksatlı amaçlı olmak lazım. 

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Yıllardır yok kürtler diye onlara kötü davranılıyormuş, yok eziliyorlarmış, dışlanıyorlarmış gibi zırvalarla gariban edebiyatı yapıp kendi ideolojilerini tüm ülkede yaymak için elinden geleni yapan şahsiyetler. Benim okuduğum okulda bi halt yoktu, sabunumuz bile yoktu biz evden getirdik, her ay okula para verdik ve bir kerede okuduğum okulda kimse isyan etmedi. Ben çok mu zenginim ? Hayır. Çok zor şartlarda büyüdüm ve bir kere bile ne devlete nede hükümete isyan etmedim. Doğuda çok güzel insanlarda tanıdım ama bir çoğu böyle. Yediği çanağa pisleyen yaşamayı bile haketmeyen mahlukatlar.

Biz vergi veririz, onlar bizim vergilerimiz ile devletten yardım alırlar yinede bizi düşman bellerler. Gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına bile onlara yapılan yardımlar yapılmadı. Devletin okulunda devletin verdiği burs ile okur ama bir yandan da devlete düşman olurlar. Bu kadar şerefsiz, haysiyetsiz karaktersiz bir metabolizma olamaz. Doğuya yapılan yardımlarla ve terör ile mücadelede kullanılan para ile onlarca baraj ve boğaz köprüsü, binlercede okul yapılırdı. Biz bu iç savaş yüzünden bırakın dışa açılmayı, uygar medeniyetler seviyesine gelmeyi, kendi anadolumuzda elektiriği suyu olmayan köylerimiz var. Bunların hepsi bizi içden bölmek için planlanmış birer komplolardır ve sağolsun birtakım bölücü kürt mahlukatlar bu senaryoda başrol oynayan figüranlığı çok iyi canlandırdılar...

Kendini Türk hisseden ve Türküm diyen herkez Türktür. Bunlar kendilerini Türk hissetmiyorlar, Türk hissedene de saygı göstermiyorlar ve neden hala nefes alıyorlar anlamıyorum...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:

Yıllardır yok kürtler diye onlara kötü davranılıyormuş, yok eziliyorlarmış, dışlanıyorlarmış gibi zırvalarla gariban edebiyatı yapıp kendi ideolojilerini tüm ülkede yaymak için elinden geleni yapan şahsiyetler. Benim okuduğum okulda bi halt yoktu, sabunumuz bile yoktu biz evden getirdik, her ay okula para verdik ve bir kerede okuduğum okulda kimse isyan etmedi. Ben çok mu zenginim ? Hayır. Çok zor şartlarda büyüdüm ve bir kere bile ne devlete nede hükümete isyan etmedim. Doğuda çok güzel insanlarda tanıdım ama bir çoğu böyle. Yediği çanağa pisleyen yaşamayı bile haketmeyen mahlukatlar.

Biz vergi veririz, onlar bizim vergilerimiz ile devletten yardım alırlar yinede bizi düşman bellerler. Gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına bile onlara yapılan yardımlar yapılmadı. Devletin okulunda devletin verdiği burs ile okur ama bir yandan da devlete düşman olurlar. Bu kadar şerefsiz, haysiyetsiz karaktersiz bir metabolizma olamaz. Doğuya yapılan yardımlarla ve terör ile mücadelede kullanılan para ile onlarca baraj ve boğaz köprüsü, binlercede okul yapılırdı. Biz bu iç savaş yüzünden bırakın dışa açılmayı, uygar medeniyetler seviyesine gelmeyi, kendi anadolumuzda elektiriği suyu olmayan köylerimiz var. Bunların hepsi bizi içden bölmek için planlanmış birer komplolardır ve sağolsun birtakım bölücü kürt mahlukatlar bu senaryoda başrol oynayan figüranlığı çok iyi canlandırdılar...

