folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Haklı Olan Taraf Kim? Filistin Mi? İsrail Mi?

Haklı Olan Taraf Kim? Filistin Mi? İsrail Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    semihsenturk1
    semihsenturk1's avatar
    Erkek

CaPTiXX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Quetzalcoatl bunu yazdı:
    iki tarafta skimde değil açıkçası ve bu durum hakkında kafa yoranları hiç anlamıyorum.. ulan sanki kendi ülkesinde hiç sorun yokmuş gibi başka ülkelerin sorunlarına kafa yoruyolar yok haklı taraf kim vs. 
    belki de ilginizi insanların ölmesi çekiyodur ama bu da çok saçma illa insanların ölmesi mi lazım? bırakın bu işleri herkes kendi derdinden sorumludur senin başka vatanın yok seni filistinli ya da siktiğimin yahudileri kurtarmıcak seni iyi bi gelecek temelleri kurtaracak..
    Önce Müslüman sonra Türküm diye düşünenler var.Genel olarak sölüyorum..

Bize dokunmayan yılan bin yaşasın,umurumda değil diyebilen bir milletin evlatları değiliz.Din kardeşlerimiz kıyıma uğrarken malesef rahat uyku bize yakışmaz.Genelimiz Müslüman Türküz.bu 2 değer bizim değişmezimiz, olmazsa olmazımız,öncesi sonrası nasıl olur bilmem

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongpeople
    wrongpeople's avatar
    Erkek
    1948 yılında İsrail kendisine satılan topraklarla Devlet olduğunu ilan etmiş ve 5 dakika gibi bir sürede ABD tarafından tanınmıştır. Bu olayın başıdır, bizim torunlarımız belki de onların çocuklarının (şu anki yönetimin böyle giderceği varsayılarak söyledim) düşeceği (inşallah öyle birşey olmayacak ki zaten bizim kanımızda kölelik bağımlılık yoktur) duruma Filistin 1948 yılında topraklarını satarak düşmüştür. Kimin haklı olduğu konusu hal böyle olunca beni pek bağlamıyor fakat şu son olayda İsrail ve Filistin arasında ateşkes ilan ediliyor ama Hamas ateşkesin bitimine 48 saat kala İsrail topraklarına bomba (füzede olabilir) atıyor. Bana göre bu durumda (yani son olayda) İsrail devlet olmanın gereğini yerine getirmiştir ve haklıdır. Bana 1 bomba atarsan ben sana 10 füzeyle karşılık veririm dedi, verdide. Filistin topraklarında iki adet güç bulunmaktadır (kime göre güçse artık) Hamas ve El Fetih. Hamas kendine göre haklı bir dava için savaşıyor, El Fetih kendi kardeşlerinin ölümüne bakıyor. Şimdi size göre haklı tarafı bilmem ama bana göre şu an haksız olan Filistin değil Hamastır ve sadece orada yazık olan ne olduğunu anlamadan ellerine taş verilen silah verilen günahsız çocuklardır.

Access Denied dedik ya ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

"Dünyada değişmeyen bir kanun var ,güçlüler yaşasın diye ölür zayıflar..."  "Kahpe Bizans" filminde Mehmet Ali'nin söylediği şarkıdan alıntıdır.

Maalesef ne kadar güçlüysen o kadar haklısındır bu dünyada. Bugün aynı teknolojik-askeri güç İsrail yerine Filistin'de olsaydı o topraklarda yine benzer bir durumun yaşanacağına inanıyorum. Olay insanın fıtratından kaynaklanıyor aslında; Tarih tekerrürden ibaret diyenler boşuna söylememişler , savaşın sadece acı,kan ve gözyaşı getirdiği tartışılmaz olsada ben-i adem başka çıkar yol bulamıyor. Daha önceki yaşananları,üzüntülerini unutuyorlar ve savaşıyorlar. Bundan önce savaştılar bugün savaşıyorlar ve bundan sonrada savaşacaklar. İnsanoğlu yaşadığı bugünleri unutacak tertemiz bir gelecek için bugünün kanla temizlenmesi gerektiğine inandıracak kendini ya da inandırılacaklar... :(

