Güzel Bi Fizik - Kimya Sorusu
-
Çok güzel bir fizik sorusuymuş. Ben de bunun üzerine bir fizik-kimya sorusu sormak istiyorum:
"Protonun konumunda n=1 kabuğunda Bohr modeline göre döndüğü durumda, taban haldeki bir hidrojen atomundaki elektron tarafından üretilen manyetik alanın büyüklüğü ne olur?"
-
boş tüpün patlaması mantıksız geliyor sonuçta boş ? içinde gaz yok ? ney yanacak ?
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------
Çok güzel bir fizik sorusuymuş. Ben de bunun üzerine bir fizik-kimya sorusu sormak istiyorum:
"Protonun konumunda n=1 kabuğunda Bohr modeline göre döndüğü durumda, taban haldeki bir hidrojen atomundaki elektron tarafından üretilen manyetik alanın büyüklüğü ne olur?"
-----------------------------hocam bu çok iyi soruymuş be yanlız elektronun manyetik alanı yoktur gibi bi cevabı yok dimi :)
-
boş tüp patlamaz. içinde bişiy yoktur çünkü dolu tüp patlar naısl bir soru bu ? :)
boş tüpü ortasından demir kesiceiği kesip bişiyler yapıyolar çünkü (görmüştüm)
-
her ikiside direk patlamaz içinde gazı boşaltan valfler var (yüksek ısıda) bundan dolayı patlamaz
-
nasıl patlamaz. dolu tüp patlar extreme bri durumda içinde hava basıncının kaç katı gaz basıncı var. :)
-
code_46 bunu yazdı:
nasıl patlamaz. dolu tüp patlar extreme bri durumda içinde hava basıncının kaç katı gaz basıncı var. :)
-----------------------------400 santigrat dereceye kadar ısıttılar tüpü 700 iken acıldı valfler ve boşalttı tüm gazı tabi patlatmatan kastım bir bumm olayı tüpün en az 2 parça olması yani yanması falan değil ....
-
dolu tüp patlarsa boş tüp te patlar şurdan bakı8n içinde yine basınç vardır deoderant şişelerindede içinde gaz olmadığı halde boş ken patlayabiliyorsa tüp te patlar ama valf var dediğim gibi
-
asiminnesli bunu yazdı:
code_46 bunu yazdı:
-----------------------------400 santigrat dereceye kadar ısıttılar tüpü 700 iken acıldı valfler ve boşalttı tüm gazı tabi patlatmatan kastım bir bumm olayı tüpün en az 2 parça olması yani yanması falan değil ....
-----------------------------bildiğimiz tüpünten bahsediyorsun dimi ? ipragaz aygaz ...
-
mesela benzinin full dolu olduğu bir arabanın benzin deposuda patlamaz diye biliyorum