folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hacerül Esved Hangi Elementten?

Hacerül Esved Hangi Elementten?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Hacet ül Esvet ne lan?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

seadog bunu yazdı:
    hacı nerden aklına geldi yaw walla şaştım :))

haci bugün düşünüyodum yer bizi niye çekiyo diye son vardığım nokta :

Hz İbrahim kabeyi yanlış yere inşaa etmiş oldu şuan.. ben çok farklı bi yerde olması gerektiğini buldum aslında

gitte düzelt o zaman !!! nereye getircen sizin mahalleye mi yoksa evin salonuna mı ?

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    Hacet ül Esvet ne lan?

Hacet:

- gereklilik
    - tanri'dan beklenen dilek

Esvet:

- siyah

Hacet-ül Esvet ,Kara Dilek, Kara gereklilik gibi anlamlara çıkıo...

Ha Hacer-ül Esved diosan.. O da siyah taş demek.. Kabenin bir köşesinde bulunur, cennetten geldiğine inanılır.. Küçük bir parçası süleymaniye camii türbesinin giriş kapısının üstündeki  taşlar arasında gömülü durmaktadır. Vs vs vs..

Hakkımda bölümünde Osmanlıca hakkında bilgili olduğun yazıyodu, niye bu kadar açıklama yapma ihtiyacı duydum bilmiyorum :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    Hacet ül Esvet ne lan?

ya nasıl şeyhlik bu  kabe de tavaf ederken de görmedin mi  

hacca gitmeden şeyh oldum deme sakın :) 

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    Hacet ül Esvet ne lan?

Şeyhim formda gene :D ...

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

element değil mineral olan korunddur (Al2O3) (mineral adı korund, kimyasal adı alümina).

Dünyadaki kötülükler nedeniyle siyahlaştığına inanılır ama bu inanış da nekadar sağlam kaynaklıdır, hurafe midir bilemem, dışarıdan bi etkiyle de siyahlaştırılamaz zaten çünkü korund çok düşük gözenekli bi yapıdadır.  Kısacası ya oluşum sürecinde siyah renk vericek bi oksitle birlikte eriyip karışmıştır ve soğumuştur, yada denildiği gibi ilahi bişeydi.

Bu arada hacerül esved den başka doğal oluşmuş siyah korund minerali görülmemiştir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

celoron bunu yazdı:

xz bunu yazdı:
    ne olduğunu okudumda , bu taşın uzaydan gelmiş henüz ne olduğu bilinmeyen bir nesnenin parçası olması kuvvetle muhtemel. kendi kendine boşlukta da duruyor olabilir ve elbette bunun 1500 yıl önceki arapların anlamasını beklemiyoruz, allah diyip geçecekler. Bu mucize(!) nin oluş nedenini düşünmektense...

konunun içine atladın emi

Koptum yahu, Xz kesin pişman olmuştur. :) 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

bu taş bir gün birilerinin işine yarayacak...

birde bişi soracam kabenin yerinin yanlış yerde olduğuna neye dayanarak karar verdin çok merak ediyorum....

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek
    bir inanışa göre insanlarının kalperindeki kirlilikten siyahlaşmış diyorlar beyaz taşa bana göre araplar onu boyamıştır.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

su ana kadar en guzel aciklamayi tr komando ve zx yapmis 

bu arada sen nasil yanlis yere konulduguna hukum getirebildin spechate.. merak ettim bir arkadastca sormus. merak edenler vardir. yazsanda bizde ogrensek... bilmedigimiz mantik kurallarini. :)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 6221 Toplam Mesaj: 27