Kendini Türk hisseden ve Türküm diyen herkez Türktür. Bunlar kendilerini Türk hissetmiyorlar, Türk hissedene de saygı göstermiyorlar ve neden hala nefes alıyorlar anlamıyorum...

Güzel bir yorum fakat dediğimiz gibi pkklı ve sempatizanları böle.Şimdi gene istediği gibi anlayıp bazıları saldırmaya başlamasın.

Ama pkklı olmayan kürtlerede bir lafım var 10 cocuğa bakamıyorlarsa yapmasınlar.Cünkü her cocuk her kadın onların üstüne vebaldir.Yani o cocuk büyüyene kadar sen ona sahip cıkmak zorundasın.Yoksa bu dinende yanlışdır ve günahtır.Sen 10 cocuk yapıp yarı aç yarı tok yaşatacağına 2 cocuk yap adam gibi bak.

Artık cahiliye dönemi Türkiyede kapansın istiyoruz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    ----------------------------

Güzel bir yorum fakat dediğimiz gibi pkklı ve sempatizanları böle.Şimdi gene istediği gibi anlayıp bazıları saldırmaya başlamasın.

Bana pkk konusunda savunma yapıp saldıracak insan, mümkünse bunu forumda değil, yüz yüze yapsın ki görelim ne kadar adammış...

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cica_608
    cica_608's avatar
    Erkek

kurdler zor kullanılarak turk yapılya çalışılıyor.

ama sen de biliyorsun ki o ne kadar ben turkum derse de o kurddur

neden daha fazla onları turk yapmakta direniyorsun ki !

turk var olduğu surece şunu bilmelisiniz ki kurdler de var olacaktır 

selam naber <br> yeniyimmmmmmmm
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    cica_608 bunu yazdı:

kurdler zor kullanılarak Turk yapılya çalışılıyor.

ama sen de biliyorsun ki o ne kadar ben Turkum derse de o kurddur

neden daha fazla onları turk yapmakta direniyorsun ki !

Turk var olduğu surece şunu bilmelisiniz ki kurdler de var olacaktır

Öyle bişey düşünseydık Bi gecelik işi vardı.

Duymuşsunuz bi yerden işkembeden konuşuyorsunuz.  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Osman pamukoğlunun kitabını okuyun,bögleye giden erzakların pkk kamplarından çıktığını anlarsınız.
    birisi yazmış orada "devletimizin politikası çok iyi". Evet mükkemmel bir politikaki 1oo milyar dolardan fazla zarar yol açtı ve hala da açıyor.Bu işin maddiyatını anlamayan arkadaşlar için anlatıyorum;
    1o kişilik bir terörist gruba rastladınız ya da daha fazla,counter strike gibi değil maalesef her attığın mermi dümdüz gitmiyor,4 5 şarjör boşaltırsın yeri gelir bir adam vuramazsın o kayalarda. 5 şarjör 15o mermi,ağır makinalıyı da katalım işin içine en ufak çatışma bile binlerce mermi heba edilmesine yol açıyor ve kimi zamanda araziden faydalanıp kaçıyorlar,ya da şöyle düşünün bölgeye helikopter gidiyor roket,mermi atıyor bunun maddiyatından haberiniz var mı? hele ki yakın bir geleceğe kadar yazılımı milli olmayan helikopterlerle  sürekli yabancıdan mühimmat almanın getirdiği maddi külfet?
    devletin politikası iyi olsaydı her gün polise askere taş atılmaz,Dağlıca saldırısı olmazdı kuytul arkadaşım.okul yapılmasın mı? yapılsın ama hakeden adama yapılsın,bunun ayrımını yapmazsan sen o okuldan çıkanlar gün gelir emniyet müdürü olur,narkotiğin başında olur terör örgütünün köpeği olur,anlayabildin mi?

