Gunnar Marka Bilgisayar Gözlüğü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Çok uzun süreli bilgisayarda oturanların genelde karşılaştıkları en sık sorunlardan göz bozulması var.

    Çeşitli tedbirleri alsak da yeterli olmuyor uzun vadede. özellikle işi bilgisayarla olanlar için.

    oturma şekli, bilgisayar ayarı ,hatta göz için çay tarifi buldum.

     

    bu gözlüğü fark ettim bir kaç ay önceye kadar Türkiyede satışı yoktu 300 tl idi

    ama şimdi taksitli satış başlamış fiyatta düşmüş

    almayı düşünüyorum ama şişrme bir mevzumu yoksa gerçekten işe yarıyormu

    kullananlar yada bilgi sahibi olanlar yazarsa iyi olur

    sitesi:

    http://www.gunnarturkiye.com/

    buda reklam

    http://www.youtube.com/watch?v=ku1X8mf6xQ8

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    yazı okumuştum pc televizyon gibi aletlere bakmak gözü bozmaz yorar diye.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek

    yaşım 18, 14 yıldır pc başındayım hiç sıkıntı yaşamadım. bazen oda karanlıkken uzun saatler durduğumda yani sabahladığımda biraz ekran gözümü alıyo o zaman da f.lux açıyoğum feğahlıyoğum.

    hsyN tarafından 20/Şub/14 13:42 tarihinde düzenlenmiştir

    test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    f.lux?


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    hsyN bunu yazdı

    yaşım 18, 14 yıldır pc başındayım hiç sıkıntı yaşamadım. bazen oda karanlıkken uzun saatler durduğumda yani sabahladığımda biraz ekran gözümü alıyo o zaman da f.lux açıyoğum feğahlıyoğum.

    Yok ebesinin. 4 yasinda napiyodun haci bilgisayarda ?


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    GUNNAR OYUNCU VE BILGISAYAR GÖZLÜĞÜ İNCELEMESI

    Sitemizde sürekli olarak film ve oyun incelemeleri yapıyor, arada da teknolojik ürünler inceliyoruz. Bu sefer farklı bir ürünü sizlere tanıtmak istiyoruz. Aslında Aralık ayından beri elimizde olan Gunnar’ın incelemesini, hem kapsamlı olarak test etmek hem de video tarafında yaşadığımız sıkıntı sebebiyle biraz geç olarak sizlere sunuyoruz.

    Son yaklaşık 1,5 aydır Türkiye’de popülerliğini artıran (ki bunun sebebi ülkemizde resmi dağıtıma başlanmış olması) Gunnar gözlükleri aslında bizim için yeni bir ürün değil. Yani yeni icat olmuş bir ürün değil dersek daha doğru olur. En azından videolarda birçok profesyonel oyuncu ya da bilgisayarla uğraşan çalışanlarda farklı cam rengine sahip gözlükler görüyorduk. Bu gözlüklerin numaralı gözlük olmadığını bildiğimiz için de biraz artistik hareket gibi geliyor diye düşünüyorduk.

    Çok genç nesil hatırlamaz belki ama eskiden Edgar Davids’in gözlükleri modaydı. Koca bir nesil Davids’in artistik için gözlük taktığını düşündü (halbuki Glokom hastalığı yani görüş seviyesinin azalmasından dolayı özel üretim gözlükler kullanıyordu). Biz de bir anlamda profesyonel oyuncuların aynı sebeple bu gözlükleri kullandığını düşündük diyebiliriz. Futbol hayranlarının Edgar Davids’te düştüğü yanlış, oyuncu gözlükleri için de geçerli. Gunnar’ın özel üretim gözlüklerinin faydaları arasında artistik tamamiyle son sırada bulunuyor.

    gunnar-3

    Direkt olarak Gunnar’ın özelliklerindene bahsetmek istiyorum. Oyuncu ve bilgisayar olarak ikiye ayrılan Gunnar gözlüklerinin temel iki amacı bulunuyor; görüntüyü iyileştirip analiz etmemizi sağlamak ve bunu yaparken gözün sağlığını korumak. Peki bunları nasıl yapıyor? İşin püf noktası da özel üretim camlarında saklı.

    Gunnar gözlükleri; ortamın fazla ışığını kırıyor, sarı renkli camlarıyla doğal renkleri görmemizi sağlayıp kontrastı ayarlıyor, hareketli görüntülerde dikkati artırıyor, ekranı hafif büyüterek göze tam oturmasını sağlıyor, zararlı ışınları engelleyerek gözün kurumasını engelliyor, göz tansiyonunu yerinde tutuyor. Bu seçenekler arasında bir ya da birden fazlası ilginizi çekmiş ya da ihtiyacınız olan olabilir. Gerçekten de özelliklerine baktığımızda Gunnar’ın büyük avantajlar kattığı bir gerçek.

