Halkların Kurtuluşu Partisinin Yaptığı ?
-
ATA mızla yan yana olması söz konusu bile olamaz.
-
Hangi devlet babasinin hayrina bir baska devlete yardim etsin !
Lenin Kurtulus Savasinda bize yardimci oldu cunku kendi Sosyalist duzenini insaa ediyordu adam o donem akdenizde ne yapsin,kendi devletini insaa etmekle ugrasirken ve emperyalizm'in kapitlazm e gecis yaptigi o donemde emperyalist gucler butun gucuyle insanligin uzerine gelirken sadece Atamiz ve Lenin emperyalizme karsi mucadele etmistir.Yani ayni cephenin icindeler bir tarafta emperyalist kuvvetler diger tarafta emperyalist kuvvetlerin hedef aldigi kuvvetler.Bu durumda Lenin-Ataturk ikilisinin yan yana gorunmesi son derece dogrudur.Ki bu iliskiyle ilgili hem sovyet hemde bizim tarafta resmi mektuplar ve yazismalar mevcuttur bu yazismalar ikili dostluklar acikca gorulur.Asil olay bugun bizim yapamadigimizi Atamiz ve Lenin o donem yapmistir.Ataturk ve Lenin in dusunce olarak ortak noktalari olmasiyla birlikte cok sayida farkli cizgide dusunceleride vardi ancak dedigim gibi bizim bugun yapamadigimiz ortak dusmana karsi ortak mucadele stratejisini iki liderde cok iyi kavramis ve ortak dusmanlari olan emperyalizme karsi mucadele etmistir.Asil abes kacan bunu anlamayip Lenin'i karalamaktir.
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Ağzı olan konuşuyo demişsinizde sizin yaptığınız ne? Birisi siktir çekmiş bu konuşanları yazanlardan hangisi tüzüğü okudu veya Kurtuluş Yolu gazetesinin kaç sayısını okudu?
1- Kurtuluş savaşında MUSTAFA KEMAL'e maddi ve manevi yönden destek veren ülkeleri ve devlet başkanlarını söyleyin.
Şimdi yine kendi cahilliğinizi kusacağınızı bildiğim için ben söyleyeyim. SSCB - Vlademir İlyiç LENİN. Ülke olarak başkada yok!
-----------------------------Pakistan, Azerbaycan. Pakistan halkı ellerindeki bileziklere kadar satarak parasını anadoluya yollamıstır. Azerbaycan ise Atatürk'ün maddi yardım isteyen mektubuna cevap olarak Nerimanov "Kardeş Kardeşe borç vermez, el tutar" cevabıyla birlikte varını yoğunu göndermiştir. Al sana yardım, hemde babasının hayrına ! birisi öz kardesinden, digeri tek ve gercek islami müttefiginden.
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Adı Geçen Sözde Siyasal Partinin, Tüzüğüne Gözattığınızda, TÜRK-Kürt Halklarının KArdeşleriğinden Söz Eder, Ama Başka Bir Kısımında Kürt Kökenli İnsanların Kendi Kaderlerini Tayin Etme Hakları Olduğundan Bahseder, Yani Dolaylı Yoldan Ne Demek İstediği Malumunuz.
Uzun LAfın Kısası;
Oy Potansiyeli Olmayan, Seçimlerde % 1'lik Bir Kesime Bile Hitap Etmeyen, Kardeşlikten Dem Vurup, Olmaz Kahbeliği Yapan, AFİŞ PARTİSİNDEN Zaten Bu Beklenir.
Lenin Denen Soytarı, ATATÜRK'ün Bırakın Tırnağını, Mıçtığı Mok Bile Gelemez.
En Büyük FArkları ATATÜRKÜN GERÇEKCİ ve İLeri Görüşlülüğü + Kanında Dolaşan Asil Kandır.
Lenin'miş Peh Peh Peh...
-----------------------------Kişiler sana ve senin gibi düşünenlere zarar vermedikten sonra, asla hakaret edemezsin.
