Gürcistan Güney Osetyadan Çekiliyor
-
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------
XpertVision bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------XpertVision bunu yazdı:
Rusya gerçekten büyük bir ülke savaşıda zaten yeneceği gün gibi aşikar ama olası abd rusya savaşında rusya abd ile baş edemez abd heryerdeyken rusya hiçbiryerdeydi bunu bir abd sempatizanı olarak deil 0 görüşlü bir insan olarak söylüyorum fakat bu abd rusya karşılaşması basit bir gürcistan için deil belirtildiği gibi kutuplar için olabilir...
-----------------------------hocam su cümlene takıldım (kalınlaştırdığım ) .
benim bildigim washington babasında spermken rusya avrupayı orta doğu tokatlıyodu ?
yanlıssam uyar ?
-----------------------------iide hocam senn dediğin aynı söğütte kurulan osmanlı beyliği ile o dönemdeki orta avurpanın en güçlü ülkesi avustturyayı karşılaştırmaktır noldu 300-400 yıl sora osmanlı oldu koskoca imaparatorluk avusturya sadrazama eşit oldu bnu neden yazdım senden abd nin koloni dönemi desek abartılı olur ama ilk dönemlerini söylüyorsun abd çok hızlı gelişti sen nie o dönemle karşılaştırıyorsun :)
-----------------------------hocam o zaman rusyanın hicbiyerde olduğu bi zaman versene bana tarihiyle ?
-----------------------------o zaman sana bir hikaye anlatıyım sene 1500-1600 ( tam emin deiğilim) ler ruslar karadenizde ticaret hakkına sahip olmak için osmanlıya elçi gönderiliyor osmanlıya gelen elçi 1 ay hamamlarda yıkatılıp (o kdr pismişki) padişahın öle karşısına çıkıyor ve siz kudretli bir elinin avrupada bir elinin mısırda padişahtan rusya adına bir isteğimiz olcak diyor ve karadenizde ticaret yapma hakkı istiyor bak rusya ne halde sen milletleri tarihiylen karşılaştırırsan türklerin de memelketsiz kaldıkları zorba geçirdikleri dönem oldu ama hep özgür millet oldukları için kendi vatanını kurdular neyse konumuza gelirsek ben abd heryerdeyken rusya hiçbiryerde cümlesi olarak daha son 50 yılı söyledim :)
-
Umarım iki taraf için de en fazla kayıpla sonuçlanır.
Gürcistan için kayıp demek bizim için para demek.
Ruslar için kayıp demek yine bizim için para + kafkas halkları için güzel haber demek.
not: insan mısın sen yazacak şimdi bir sürü kişi :\ -
AntiOksidan bunu yazdı:
Ruslar için kayıp demek yine bizim için para + kafkas halkları için güzel haber demek.
not: insan mısın sen yazacak şimdi bir sürü kişi :\
ee nerde katliamları kınayan antioksidan :D :Dşaka biyana kayıp falan olmasın insan gibi savaşsın iki tarafta :D iyi olan illaki kazanacaktır...inancım o yönde
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
not: insan mısın sen yazacak şimdi bir sürü kişi :\
ee nerde katliamları kınayan antioksidan :D :Dşaka biyana kayıp falan olmasın insan gibi savaşsın iki tarafta :D iyi olan illaki kazanacaktır...inancım o yönde
abi benim kanımdan olana olan katliamı kınarım tabi ki.yoksa bana ne rustan : )
bir de bi taraf katlettiğinde yuh rezil,diğeri yapınca helal bravo diyenlere kızarım o kadar. -
XpertVision bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------XpertVision bunu yazdı:
Rusya gerçekten büyük bir ülke savaşıda zaten yeneceği gün gibi aşikar ama olası abd rusya savaşında rusya abd ile baş edemez abd heryerdeyken rusya hiçbiryerdeydi bunu bir abd sempatizanı olarak deil 0 görüşlü bir insan olarak söylüyorum fakat bu abd rusya karşılaşması basit bir gürcistan için deil belirtildiği gibi kutuplar için olabilir...
-----------------------------hocam su cümlene takıldım (kalınlaştırdığım ) .
benim bildigim washington babasında spermken rusya avrupayı orta doğu tokatlıyodu ?
yanlıssam uyar ?