    Asıl soru bunları gerçekten yapıyor mu? İnternette belki daha önce araştırmalar yapmış ve dökümanlarda yazılanları okumuşsunuzdur. Bir süredir farklı dönemlerle test etmemin amacı da bu özelliklerin doğruluğunu kanıtlamak istememdi. Ürünü belli aralıklarla kullandım. Yani bir süre kullandım, bir süre ara verip sonra tekrar kullandım. Aynı zamanda farklı şartlarda da kullanarak işe yarayıp yaramadığını test ettim.

    gunnar-2

    Açık söylemek gerekirse Gunnar’a başta inanmadığımı söyleyebilirim. Belki bazı konularda iyidir ama o kadar da işe yarayacağını düşünmüyorum diyordum. Fakat birçok konuda haklı olduklarını itiraf etmem gerek. Öncelikle ilk kullandığımızda bir garipseme etkisi yaşanıyor. Renkler daha sarı olduğu için, ekran hafif yakınlaştığı için garip geliyor. Aynı zamanda gözlerde de hafif bir ağrı, daha doğrusu kabullenme aşamasının yaşandığını belirteyim. Hani ilk defa LCD ekran alındığında yaşanan göz sızlamaları olur ya, Gunnar’ın da ilk başta böyle bir etki yaptığını söyleyeyim. Bunun sebebi, gözlerin alışık olduğu zararlı ışınları camından süzüp farklı bir renk ile bize sunması.

    Ekranı olduğumuz yerden az da olsa yakınlaştırması en büyük artılarından biri. Asıl soru, sağlıklı bir gözde bunun sorun olup olmayacağıydı. İnternette araştırdığım kadarıyla bu yakınlaştırmanın sağlıklı bir gözü bozmayacağı belirtiliyor. Bilimsel bir sonuç yazılmasa da aksini iddia edene rastlamadım diyebilirim. Zaten gözü kurutan ışınları temizlemesi, gözü çok fazla kırpmasak bile kurutmayan yapısı sayesinde daha sağlıklı göze kavuştuğumuz kesin. Göz tansiyonu, göz yorgunluğu gibi hastalıkları önlüyor. Bu da hem olası baş ağrılarının hem de halsizliklerin önüne geçmek anlamına geliyor.

    Sarı cam neden diyorsanız bunun açıklaması biraz renk ve ortam ışığında saklı. Sarı cam, özellikle floresan ile aydınlatılan ortamlardaki bu beyaz ışık etkisini azaltıyor. Bir anlamda gün ışığı filtresi yaparak doğal renkleri görmemizi sağlıyor. LCD ekranlarda daha çok işe yaradığını belirtelim. Mavi, yeşil ve kırmızı üçlüsünde mavinin çok olduğu ve gözün daha beyazmış ve daha soluk olarak gördüğü görüntüyü düzgün hale getiriyor. Düzgün diyoruz ancak göz hep bu halini gördüğü için Gunnar’ı taktıktan sonra farklı gelmeye başlayacağı bir gerçek. Takınca farklı ancak asıl şok etkisi çıkardıktan sonra yaşanıyor. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki her kısa süre kullanan için bile geçerli, Gunnar’ı çıkardıktan sonra bilgisayar ekranı bir anda çok fazla ışık yayan ve gözünüzü resmen acıtan bir hale geliyor. Alışmak kısa da olsa biraz zaman alıyor.

    gunnar-4

    Oyunlarda işe yarayıp yaramadığı konusu en çok merak edilenlerden biri. Bunun iki farklı etkisi var. Birincisi, görüntüyü iyileştirdiği ve gözü yormadan daha net görüş imkanı sağladığı için bir anlamda detayların artıyor olması. İkincisi ise gözü kurutmadığı ve sağlıklı bıraktığı için beynin gözdeki kuruluğa ya da acıya odaklanmadan, dur şimdi kırpmama gözümü diye düşünmeden tüm konsantreyi toplamamızı sağlaması. FPS oynarken kısa bir süre test ettim, benim gibi konsantrasyonu çabuk dağılan birinin çok işine yaradığını söyleyebilirim. Aynı şekilde asıl etkiyi FIFA oynarken yaşadım. Daha rahat konsantre olup ekranı analiz ederek yenik duruma düştüğüm maçları çevirmeyi bildim. Sürekli olarak çıkarıp taktığım ve test etmeye çalıştığım için maksimum verimi alamadığımı da söylemek istiyorum. Asıl verim ancak baştan sona kullanımda etkili oluyor.

    Değinmek istediğim bir nokta da göz ağrısı durumlarında kullanmak. Benim migrenim olduğu için arada başımın ağrısı gözlerime vurur ya da bazı günler çok hassas gözlerle güne başlar, herhangi çoklu ışıkta göz ağrısı yaşarım. Normal şartlarda gözümde bir sorun olmadığı için açıkçası bunun pek bir çözümü de bulunmuyor (ağrı kesici kullanmaktan başka). Gunnar’ın bu tarz bir günde çok işime yaradığını itiraf etmem gerek. Gözümün hassas olduğu, migreni kolladığı bir günde Gunnar kullanarak bilgisayar başında işlerimi hallettim. Bilgisayar kullanırken gözüm acımadığı gibi hem daha rahat odaklanabildim hem de gün içerisinde tüm göz ağrımı da yok etti. Tabii kesinlikle tıbbi bir yararı var, mutlaka alın hastalığınızı çözün gibi bir sonuç vermek istemiyorum. Sadece yaşadığım bir anı, en azından sağlık ve ışık konusunda söylenenlerin doğru olduğunu betimlemek için anlattım.