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Şimdi Filistin Haklı Desek Kimin Tınında, adamlarda Para Yokki. Parasız Adam boş Adamdır Derler. Haklı olması İçin Güçlü olmasıda Gerekiyor Kanaatimce. Yahu Tamam Neyse, Filistin Haklı. Topraklarını Satın Alarak Sonradan İhanete Kalkışan, İbraniler tarafından Çok Kötü Köşeye sıkıştırılmış Durumda.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

aşagıda binlerce hacı hac yapıyo adam başı 10milyar para gidiyo biraz para yolasınlar da filistinlilere top alınsın diyecem. hacıların çok da umrunda klimalı yerde hac yapıyolar müslüman dünyası kadar duyarsız millet kalmamış.Arap şeyhine para kazandırıyolar kimin umrunda

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

FeRoCi bunu yazdı:
    zaten osmanlıyıda mahvedenlerde yahudilerin payı yokmu.. en zengini onlardı osmanlılarda bile.. savaş konusunda ise bişey diyemeyeceğim.. ama israil haklı olsa bile yaptığı savaş değil zulmdur...
    osmanlıyı geri bırakan gerizekalıların yaptıklarını biliyorsunuzdur sanırım.israiloğullarının belki hiç kendi ülkeleri olmadı ama osmanlı zamanında adamlar matbaayı bizden önce kullanmaya başladılar.ve bu sayede olandan bitenden hep haberleri oldu birbirleriyle olan bağlarını asla kaybetmediler.O zaman ki osmanlı ileri gelenleri ise matbaa şeytan işidir gibisinden öküzce bi yalana kanarak siklemediler şimdi özel gazeteleri var.Hani derlerya tarih tekerrürden ibarettir diye harbiden insan düşününce hak veriyor.çünkü gün oldu devran döndü televizyon icad edildi.Bizim sözde dincilerimiz televizyon günahtır dedi haa şimdi ne oldu?hepsinin özel kanalları var.şekline şemaline sıçtıklarım.

osmanlının yıkılmasında dediğin gibi israilinde payı vardır ama en büyük etken geri kafalılıktır.israil haklı olsa bile yaptığı zulümdür lafına aynen katılıyorum.M. Kemal'inde dediği gibi "Milletin hayatı tehlikede olmadıkça savaş cinayettir."

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

yorumları gördükçe gülesim geldi diyebilirim :) herkez hakettiği gibi yaşıyor..arkadaşın dediği gibi mikimde değil hea içmde atalarının cezasını çeken masum halka acıyor diyebilirm..herkez susssun işini gücün yapsın..millet aç sokakta işsiz kimse bunu tartışmıyor.okullardaki eğitimi kimse tartışmıyor okuldan mezun olup olupta işsizlık korksu yaşayanları kimse tartışmıyor :) herkez üstüne düşen görevi yapsın.bizene filistinden israilden diyebiliyorum şuan :) 

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kompetan
    kompetan's avatar
    Erkek

wrongpeople bunu yazdı:
    1948 yılında İsrail kendisine satılan topraklarla Devlet olduğunu ilan etmiş ve 5 dakika gibi bir sürede ABD tarafından tanınmıştır. Bu olayın başıdır, bizim torunlarımız belki de onların çocuklarının (şu anki yönetimin böyle giderceği varsayılarak söyledim) düşeceği (inşallah öyle birşey olmayacak ki zaten bizim kanımızda kölelik bağımlılık yoktur) duruma Filistin 1948 yılında topraklarını satarak düşmüştür. Kimin haklı olduğu konusu hal böyle olunca beni pek bağlamıyor fakat şu son olayda İsrail ve Filistin arasında ateşkes ilan ediliyor ama Hamas ateşkesin bitimine 48 saat kala İsrail topraklarına bomba (füzede olabilir) atıyor. Bana göre bu durumda (yani son olayda) İsrail devlet olmanın gereğini yerine getirmiştir ve haklıdır. Bana 1 bomba atarsan ben sana 10 füzeyle karşılık veririm dedi, verdide. Filistin topraklarında iki adet güç bulunmaktadır (kime göre güçse artık) Hamas ve El Fetih. Hamas kendine göre haklı bir dava için savaşıyor, El Fetih kendi kardeşlerinin ölümüne bakıyor. Şimdi size göre haklı tarafı bilmem ama bana göre şu an haksız olan Filistin değil Hamastır ve sadece orada yazık olan ne olduğunu anlamadan ellerine taş verilen silah verilen günahsız çocuklardır.
    İsrail  Gazzeye girmeyi kafasına zaten koymuştu haklı veya haksız bir yolunu bulup girecekti, Bir şekilde Hamas ın içine sızdı

