Gürcistan Güney Osetyadan Çekiliyor
-
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
Rusya gerçekten büyük bir ülke savaşıda zaten yeneceği gün gibi aşikar ama olası abd rusya savaşında rusya abd ile baş edemez abd heryerdeyken rusya hiçbiryerdeydi bunu bir abd sempatizanı olarak deil 0 görüşlü bir insan olarak söylüyorum fakat bu abd rusya karşılaşması basit bir gürcistan için deil belirtildiği gibi kutuplar için olabilir...
-----------------------------hocam su cümlene takıldım (kalınlaştırdığım ) .
benim bildigim washington babasında spermken rusya avrupayı orta doğu tokatlıyodu ?
yanlıssam uyar ?
-----------------------------iide hocam senn dediğin aynı söğütte kurulan osmanlı beyliği ile o dönemdeki orta avurpanın en güçlü ülkesi avustturyayı karşılaştırmaktır noldu 300-400 yıl sora osmanlı oldu koskoca imaparatorluk avusturya sadrazama eşit oldu bnu neden yazdım senden abd nin koloni dönemi desek abartılı olur ama ilk dönemlerini söylüyorsun abd çok hızlı gelişti sen nie o dönemle karşılaştırıyorsun :)
-
XpertVision bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------XpertVision bunu yazdı:
Rusya gerçekten büyük bir ülke savaşıda zaten yeneceği gün gibi aşikar ama olası abd rusya savaşında rusya abd ile baş edemez abd heryerdeyken rusya hiçbiryerdeydi bunu bir abd sempatizanı olarak deil 0 görüşlü bir insan olarak söylüyorum fakat bu abd rusya karşılaşması basit bir gürcistan için deil belirtildiği gibi kutuplar için olabilir...
-----------------------------hocam su cümlene takıldım (kalınlaştırdığım ) .
benim bildigim washington babasında spermken rusya avrupayı orta doğu tokatlıyodu ?
yanlıssam uyar ?
-----------------------------iide hocam senn dediğin aynı söğütte kurulan osmanlı beyliği ile o dönemdeki orta avurpanın en güçlü ülkesi avustturyayı karşılaştırmaktır noldu 300-400 yıl sora osmanlı oldu koskoca imaparatorluk avusturya sadrazama eşit oldu bnu neden yazdım senden abd nin koloni dönemi desek abartılı olur ama ilk dönemlerini söylüyorsun abd çok hızlı gelişti sen nie o dönemle karşılaştırıyorsun :)
-----------------------------hocam o zaman rusyanın hicbiyerde olduğu bi zaman versene bana tarihiyle ?
-
neden zamanın kızıl ordusunun gücünü görmezden geliyorsunuz anlamış değilim :S
-
amerikasınında rusyasınında topunun a.qyım. bu ne lan insanlıktan çıkmışık artık.nihat genç abimizin ddiği gibi.ırakta küçük bir kız çocuğu ölüyor.avrupada tartışılan konu: bu kız sünnimiydi şii miydi? sünni olsa nolcak şii olsa nolcak rus olsa nolcak ölenin suçu ne size ne yapmışta öldürdünüz i.ne hrifler
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------neden zamanın kızıl ordusunun gücünü görmezden geliyorsunuz anlamış değilim :S
Çeçenistanda gördük kızıl orduyu :O
Sivil katletmek adamlık değildir esat.Kızıl ordu,eskinin kızıl ordusu adamsa onları Groznide görmek isteriz. -
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------amerikasınında rusyasınında topunun a.qyım. bu ne lan insanlıktan çıkmışık artık.nihat genç abimizin ddiği gibi.ırakta küçük bir kız çocuğu ölüyor.avrupada tartışılan konu: bu kız sünnimiydi şii miydi? sünni olsa nolcak şii olsa nolcak rus olsa nolcak ölenin suçu ne size ne yapmışta öldürdünüz i.ne hrifler
-----------------------------öle bi taraflara koymakla olmuyor işler hocam bu resimlere bakan ve çıkan haberleri hergün duyan herkes senin gibi düşünür...
bende sende o'da ama elden hiç birşey gelmez...sadece üzüldüğümüzle kalırız..
ama bu çark böyle dönüyor...
Dünya düzeni işte böyle sağlanıyor..hiç birzaman durmadı...durmuyor...durmayacak....
hayatın acımasızlığı da değil aslında...bu bir gereklilik ve bence hiç bir gereklilik acımasızlık değildir
-
AntiOksidan bunu yazdı:
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------neden zamanın kızıl ordusunun gücünü görmezden geliyorsunuz anlamış değilim :S
Çeçenistanda gördük kızıl orduyu :O
Sivil katletmek adamlık değildir esat.Kızıl ordu,eskinin kızıl ordusu adamsa onları Groznide görmek isteriz.
-----------------------------"CHARKALE" hakkında bir yorumum yok...charkale evet kabul ediyorum geçilmez bir kale :S
bu arada;
savaş vardı...
gerilla savaşı sende biliyorsun herkes biliyor...Gerilla savaşlarının hangisinde yitenler sadece askerler olmuştur?
-
kızıl ordu şimdiye kadar eğer bi başarı elde ettiyse, bu coğrafyanın verdiği avantajdan dolayıdır, alman tankları donmasaydı o soğukta ne olurdu korkudan moskovada duramayıp kaçan stalinin hali? :)
sen getir bakayım o kızıl orduyu düz bir ovaya, bak bakam neler oluyor :D
-
Çeçenlerin mücadelesini gerilla savaşı diye kenara atamıyoruz ama hocam malesef.Grozni bir yerleşim yeridir.Çok güçlüyse,çok gözü kara ise girecek oraya,çocuk öldürmekle olmuyor malesef.
Grozniyi geçtik Afganistan da gördük moskofları.Osetyada da gördük,masadaki sinek dedikleri Gürcüler çoğu bölgenin kontrolünü ele geçirdi,hala atamadılar Osetya'dan.
Ha birileri de yazmış ki yok Rusya sivil vurmuyor falan filan BİNLERCE ÇEÇENİ KATLEDEN KİMDİ ULAN!? diye sormak ta istiyorum kendilerine. -
umarım bu savaş iki taraf içinde en az kayıpla atlatılır...