Gunnar Marka Bilgisayar Gözlüğü
-
futurist bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
bilgisayar , televizyon vb. hiç biri göz bozulmasına sebep olmaz.
Sadece gözünüz zaten genetik olarak bozulacaksa bunun daha erken farkına varırsınız.
Bizzat 2 saat göz doktoru ile konuştum . 8 yaşından beri pc başnıdayım uzak 1.25 gözüm derece düşük olmasına reğmen bulanık olduğu için uzaktaki küçük yazıları okuyamıyorum
Şimdi bu gözlük göz bozulması vb. için değildir. ne içindir ?
- Sürücü gözlükleri gibi gözlerin yorulmasını engeller
- Görüntüyü yumuşattığı için daha iyi bir görüş sağlar
- az da olsa görüntüyü yakınlaştırdığı için dikkatinizin dağılmasını engeller.
Sadece oyuncualr için değil , mühendisler , sanatçılar için de farklı gözlük seçenekleri vardır.
Göz bozulması genetiktir.
peki dedelerimizin yaşlıların gözleri niye çakmak?
8 yaşında dağda kırda oynuyorlardı. bilgisayarla oynayınca böyle oluyor.
sonrada bilgisayar bozmaz demeyin. bozuyor.
ama genetik faktörler de var tabi. arkadaşımın bütün aile bireyleri gözlük takıyor ve üstelik hepsi gözden ameliyat oldu..
kanser ve şeker hastalığında olduğu gibi duyarlılık var.
benim amacım hastalıkların anatomisini tartışmak deği. diğer üyede böyle yazmış
böyle birşey var kullanan varmı gerçekten koruyor mu bu kadar diye merak ettim.
iktisatta bir terim vardır.." bütün değişkenler sabitken " denir. yani böyle ucu açık genetikten direrseniz konuya kitaplık yazı çıkar..
her türlü özelliği aynı olan iki insan biri kullansa biri kullanması nasıl olur diye düşünün.
f.lux önermiş arkadaş menun oldum haberim yoktu mesela bir artelnatif.
Göz bozulmasını engeller mi diye soruyorsan hiçbir etkisi yok. Ama uzun süreli pc başında ekrana bakıyorsan rengi ve ışığı kırmasından dolayı gözlerdeki yorulmayı, bazen olan kızarmayı ağrımayı falan azaltır. Ama gözün bozulmasına karşı bir koruması yok ki zaten pc kullanmak gözü bozmaz.
-
torpedo_XL bunu yazdıfuturist bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Göz bozulmasını engeller mi diye soruyorsan hiçbir etkisi yok. Ama uzun süreli pc başında ekrana bakıyorsan rengi ve ışığı kırmasından dolayı gözlerdeki yorulmayı, bazen olan kızarmayı ağrımayı falan azaltır. Ama gözün bozulmasına karşı bir koruması yok ki zaten pc kullanmak gözü bozmaz.
heh işte adam anlıyor , biliyor.
-
Normalde gözlük kullanıyormusun,
-
PanxeR bunu yazdıfuturist bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
bilgisayar , televizyon vb. hiç biri göz bozulmasına sebep olmaz.
Sadece gözünüz zaten genetik olarak bozulacaksa bunun daha erken farkına varırsınız.
Bizzat 2 saat göz doktoru ile konuştum . 8 yaşından beri pc başnıdayım uzak 1.25 gözüm derece düşük olmasına reğmen bulanık olduğu için uzaktaki küçük yazıları okuyamıyorum
Şimdi bu gözlük göz bozulması vb. için değildir. ne içindir ?
- Sürücü gözlükleri gibi gözlerin yorulmasını engeller
- Görüntüyü yumuşattığı için daha iyi bir görüş sağlar
- az da olsa görüntüyü yakınlaştırdığı için dikkatinizin dağılmasını engeller.
Sadece oyuncualr için değil , mühendisler , sanatçılar için de farklı gözlük seçenekleri vardır.
Göz bozulması genetiktir.
peki dedelerimizin yaşlıların gözleri niye çakmak?
8 yaşında dağda kırda oynuyorlardı. bilgisayarla oynayınca böyle oluyor.
sonrada bilgisayar bozmaz demeyin. bozuyor.
ama genetik faktörler de var tabi. arkadaşımın bütün aile bireyleri gözlük takıyor ve üstelik hepsi gözden ameliyat oldu..
kanser ve şeker hastalığında olduğu gibi duyarlılık var.
benim amacım hastalıkların anatomisini tartışmak deği. diğer üyede böyle yazmış
böyle birşey var kullanan varmı gerçekten koruyor mu bu kadar diye merak ettim.
iktisatta bir terim vardır.." bütün değişkenler sabitken " denir. yani böyle ucu açık genetikten direrseniz konuya kitaplık yazı çıkar..
her türlü özelliği aynı olan iki insan biri kullansa biri kullanması nasıl olur diye düşünün.
f.lux önermiş arkadaş menun oldum haberim yoktu mesela bir artelnatif.
Bilgisayar vs. sadece erken bozulmasına sebep oluyor yani 25 yaşında değilde 15 yaşında durumun farkına varıyorsun.
çakmak derken anlamadım , dedelerimiz ninelerimiz hem yakın hem uzak gözlük kullanmadan birşey göremiyorlar zaten hepsinin gözü bozuk
bu gözlük işe yarıyor da bozulmayı engellemiyor yani onu anlayın dedim , bilgisayar başında baş ayrısı dikakt dağınıklığı olanlar için birebir. fakat abi alayım çocuğa bunu gözleri bozulmasın yok öyle bir dünya. Geninde varsa yapacak birşey yok.
çok haklısın tamam anladım.
Aslında ikimizde aynı şeyi, farklı bir şekilde söylüyormuşuz.
bende dediklerini anlatmaya çalışıyordum.
çakmak gibi yani sağlıklı demek istedim.
anlaştık
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
hayır kullanmıyorum
-
futurist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
hayır kullanmıyorum
Eğet kullsa idiniz, o paraya gözlüğünüzün camını değiştirin diyecektim uv kırıcı ışık yansıtıcı corzol mu ne diyorlardı onları yaptırırdınız, bu tip satılan ürünler nedense güven vermiyor bana,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıfuturist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
hayır kullanmıyorum
Eğet kullsa idiniz, o paraya gözlüğünüzün camını değiştirin diyecektim uv kırıcı ışık yansıtıcı corzol mu ne diyorlardı onları yaptırırdınız, bu tip satılan ürünler nedense güven vermiyor bana,
bahsettiğiniz için doktordan alabilirmiyim yoksa onuda mı dışarıdan alıyoruz.
illa bu olacak diye değil gözü korusun diye düşündüm. birisi daha böyle birşey demişti
-
futurist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdıfuturist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
hayır kullanmıyorum
illa bu olacak diye değil gözü korusun diye düşündüm. birisi daha böyle birşey demişti
optikler yapıyo git iste
-
DevilKingtr bunu yazdıfuturist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdıfuturist bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
hayır kullanmıyorum
optikler yapıyo git iste
her ikinizede teşekkür ederim sorarım.
-
Bildiğin para tuzağı. Bilgisayar oyunu oynarken biraz daha Splinter Cell'mişsin gibi hissettirir o kadar.