Cumhuriyet kurulurken Sovyetler'de bayram ilan edildi. Ekonomi alanında iyileştirmeler için Sovyetler'den iktisatçılar felan getirildi.
Son söze gelice Türkler ve Kürtler kardeş kavimlerdir. Bak etrafına kız alıp kız veriyorlar.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Ağzı olan konuşuyo demişsinizde sizin yaptığınız ne? Birisi siktir çekmiş bu konuşanları yazanlardan hangisi tüzüğü okudu veya Kurtuluş Yolu gazetesinin kaç sayısını okudu?
1- Kurtuluş savaşında MUSTAFA KEMAL'e maddi ve manevi yönden destek veren ülkeleri ve devlet başkanlarını söyleyin.
Şimdi yine kendi cahilliğinizi kusacağınızı bildiğim için ben söyleyeyim. SSCB - Vlademir İlyiç LENİN. Ülke olarak başkada yok!
-----------------------------Pakistan, Azerbaycan. Pakistan halkı ellerindeki bileziklere kadar satarak parasını anadoluya yollamıstır. Azerbaycan ise Atatürk'ün maddi yardım isteyen mektubuna cevap olarak Nerimanov "Kardeş Kardeşe borç vermez, el tutar" cevabıyla birlikte varını yoğunu göndermiştir. Al sana yardım, hemde babasının hayrına ! birisi öz kardesinden, digeri tek ve gercek islami müttefiginden.
-----------------------------Buna bir şey daha eklemek isterim . Özellikle Endonezya'dan büyük miktarda para yardımı toplanmıştır . Parası olmayanlar da silah vermiştir . Bu mühimmatların ve paranın Anadolu'ya giriş yolu , Sovyet Rusya idi .
Çok sevdiğimiz , canım kardeşimiz , kanımız canımız bir tanemiz Lenin , bu silah ve paranın bize çok olduğunu düşünüp , biz ziyan etmeyelim (!) diye yarısından fazlasına el koymuştur . Ama târih Lenin'i , Anadolu'daki mücadeleye babasının hayrına yardım eden lider olarak yazmıştır orası ayrı .
Lenin zaten eli mecbur yardım edecek . Sağında canavar gibi güçlenmeye başlayan Japonya , batısında Avrupa var . Güneyinde de emperyalistlerin kazanmasına mı göz yumacak . Kendi iyiliği için silah ve paranın geçişine izin vermiştir ki zaten onların da yarısından fazlasına el koymuştur .
-
Her şeyi bırakın,ilk önce milleti her önüne geleni Atamız ile yanyana getirmeye iten sebep nedir ? bu kadar kolay mı herşey.Biri çıkıp tayyiple digeri türkeşle bir digeride leninle sunla bunla.Herşey bu kadar kolay olmamalı.Düz mantık ile artık yoldan geçen herhangi birini bile Atamızla kıyaslıyacaklar.
Ruslar yardım etmiş,etmişde babasının hayrına mı etmiş,degil elbet.Çarlık ruysadan sovyetler birligine kadar her dönem gözleri vardı bogazlarımızda yalan mı ? Varsa teşekkürü hak edicek birileri,bize anlasılmasın diye petrol gönderiyoz diyip küp küp altın gönderen azeri kardeşlerimizdir.Endonezyadan kolunda ki bilezikleri çıkartıp veren kadınlardan üç beş kuruş gönderen endonezyalılardır.
Tabi öldürülen Türkler nazi oldukları için hepsinin katli vacibdi oraya girmiyom bile.Kahrolsun kundakdaki bebek,nede olsa naziydi.
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Adı Geçen Sözde Siyasal Partinin, Tüzüğüne Gözattığınızda, TÜRK-Kürt Halklarının KArdeşleriğinden Söz Eder, Ama Başka Bir Kısımında Kürt Kökenli İnsanların Kendi Kaderlerini Tayin Etme Hakları Olduğundan Bahseder, Yani Dolaylı Yoldan Ne Demek İstediği Malumunuz.
