folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Güzel Bi Fizik - Kimya Sorusu

Güzel Bi Fizik - Kimya Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Çok güzel bir fizik sorusuymuş. Ben de bunun üzerine bir fizik-kimya sorusu sormak istiyorum:

"Protonun konumunda n=1 kabuğunda Bohr modeline göre döndüğü durumda, taban haldeki bir hidrojen atomundaki elektron tarafından üretilen manyetik alanın büyüklüğü ne olur?"

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

boş tüpün patlaması mantıksız geliyor sonuçta boş ? içinde gaz yok ? ney yanacak ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

RockZs bunu yazdı:
    -----------------------------

Çok güzel bir fizik sorusuymuş. Ben de bunun üzerine bir fizik-kimya sorusu sormak istiyorum:

"Protonun konumunda n=1 kabuğunda Bohr modeline göre döndüğü durumda, taban haldeki bir hidrojen atomundaki elektron tarafından üretilen manyetik alanın büyüklüğü ne olur?"

hocam bu çok iyi soruymuş be yanlız elektronun manyetik alanı yoktur gibi bi cevabı yok dimi :)

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

boş tüp patlamaz. içinde bişiy yoktur çünkü dolu tüp patlar naısl bir soru bu ? :)

boş tüpü ortasından demir kesiceiği kesip bişiyler yapıyolar çünkü (görmüştüm)

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

her ikiside direk patlamaz içinde gazı boşaltan valfler var (yüksek ısıda) bundan dolayı patlamaz

I am Jack's inflamed sense of rejection
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

nasıl patlamaz. dolu tüp patlar extreme bri durumda içinde hava basıncının kaç katı gaz basıncı var. :)

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

code_46 bunu yazdı:

nasıl patlamaz. dolu tüp patlar extreme bri durumda içinde hava basıncının kaç katı gaz basıncı var. :)

400 santigrat dereceye kadar ısıttılar tüpü 700 iken acıldı valfler ve boşalttı tüm gazı tabi patlatmatan kastım bir bumm olayı tüpün en az 2 parça olması yani yanması falan değil ....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

dolu tüp patlarsa boş tüp te patlar şurdan bakı8n içinde yine basınç vardır deoderant şişelerindede içinde gaz olmadığı halde boş ken patlayabiliyorsa tüp te patlar ama valf var dediğim gibi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

asiminnesli bunu yazdı:

code_46 bunu yazdı:

400 santigrat dereceye kadar ısıttılar tüpü 700 iken acıldı valfler ve boşalttı tüm gazı tabi patlatmatan kastım bir bumm olayı tüpün en az 2 parça olması yani yanması falan değil ....

bildiğimiz  tüpünten bahsediyorsun dimi ? ipragaz aygaz ...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek

mesela benzinin full dolu olduğu bir arabanın benzin deposuda patlamaz diye biliyorum

Fak yu!
Toplam Hit: 8352 Toplam Mesaj: 34