Hacerül Esved Hangi Elementten?
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------nasil yanlis yere konuldugunu söylersem doğrusunuda söylemem lazım. ama doğru yeri söylemek şuan içimden gelmiyo..
ama taşların manyetik bi etkiye neden olduğundan yola çıkarak .ve daha ilginçtir. yabancı bi tarikatında benimle aynı şeyi bulmuş olduğunu görmemle çok kafam karıştı.
aslında hz. ibrahimin aradığı kabe yeri başka bi yerdedir.ama kendimi şuan tam yerini açıklamak için hazır hissetmiyorum.. konu bi 10 syf yapsın. sizinde görüşlerinizi öğreneyim ondan sonra açıklıycam zaten.anlatmazsam çatlarım birine
-
anlat çok merak ettim?
-
gulesim geldi. : ) bos bi post oldu ama neylersin.. bi 10 sayfa sonra gorusuruz o halde... :)
-
yakut olabilrmi acaba,kireç, fayans falan olmayacagına göre böyle bişeydir heralde
-
ne olduğunu okudumda , bu taşın uzaydan gelmiş henüz ne olduğu bilinmeyen bir nesnenin parçası olması kuvvetle muhtemel. kendi kendine boşlukta da duruyor olabilir ve elbette bunun 1500 yıl önceki arapların anlamasını beklemiyoruz, allah diyip geçecekler. Bu mucize(!) nin oluş nedenini düşünmektense...
-
niye pişman olayım ki ?
Bilmediğimiz herşey yok değildir, anlamadığımız herşey de anlamsız değildir derim hep ; şimdi böyle vakaların - parapsikolojik / doğaüstü gibi isimlerle yada mucize ile adlandırılan bu dahil herşeyin , %90 ı safsata ve uydurmaların olduğunu kabul etmek gerek ancak vuku bulan belki binde birinin görünenin ötesinde başka bir mantıksal ve bilimsel nedeni olabileceği kanaatindeyim . hacerülesvet olsun başka X bir vaka olsun , gerçekten öyle olduğunu varsayarsak henüz kafamızın basmadığı bir fizik / matematik kuralına dayanıyor olabilir, varlığından bile haberdar olmadığımız bir gerçeğe dayanıyor olabilmesi gayet mümkün. Bundan 200 sene gibi kısacık bir zaman öncesine kadar atomlardan haberimiz yoktu mesela, halen kabile yaşamı yaşayan ilkokula bile gidememiş 100milyonlarca insan gezegenimizde halen yağmurun tanrının gözyaşları olduğunu düşünüyor olabilir ya da gökgürlemesini bir canavarın öfkesi sanıyorlardır.
İtiraf edelim ki biz de evrensel gerçekler konusunda çok da gelişmiş bir uygarlık değiliz ki arap milleti hiç değil . Ayrıca bu taşa internette baktım hiç bir özelliği olmayan kara bir taş işte belki yakuttur ya da elmas sadece o kadar , Allahın taşı ...