Uzun LAfın Kısası;
Oy Potansiyeli Olmayan, Seçimlerde % 1'lik Bir Kesime Bile Hitap Etmeyen, Kardeşlikten Dem Vurup, Olmaz Kahbeliği Yapan, AFİŞ PARTİSİNDEN Zaten Bu Beklenir.
Lenin Denen Soytarı, ATATÜRK'ün Bırakın Tırnağını, Mıçtığı Mok Bile Gelemez.
En Büyük FArkları ATATÜRKÜN GERÇEKCİ ve İLeri Görüşlülüğü + Kanında Dolaşan Asil Kandır.
Lenin'miş Peh Peh Peh...
-----------------------------Burada partiyi tarıtışmıyorduk,
1- Kürtler kendi kaderlerini tayin hakkına sahiptir AMA sosyalist devrimden sonra şu an için birleşik-sosyalist mücadele ön koşuldur.
2- Biz oy ile seçim ile değil devrimle, 2. KURTULUŞ SAVAŞI'yla emperyalizmi yenecek halkların kardeşliğini ve özgürlüğünü sağlayacağız.
3- Lenin'in soytarı olduğunu söylüyorsun bu hakaretin manası ve gerekliliğini kanıtla.
4- Devletler arası dostluk değil çıkar anlaşmaları vardır. ComputerWolf'un dediği gibi O zaman ki ortak düşman olan emperyalizme karşı birlikte mücadele edilmiştir, aksini iddia edenler doğu cephesinin neden açılmadığını söylesin.
5- Pakistana sonradan elimizdeki uçakları yollamamız ve ondan sonra bizi tanıması olayınıda unutmayın.
6- SSCB'de o zaman savaş halindeydi gerek iç komuta ayaklanmaları gerek emperyalist vahşi saldırı altında silah ve para yardımında bulunmuştur. Bu yardımlar özel kişilerin değil devlet hazinesinden çıkmıştır. Devlet yardımı demekle bunu kastedtim aksi halde zaten dünyanın birçok yerinden yardım gelmiştir...
6- Şovenistçe, ahmakça ve cahilce saldırılarınıza cevap yazmaya tenezzül bile etmeyeceğim.
Sonuç olarak Mustafa Kemal birleştiriciliği, Marxist-Leninist ekonomik politiği ile;
YAŞASIN İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
YAŞASIN ONURLU MÜCEDELEMİZ!
YAŞASIN EMEKÇİNİN SERMAYEYE SAVAŞI!
-
Hadi Lenin'in anasina avradina kufur ettik , fotografinida Atamizin yanindan kaldirdik ne oldu !
Atamizin istedigi her alanda tam bagimsizligi elde ettik mi ?
Enlasyon mu dustu ?
Gercekten yumrugunu masaya vurabilen bir iktidar mi kazandi secimleri ?
Insanlarimiz acliktan sefaletten kurtuldu mu ?
Mustafa Kemal'i gercekten anladik mi ?
Turklugumuz mu yuceldi ?
Inancimiz mi artti ?
Birisi bana soylesin yahu ne oldu simdi ? Lenin silahlarin yarisini almis , ulan endonezyalilar sana ingilizle - fransizla birlik olup kursun sikarken sen endenozyedan silah gonderttirip birde o silahlarin yarisina lenine el koydurtturuyorsun ,yahu adamin yanindamiydin silahlarin yarisina el koyarken. 1945 te bagimsizligi kazanmis endonezya bize silah gonderiyor. Ozellikle Kurtulus Savasi tarihiyle ilgili okurum abarti derecede kaynak okumusumdur bu konuyla ilgili endonezya ile ilgili ilk defa burada duydum boyle birsey...Malezya-Endonezya gibi ulkeler yardim gondermistir evet ama sen tutup bu yardimin yarisina lenin el koydu dersen olmaz.Madem o silahlara el koyuyor lenin o zaman biz neden kurtulus savasinda cok sayida sovyet silahi kullandik.Yardima el koyan adam kendi silahini neden gondersin...Adam komunist diye illa karalayacaksiniz...Tarih sizin sozlerinizle degil yapilan icraatlerle degerlendirilir.Hersey ortada tutup buna turlu kilif giydirin kimin umurunda ,3-5 kisi kendi aranizda lenin e laf atin , kimin umurunda...Ya birde belge verirsin kaynak gosterirsin sanki lenin kelek yaparken oradaymis,oda arkadasiymis planlari birlikte yapmis agziyla konusuluyor ya ayri bir dert...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Hangi devlet babasinin hayrina bir baska devlete yardim etsin !