o paralarla neler yapılmazdı ki?resmi 1oo resmi olmayan 3oo milyar dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz.biz yine de en iyi ihtimallerle 2oo milyar dolardan bahsedelim,bu paranın ne demek olduğundan haberi var mı bazıların?bu parayla türkiyenin kaç tane bilim laboratuarı kuracağından,kaç hastaneyi,üniversiteyi modernize edeceğinden,ar-ge ye nasıl daha fazla yatırım yapabileceğinden,bu parayla ordunun daha modernize edilebilceğinden devletin tüfek-tabanca,hava -kara-deniz savunma sanayiind yapacağı atılımlardan haberiniz var mı?_ya da üreticiye nasıl destek verilebileceğinden?
    tutturmuşsunuz bu iş öle öle çözülür mü,sizin yönteminizle nasıl çözüldü a güzel arkadaşlarımız? doğuya yatırım yapılmadı diyen bok yesin,devlet herşeyi kurdu istihdam yaratmak için çiftlikler kurdu,başka tesisler kurdu,köy kent projesi gerçekleştirilmeye çalışıldı,10 hanelik köye bile sağlık ocağı kurdu yeri geldi,sonuç?yakıldı,pkklılar mı yaktı sadece?HAYIR! bu işleri yapanlar milislerdi,şehirdeki yandaşlarıydı!ne çabuk hafızalardan çıktı köyü savunma ile görevlendirilen 4 bordo berelinin yemeklerine zehir koyarak onları öldüren MASUM KÜRT KÖYLÜLER?
    ya da kahvelerinde Atatürk yerine barzani ve talabani posteri asanlar?
    neden bugün orada vatandaşlar yürümüyor ellerinde Türk bayraklarıyla biz ülkemizi seviyoruz diye?evet çoğunluk onlarda değil  diyeceksiniz haklısınız çünkü yüzde 99 gibi bir oranı o fikirde maalesef.

Kimse kimseyi boş yere dışlamaz,bazı şeyleri kabul edin,kafasına sempatizanlık fikri kazınmş 5 yaşındaki çocuklar artık atv haberde söylediği gibi "hiçbirşeyden haberi olmayan çocuklar değildir". 1o sene sonraki şehir ya da dağ kadrosunun potansiyel elemanıdır ve bölgede ki çoğu böyle olacaktır,kızları göğüslerini aldırıp sniper silahı kullanacak erkekleri mayın döşeyecektir,hala kendinizi eğitim de eğitim diye kandırmaya devam edin,işinize öyle geliyor çünkü

ha biri demiş ki Türkler olduğu sürece kürtler var olacaktır,falzak onuşmak hayrına olmaz hojam.5ooo yıllık tarihimiz dediğiniz tarihinze bir bakın?
    devlet kurlmuş mu?hmm yok
    edebi,felsefi,bilimle ilgili eser?yok :)
    Türk kültürü ve medeniyetiyle pers-arap çakması bir kavimi karşılaştıramazsın,şöyle diyelim evet Türkler var olduğu sürece kürtlerde olacaktır ama sadece onları savunacak kadar saf ama herşeye rağmen namuslu tek millet olacağı için

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    Osman pamukoğlunun kitabını okuyun,bögleye giden erzakların pkk kamplarından çıktığını anlarsınız.
    birisi yazmış orada "devletimizin politikası çok iyi". Evet mükkemmel bir politikaki 1oo milyar dolardan fazla zarar yol açtı ve hala da açıyor.Bu işin maddiyatını anlamayan arkadaşlar için anlatıyorum;
    1o kişilik bir terörist gruba rastladınız ya da daha fazla,counter strike gibi değil maalesef her attığın mermi dümdüz gitmiyor,4 5 şarjör boşaltırsın yeri gelir bir adam vuramazsın o kayalarda. 5 şarjör 15o mermi,ağır makinalıyı da katalım işin içine en ufak çatışma bile binlerce mermi heba edilmesine yol açıyor ve kimi zamanda araziden faydalanıp kaçıyorlar,ya da şöyle düşünün bölgeye helikopter gidiyor roket,mermi atıyor bunun maddiyatından haberiniz var mı? hele ki yakın bir geleceğe kadar yazılımı milli olmayan helikopterlerle  sürekli yabancıdan mühimmat almanın getirdiği maddi külfet?
    devletin politikası iyi olsaydı her gün polise askere taş atılmaz,Dağlıca saldırısı olmazdı kuytul arkadaşım.okul yapılmasın mı? yapılsın ama hakeden adama yapılsın,bunun ayrımını yapmazsan sen o okuldan çıkanlar gün gelir emniyet müdürü olur,narkotiğin başında olur terör örgütünün köpeği olur,anlayabildin mi?

