Güzel Bi Fizik - Kimya Sorusu
-
dolu tüp mü patlar? boş tüp mü? yada hangisidaha tehlikelidir neden ?
-
boş tüp patlar boş tüp tehlikelidir.. Nedeni : Genelde bu tarz sorular olması gerekenin aksi yanıtları olur :D
-
tüpün içinde ne olduğuna göre değişir
-
Apocrypha bunu yazdı:
-----------------------------
boş tüp patlar boş tüp tehlikelidir.. Nedeni : Genelde bu tarz sorular olması gerekenin aksi yanıtları olur :D
-----------------------------:D konuya öyle bir girdin ki 40 yıllık fizik hocası gibi . nedeni de bomba olmuş
-
boş tup tup notron sacar
-
Kimya hocama sordum en geç yarın cevap gelir.
-
illegal66 bunu yazdı:
dolu tüp mü patlar? boş tüp mü? yada hangisidaha tehlikelidir neden ?
Boş tüp patlamaz reisim :) Dolu tüp içerisinde gaz basıncından dolayı patlar ve tehlilekilidir çünkü metaller savruluyor yaaaaaaaaaa :F
Bu nokta benim düşüncem valla kimyacı değilim. :D -
dolu.basınçtan.basınç farklı etmenlere göre değişeceğinden patlaması beklenebilir.sıcaklık mesela.boş tüm patlamaz vakumlu değilse.yani içinde hiç hava olmama durumu varsa dış basınıcı aşırı yüksek biryerde patlama ihtimali var.tabi öyle biyer lab. ortamında olur.
-
Eğer boş tüpün içinde basınç yoksa(varmı yokmu bilmiyorum) dolu tüp daha tehlikelidir
-
boş tüp tehlikelidir patlayabilir.Dolu tüp patlamaz çünkü dolu tüpün basıncı fazladır yansa bile dışarı çkan gaz yanar sadece üstüne halı kilim felan atıp söndürürsün.Boş tüp basıncı düşük olduğu için yanarsa ateş içine girer patlar.
-
Tüpün içinde tüpgaz olmasada belli miktar havada olsa ısınırsa patlar. kapalı kap ulan genleşir patlar. Dolu oldumu hem basınçtan patlaytacak hemde yanıcı olduğundan dahada güçlenecek. dolu daha sakattır aman diyim dikkat :S