Lenin Kurtulus Savasinda bize yardimci oldu cunku kendi Sosyalist duzenini insaa ediyordu adam o donem akdenizde ne yapsin,kendi devletini insaa etmekle ugrasirken ve emperyalizm'in kapitlazm e gecis yaptigi o donemde emperyalist gucler butun gucuyle insanligin uzerine gelirken sadece Atamiz ve Lenin emperyalizme karsi mucadele etmistir.Yani ayni cephenin icindeler bir tarafta emperyalist kuvvetler diger tarafta emperyalist kuvvetlerin hedef aldigi kuvvetler.Bu durumda Lenin-Ataturk ikilisinin yan yana gorunmesi son derece dogrudur.Ki bu iliskiyle ilgili hem sovyet hemde bizim tarafta resmi mektuplar ve yazismalar mevcuttur bu yazismalar ikili dostluklar acikca gorulur.Asil olay bugun bizim yapamadigimizi Atamiz ve Lenin o donem yapmistir.Ataturk ve Lenin in dusunce olarak ortak noktalari olmasiyla birlikte cok sayida farkli cizgide dusunceleride vardi ancak dedigim gibi bizim bugun yapamadigimiz ortak dusmana karsi ortak mucadele stratejisini iki liderde cok iyi kavramis ve ortak dusmanlari olan emperyalizme karsi mucadele etmistir.Asil abes kacan bunu anlamayip Lenin'i karalamaktir.
-----------------------------
Ortak noktaları emperyalizma karşı olmaları demek onları yan yana gösterip propaganda yapmak için bir sebep midir? Atamızda milletini severdi, Htiler de. Yalnız aralarında görüş ayrılığı vardı yine. O zaman Hitler ile Atayı beraber gösterelim. Lenin zamanında muhalefeti kabul etmeyip kendi fikrine muhalfet edenleri katleden adam değil mi? Emperyalizme karşı çıkarak tek doğru olduğunu şiddetle,kanla kabul ettiren bir adama büyük denilemez. Ama sosyalistse denebilir sanırım(!) -
kafkafkaf bunu yazdı:
2- HKP ilke olarak Mustafa Kemal'in Birleştirici Yönünü, Laiklik ilkelerini, Emperyalizme bakış açısını örnek alır, Marxist-Lenininst teori ile birleştirerek 2. KURTULUŞ SAVAŞI'nı yürütür.
3- HKP demokratik halk iktidarının gerçek savunucusudur. Bu yüzden 2. KURTULUŞ SAVAŞININ kapitalist ekonomik temeller yerine SOSYALİST bilince oturtur. Diğer sosyalist geçinen partiler gibi kurtuluş savaşını - Gericileşme meselesi - Kürt realitesi konusundaki bakış açısı çoğundan farklıdır.
4- HKP hikmet Kıvılcımlı'nın geldiği kuvay-i milliye ve Eski VATAN PARTİSİ devrimci geleneğinin takipçisidir.
Son olarak Partinin ismi HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ, Yayın organının ismi ise KURTULUŞ YOLU'dur. İzmir'de oturup bu konularda tartışmak isteyenlere kapım daima açıktır.
-----------------------------böhöhöhöhöy xD
ikisini bi kefeye koycak kadar salaklar var işte bu ülkede ;)