-----------------------------iide hocam senn dediğin aynı söğütte kurulan osmanlı beyliği ile o dönemdeki orta avurpanın en güçlü ülkesi avustturyayı karşılaştırmaktır noldu 300-400 yıl sora osmanlı oldu koskoca imaparatorluk avusturya sadrazama eşit oldu bnu neden yazdım senden abd nin koloni dönemi desek abartılı olur ama ilk dönemlerini söylüyorsun abd çok hızlı gelişti sen nie o dönemle karşılaştırıyorsun :)
-----------------------------hocam o zaman rusyanın hicbiyerde olduğu bi zaman versene bana tarihiyle ?
-----------------------------o zaman sana bir hikaye anlatıyım sene 1500-1600 ( tam emin deiğilim) ler ruslar karadenizde ticaret hakkına sahip olmak için osmanlıya elçi gönderiliyor osmanlıya gelen elçi 1 ay hamamlarda yıkatılıp (o kdr pismişki) padişahın öle karşısına çıkıyor ve siz kudretli bir elinin avrupada bir elinin mısırda padişahtan rusya adına bir isteğimiz olcak diyor ve karadenizde ticaret yapma hakkı istiyor bak rusya ne halde sen milletleri tarihiylen karşılaştırırsan türklerin de memelketsiz kaldıkları zorba geçirdikleri dönem oldu ama hep özgür millet oldukları için kendi vatanını kurdular neyse konumuza gelirsek ben abd heryerdeyken rusya hiçbiryerde cümlesi olarak daha son 50 yılı söyledim :)
-----------------------------amerika heryerdeyken kübayla iran ona nası kafa tutuyo onu anlamadım ?
komünist küba hangi komünist ülkeye güvendide abd ye kafa tuttu ?
-
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------amerika heryerdeyken kübayla iran ona nası kafa tutuyo onu anlamadım ?
komünist küba hangi komünist ülkeye güvendide abd ye kafa tuttu ?
-----------------------------sovyetlerin kübaya konuşlandırdığı yada konuşlandıramadığı nükleer füzelre güvenip kafa tuttu.
-
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------hitleri kızıl ordu deil souk dondurdu.
rusyayı cok destekliosun ama bişe bilmiosun heralde ?
alman tankları donmasa belki bugün rusya almanyaydı.
ayrıca hitler sadece rusyayla diil avrupayla da savaşıyodu.
votkayla fln büyüyo ruslar yazmıssın.
yunanlılarda metaxayla büyüo o zaman alkol oranı nerdeyse votkanın 2 katı o zaman dünyanın a.q onlar.
kendiniz diyosunuz bak abi tankları donmuş :)demek ki rusyanınki de donmamış tepesine çaka çaka ezmeş :B
kızıl ordu kılıçla savaşacak değil yyaa amk :F
-
Ha ha ha tamamen çekilmişler. Gürcistancılar ne oldu? Bizde Gürcistan'ı ekonomik yönden yolduğumuzu biliyoruz. Fakat iş başka aşk başka.
-
şaakaşvilide potansiyel bi miloşeviş görüyom.toplayım drken daha çok parçalıycak ülkeyi.aslında fiilen parçalanmış durumda zaten şuan. o yüzden daha fazla parçalayamaz.yürü şaakaşvili ben senin arkandayım :)
-
AntiOksidan bunu yazdı:
Çeçenlerin mücadelesini gerilla savaşı diye kenara atamıyoruz ama hocam malesef.Grozni bir yerleşim yeridir.Çok güçlüyse,çok gözü kara ise girecek oraya,çocuk öldürmekle olmuyor malesef.
Grozniyi geçtik Afganistan da gördük moskofları.Osetyada da gördük,masadaki sinek dedikleri Gürcüler çoğu bölgenin kontrolünü ele geçirdi,hala atamadılar Osetya'dan.
Ha birileri de yazmış ki yok Rusya sivil vurmuyor falan filan BİNLERCE ÇEÇENİ KATLEDEN KİMDİ ULAN!? diye sormak ta istiyorum kendilerine.
-----------------------------Ama artık Çeçenistan direnişi bitme noktasında.. zaten dudayev'den sonra hareket gitgide dağlara çekildi, şimdi de halk deteği çok çok azaldı.
Rus yanlısı kukla kadirovlara (önce ahmet kadirov, sonra ramazan kadirov) destek yüzde 60larda 70lerde..
ve maalesef kafkaslardaki mücadele artık Suudi-Vahabi etkisindedir tamamen. kafkaslarda zenci arap ne arar? bıyıkları tıraşlanmış peygamber sakallılar? Artık Çeçenistan'daki direniş zayıf, marjinal ve vahhabi mantalitesindedir.
Ama günün birinde inanıyorum mücadeleleri eski güçlü günlerine dönecektir.