    Aslında Gunnar ile ilgili anlatacak birkaç konu daha var. Bunları videoda, yazıyı okuma süresinden nispeten daha kısa sürecek şekilde anlatmak istiyorduk ancak hem ortam hem de kamera anlamında yaşadığımız sıkıntıdan dolayı bunu gerçekleştiremedik. Yine de kısa süre içerisinde Gunnar ile ilgili bir video çekmeyi ve daha detaylı konuşup sohbet etmeyi planlıyoruz. Bu sebeple bazı konulara yazıda değinemeyebilirim.

    Yazıyı bitirmeden önce bir konuya değinmek istiyorum. Gunnar, gözleri sağlıklı tutmak ve verimi artırmak için üretilmiş bir cihaz. Ancak gözleriniz daha önceden bozulduysa ve gözlük kullanıyorsanız gözlük üstünde Gunnar’ı kullanamazsınız. Bu firma tarafından dakesinlikle tavsiye edilen bir durum değil. Gözlüklü kullanıcılar için gözünüze tam uyan (hasarı tam anlamıyla gideren) lenslerle beraber Gunnar’ı kullanmanız tavsiye ediliyor. Ekranı 0.2 oranında yakınlaştırıyor olması, yakını görme sorunu yaşayanlarda bir sıkıntı yaratır mı, lensi kendi numarasından 0.2 eksik mi kullanmalı, o konuda net bir şey söyleyemem. Bilen biri varsa yorumlardan bizimle paylaşabilir.

    gunnar-1

    Gunnar’ın iki farklı ana modelinin olduğunu belirtmiştik. Biri Amber yani sarı cam kullanan ve ışık ile kontrastı ayarlayan, akıcılık sağlayan oyuncu gözlükleri. Aynı zamanda genel bilgisayar kullanıcılarının da bu gözlük türünü kullanabileceğini belirtelim. Diğeri ise profesyonel tasarım ve video işleriyle uğraşanlar için kristal serisi gözlükler. Bu gözlüklerde sarı filtre bulunmuyor. Bu arada gözlük camlarının Carl Zeiss etiketine sahip olduklarını da belirtelim.

    Gunnar Türkiye’nin web sitesinden hem sunum dosyalarına hem de modellere ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Genel olarak 219 ile 249 TL arasında değiştiğini belirtelim. Fiyatı başta pahalı gelebilir, ancak ithal olan bu ürünlerin ilerde doğacak sağlık sorunlarının önüne geçebileceğini düşünürsek alınabilir durumda.

    İngilizce tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz:

    http://www.youtube.com/watch?v=EoQPRuS7Go0

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek
    futurist bunu yazdı

    f.lux?

    aynısını goolge a veya forumun arama yerine yazaydın keşke müride :/
    f.lux ekranın rengini turunculaştırıyo yumuşatıyo ve cidden o yorgunluk hissi filan gidiyo. hatta bazı arkadaşlar uzun süre ekrana bakınca gözleri filan acıyodu artık f.lux kullanıyolar :)

    http://justgetflux.com/ 


    test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2005
    Erkek

    uzun yıllardır bilgisayar kullanıyorum. bir o kadar süredir de gözlük kullanıyorum. tüplü monitörler zamanında uzun süre ekrana bakmak gözü bozabiliyordu fakat lcd ve türevi teknolojilerde bu yok. sadece odak problemi yaşarsın. bilgisayar gözlüklerinin mantığı da güneş gözlüklerindeki gibi zaten. mesela bazı güneş gözlükleri var araç kullanırken asfalt tabakasında buharlaşma gösteriyor bazı gözlükler var ki tertemiz gösteriyor. artık o kırılma olayına ne diyorlarsa. 4 yıl önce yurt dışından bir gözlük getirtmiştim bilgisayar gözlüğü niyetine pek işe yaradığı söylenemez. şu an için karanlık odalarda ya da ışığı yetersiz odalarda çalışmayın yeter. bir de uzun süreli çalışmalarda beyaz fonlardan kaçının zira göz bebekleri için zararlı olabiliyor. ne olursa olsun 1 saatten sonra 2-3 dakika bile olsa gözlerinizi dinlendirin.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    flex inceliyorum. gözlüğü kullanan yok heralde

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Bu pc'nin gözü nasıl bozduğunu açıklayabilecek olan var mı aranızda?


    Metallica Rules
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    oldwolf bunu yazdı

    Bu pc'nin gözü nasıl bozduğunu açıklayabilecek olan var mı aranızda?

    göz kururluğuna neden oluyor. saydam katmanının bozulmasına yol açıyor diye biliyorum kısaca


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 7331 Toplam Mesaj: 51