Peki sizce Hamas niye durup duruken ateşkesi delsin bunun sebebi yine İsrail, oyun içinde oyun. 

Ölen insanlar masum, suçsuz, çocuk , yaşlı,

İsrail i haklı gibi göstermekte  katliama ortak olmaktır.

"Benimle oyun oynama oyuncağım olursun."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı:
    BAAL'ın söylediklerine ek olarak ; En son yapılan İsrail-Filistin barış antlaşmasınıda filistinli milisler bozmuştur.Kendilerini cihat şevkine o kadar kaptırmış ki salaklar ben Allah yolunda ölecem,din yolunda ölecem diye barışı bozup savaşı tekrar başlatmıştırlar.Filistin'in savaçı bir cihat savaşı değildir,dinle ilgi ve alakası yoktur,bu tür cihat çağrılarına gelmeyin ! Ölmek en kolayı her cihat denilen cihat olaydı zaten müslümanlar olarak gitmeiğimiz için m.ki tutmuştuk..

Neticede olan filistinli sivil halka oluyor.çocuklara,yaşlılara annelere oluyor.Ve hepsi bu cihat çağrıları yapan aşırı dinci kesimin cihat'ın ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini anlamadan sazan gibi atlamalarından oluyor.

Bu işin haklısız haksızı olmaz denilmiş.Hayır hocam olur.Bu davada topraklarını geri isteyen filistinliler haklıdır ama topraklarını almak için savaş başlatıyorsan önce etine buduna bak sen kimsin israile kafa tutuyorsun ?Biz şimdi selanik bizimdi tekrar bizim olacak diye ayaklanıyor muyuz ?Atalarınızın hatasının cezasını çekeceksiniz yada israil gibi dünyanın en zengin adamlarının ülkesininin topraklarını parayla alabiliyorsanız alacaksınız ! İsrail teoride haklıdır fakat universiteye,sivil yerleşim alanlarına bombalar yağdırması bir bityeniği aratır..
    Mondrosu da senin dedelerin(dedelerimiz) bozdu ;) paşa paşa imzalamıştık halbuki o antlaşmayı? Gören de antlaşmaya göre sivil halkın bütün ihtiyacı karşılandı hayat güzelleşti sosyal yaşam düzene girdi sancak.

We can be more, we can be much more.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Göstersene o satılan topraklar hakkında bir kaç satır bilgi?

bende satıyorum a.q evimi ingilize ,ee ? ingiliz beni sikcek anlamına mı geliyor bu?

sen mademki bukadar Türkçüsün Irkçısın bana önce kaybedilen toprakların hesabını ver.

seni ingilizlere fransızlara satanların nasıl bir piç olduğunu anlat.

nerede musul ? nerede kerkük? nerede O KAHRAMaN olarak tanıttığın atalarının aldığı topraklar?

ne oldu? a.qoydular diimi.

benimse ataları bellidir bu toprakları yüceltip büyütmüşlerdir genişletmişlerdir.

edito; be kuş beyinli insan(bu aslında kuşa hakarettir özür diliyorum bütün kuşlardan) toprak veya ev satılmasını boşverip onların nasıl ve nereden silah bulduğunu nasıl silahlandığını anlatsana,nasıl komşularını gırtlakladıklarını anlatsana ...

e bilmiyorsanda bi sus a.q beş dakika, en azından 5 dakika deikanlı sansınlar.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 9518 Toplam Mesaj: 47