Gunnar Marka Bilgisayar Gözlüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

bilgisayar , televizyon vb. hiç biri göz bozulmasına sebep olmaz. 

Sadece gözünüz zaten genetik olarak bozulacaksa bunun daha erken farkına varırsınız.

Bizzat 2 saat göz doktoru ile konuştum . 8 yaşından beri pc başnıdayım uzak 1.25 gözüm derece düşük olmasına reğmen bulanık olduğu için uzaktaki küçük yazıları okuyamıyorum

Şimdi bu gözlük göz bozulması vb. için değildir. ne içindir ? 

- Sürücü gözlükleri gibi gözlerin yorulmasını engeller 

- Görüntüyü yumuşattığı için daha iyi bir görüş sağlar

- az da olsa görüntüyü yakınlaştırdığı için dikkatinizin dağılmasını engeller.

Sadece oyuncualr için değil , mühendisler , sanatçılar için de farklı gözlük seçenekleri vardır. 

Göz bozulması genetiktir. 

peki dedelerimizin yaşlıların gözleri niye çakmak?

8 yaşında dağda kırda oynuyorlardı. bilgisayarla oynayınca böyle oluyor.

sonrada bilgisayar bozmaz demeyin. bozuyor.

ama genetik faktörler de var tabi. arkadaşımın bütün aile bireyleri gözlük takıyor ve üstelik hepsi gözden  ameliyat oldu..

kanser ve şeker hastalığında olduğu gibi duyarlılık var.

benim amacım  hastalıkların anatomisini tartışmak deği. diğer üyede böyle yazmış 

böyle birşey var kullanan varmı gerçekten koruyor mu bu kadar diye merak ettim.

iktisatta bir terim vardır.." bütün değişkenler sabitken " denir. yani böyle ucu açık genetikten direrseniz konuya kitaplık yazı çıkar..

her türlü özelliği aynı olan iki insan biri kullansa biri kullanması nasıl olur diye düşünün.

f.lux önermiş arkadaş menun oldum haberim yoktu mesela bir artelnatif.

Göz bozulmasını engeller mi diye soruyorsan hiçbir etkisi yok. Ama uzun süreli pc başında ekrana bakıyorsan rengi ve ışığı kırmasından dolayı gözlerdeki yorulmayı, bazen olan kızarmayı ağrımayı falan azaltır. Ama gözün bozulmasına karşı bir koruması yok ki zaten pc kullanmak gözü bozmaz.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Göz bozulmasını engeller mi diye soruyorsan hiçbir etkisi yok. Ama uzun süreli pc başında ekrana bakıyorsan rengi ve ışığı kırmasından dolayı gözlerdeki yorulmayı, bazen olan kızarmayı ağrımayı falan azaltır. Ama gözün bozulmasına karşı bir koruması yok ki zaten pc kullanmak gözü bozmaz.

heh işte adam anlıyor , biliyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Normalde gözlük kullanıyormusun,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    PanxeR bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

bilgisayar , televizyon vb. hiç biri göz bozulmasına sebep olmaz. 

Sadece gözünüz zaten genetik olarak bozulacaksa bunun daha erken farkına varırsınız.

Bizzat 2 saat göz doktoru ile konuştum . 8 yaşından beri pc başnıdayım uzak 1.25 gözüm derece düşük olmasına reğmen bulanık olduğu için uzaktaki küçük yazıları okuyamıyorum

Şimdi bu gözlük göz bozulması vb. için değildir. ne içindir ? 

- Sürücü gözlükleri gibi gözlerin yorulmasını engeller 

- Görüntüyü yumuşattığı için daha iyi bir görüş sağlar

- az da olsa görüntüyü yakınlaştırdığı için dikkatinizin dağılmasını engeller.

Sadece oyuncualr için değil , mühendisler , sanatçılar için de farklı gözlük seçenekleri vardır. 

Göz bozulması genetiktir. 

peki dedelerimizin yaşlıların gözleri niye çakmak?

8 yaşında dağda kırda oynuyorlardı. bilgisayarla oynayınca böyle oluyor.

sonrada bilgisayar bozmaz demeyin. bozuyor.

ama genetik faktörler de var tabi. arkadaşımın bütün aile bireyleri gözlük takıyor ve üstelik hepsi gözden  ameliyat oldu..

kanser ve şeker hastalığında olduğu gibi duyarlılık var.

benim amacım  hastalıkların anatomisini tartışmak deği. diğer üyede böyle yazmış 

böyle birşey var kullanan varmı gerçekten koruyor mu bu kadar diye merak ettim.

iktisatta bir terim vardır.." bütün değişkenler sabitken " denir. yani böyle ucu açık genetikten direrseniz konuya kitaplık yazı çıkar..

her türlü özelliği aynı olan iki insan biri kullansa biri kullanması nasıl olur diye düşünün.

f.lux önermiş arkadaş menun oldum haberim yoktu mesela bir artelnatif.

Bilgisayar vs. sadece erken bozulmasına sebep oluyor yani 25 yaşında değilde 15 yaşında durumun farkına varıyorsun. 

çakmak derken anlamadım , dedelerimiz ninelerimiz hem yakın hem uzak gözlük kullanmadan birşey göremiyorlar zaten hepsinin gözü bozuk

bu gözlük işe yarıyor da bozulmayı engellemiyor yani onu anlayın dedim , bilgisayar başında baş ayrısı dikakt dağınıklığı olanlar için birebir. fakat abi alayım çocuğa bunu gözleri bozulmasın yok öyle bir dünya. Geninde varsa yapacak birşey yok.

çok haklısın tamam anladım.

Aslında ikimizde aynı şeyi,  farklı bir şekilde söylüyormuşuz.

bende dediklerini anlatmaya çalışıyordum.

çakmak gibi yani sağlıklı demek istedim.

anlaştık

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

hayır kullanmıyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

hayır kullanmıyorum

Eğet kullsa idiniz, o paraya gözlüğünüzün camını değiştirin diyecektim uv kırıcı ışık yansıtıcı corzol mu ne diyorlardı onları yaptırırdınız, bu tip satılan ürünler nedense güven vermiyor bana,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    futurist bunu yazdı

hayır kullanmıyorum

Eğet kullsa idiniz, o paraya gözlüğünüzün camını değiştirin diyecektim uv kırıcı ışık yansıtıcı corzol mu ne diyorlardı onları yaptırırdınız, bu tip satılan ürünler nedense güven vermiyor bana,

bahsettiğiniz için doktordan alabilirmiyim yoksa onuda mı dışarıdan alıyoruz.

illa bu olacak diye değil gözü korusun diye düşündüm. birisi daha böyle birşey demişti

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

hayır kullanmıyorum

illa bu olacak diye değil gözü korusun diye düşündüm. birisi daha böyle birşey demişti

optikler yapıyo git iste 

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    DevilKingtr bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

hayır kullanmıyorum

optikler yapıyo git iste 

her ikinizede teşekkür ederim sorarım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bildiğin para tuzağı. Bilgisayar oyunu oynarken biraz daha Splinter Cell'mişsin gibi hissettirir o kadar. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 7731 Toplam Mesaj: 51