o paralarla neler yapılmazdı ki?resmi 1oo resmi olmayan 3oo milyar dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz.biz yine de en iyi ihtimallerle 2oo milyar dolardan bahsedelim,bu paranın ne demek olduğundan haberi var mı bazıların?bu parayla türkiyenin kaç tane bilim laboratuarı kuracağından,kaç hastaneyi,üniversiteyi modernize edeceğinden,ar-ge ye nasıl daha fazla yatırım yapabileceğinden,bu parayla ordunun daha modernize edilebilceğinden devletin tüfek-tabanca,hava -kara-deniz savunma sanayiind yapacağı atılımlardan haberiniz var mı?_ya da üreticiye nasıl destek verilebileceğinden?
    tutturmuşsunuz bu iş öle öle çözülür mü,sizin yönteminizle nasıl çözüldü a güzel arkadaşlarımız? doğuya yatırım yapılmadı diyen bok yesin,devlet herşeyi kurdu istihdam yaratmak için çiftlikler kurdu,başka tesisler kurdu,köy kent projesi gerçekleştirilmeye çalışıldı,10 hanelik köye bile sağlık ocağı kurdu yeri geldi,sonuç?yakıldı,pkklılar mı yaktı sadece?HAYIR! bu işleri yapanlar milislerdi,şehirdeki yandaşlarıydı!ne çabuk hafızalardan çıktı köyü savunma ile görevlendirilen 4 bordo berelinin yemeklerine zehir koyarak onları öldüren MASUM KÜRT KÖYLÜLER?
    ya da kahvelerinde Atatürk yerine barzani ve talabani posteri asanlar?
    neden bugün orada vatandaşlar yürümüyor ellerinde Türk bayraklarıyla biz ülkemizi seviyoruz diye?evet çoğunluk onlarda değil  diyeceksiniz haklısınız çünkü yüzde 99 gibi bir oranı o fikirde maalesef.

Kimse kimseyi boş yere dışlamaz,bazı şeyleri kabul edin,kafasına sempatizanlık fikri kazınmş 5 yaşındaki çocuklar artık atv haberde söylediği gibi "hiçbirşeyden haberi olmayan çocuklar değildir". 1o sene sonraki şehir ya da dağ kadrosunun potansiyel elemanıdır ve bölgede ki çoğu böyle olacaktır,kızları göğüslerini aldırıp sniper silahı kullanacak erkekleri mayın döşeyecektir,hala kendinizi eğitim de eğitim diye kandırmaya devam edin,işinize öyle geliyor çünkü

ha biri demiş ki Türkler olduğu sürece kürtler var olacaktır,falzak onuşmak hayrına olmaz hojam.5ooo yıllık tarihimiz dediğiniz tarihinze bir bakın?
    devlet kurlmuş mu?hmm yok
    edebi,felsefi,bilimle ilgili eser?yok :)
    Türk kültürü ve medeniyetiyle pers-arap çakması bir kavimi karşılaştıramazsın,şöyle diyelim evet Türkler var olduğu sürece kürtlerde olacaktır ama sadece onları savunacak kadar saf ama herşeye rağmen namuslu tek millet olacağı için

Hmm güsell :)
Toplam Hit: 9421 Toplam Mesaj: 78