Haram
-
gereksiz mevzular.
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
Iyi geceler müridler,
Ben yurtdışında kuzeni ile yaşayan birisiyim.Kuzenim evli.Ayrıca muhafazakar birisi.Aramızda hep dini inançlar yönünden ufak düşünce ayrılıkları cıkıyor ve bu aile huzuruna yansıyor.Şuanda yalnız yaşama gibi imkanım yok.Konular şu ki,
-Ben evde hepberaber film izleyelim indirdim diyorum.Kendisi bana yeni vizyona girdiği için haram diyor fakat kendisi 2 ay sonra aynı filmi internetten izliyor.
-Ben insan insandır ayrım yapılmaz diyorum.Hristiyan yahudi diye.Kuzenim farklı düsünüyor herzaman müslümanı önde görüyor.
-Ben dinler tek bir yoldadır Allah tektir kimin cennete gideceği belli olmaz diyorum.Karşımdakıler yalnız müslüman olanlar gider diyor.
-Ben kız erkek ayırt etmiyorum cocuk cocuktur deyip sevilmesi gerekir oynanması gerekir diyorum.Onlar kız çocuklarını ayrı bir kenara koyuyorlar.
ve bunun gibi dahaları var.Sizce yanlış bir taraf varmı? Benmi yanlışım? Empati yapsam kabul edemiyorum.
-----------------------------sen haklısın. İslam hoşgörü dinidir. Kadınların yeri çok özeldir. Onları 2.plana atmaz. İnsanları herhangi bir şekilde sınıflandırmaz. Böyle sorular takılıyorsa kafana Kur'an oku. Ayrıca ona da gösterebilirsin bak burda şöyle yazıyor diye. Onun yaptığı dindarlık değil dinciliğe giriyor. Güzelce yıkanmış beyni. yazık.
-
onların müslümanlıkla alakası yok
-
arkadaşın yaş kaç merak ettim ? büyüyünce anlarsın diyecem çünkü, doğru ve yanlış diye birşey yok aslında bir yol bulacan kendine ve doğru olacak . o şakirtlerinde yol dedikleri bu işte, seninkide bir diğeri olcak hepsi doğru , hepsi yanlış ...
müslümanlıkla alakası yoksa neyle alaksı var ? müslüman adam içki içmez, yılbaşı kutlamaz , karısınıkızını kapatır, domuz yemez vb vb bunun adı yobazlık cahillik gericilik değil müslümanlıktır , birçok insanın din diye benimsedikleri yol olarak . mesela ben kola içmem, tv izlemem,slayer fln dinlerim - e bu da biyol. cennet mevzuna da değinmek gerekirse : dünyada N tane din ve Nkare kadar mezhep olduğu ve herbirinin cennetin kendilerine ait olduğunu başkasının içeri giremeyeceğini söylediğini düşünürsek , şakirt müslümanlarında bu görüşü savunmamaları anormal olurdu
-
bi başlık vardı sözlükte
Sünnetli ateistlerle daşşak geçiodu o geldi aklıma nedense :D
-
xzxz bunu yazdı:
arkadaşın yaş kaç merak ettim ? büyüyünce anlarsın diyecem çünkü, doğru ve yanlış diye birşey yok aslında bir yol bulacan kendine ve doğru olacak . o şakirtlerinde yol dedikleri bu işte, seninkide bir diğeri olcak hepsi doğru , hepsi yanlış ...
müslümanlıkla alakası yoksa neyle alaksı var ? müslüman adam içki içmez, yılbaşı kutlamaz , karısınıkızını kapatır, domuz yemez vb vb bunun adı yobazlık cahillik gericilik değil müslümanlıktır , birçok insanın din diye benimsedikleri yol olarak . mesela ben kola içmem, tv izlemem,slayer fln dinlerim - e bu da biyol. cennet mevzuna da değinmek gerekirse : dünyada N tane din ve Nkare kadar mezhep olduğu ve herbirinin cennetin kendilerine ait olduğunu başkasının içeri giremeyeceğini söylediğini düşünürsek , şakirt müslümanlarında bu görüşü savunmamaları anormal olurdu
-----------------------------müslüman insan karısını kızını kapatmaz. Bazı şeylerin insanları kapatarak olmayacağını bilir gerçek müslüman. Şu an din diye yutturulan bir çok şey Arapların gelenekleri ve çarpıtırmalar değil midir? Bu dinci saçmalıklar yobazlıktır. Örneğin " evinde resim bulunan günah işler " şeklinde bi inanış var. O eve melek giremezmiş falan. Saçmalık ötesi. Eğer müslümansan gerçek kaynağın Kur'an olduğunu bilirsin. Onun dışındakilere pek aldırış etmezsin.
Ha ayrıca yılbaşı olayı da saçmalık. Niye müslüman biri yılbaşını kutlayamasın?
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------Hz.Muhammede (S.a.v) inanmadan cennete gideceklerini mi söylüyosun hoca?
Bilmeyenin durumu mechuldür ama İslamdan haberi olupta peygamberi reddeden adamın cennete gitmesi oldukça zor gibi
Cennetin kapısının üzerinde yazanıda düşününce imkansız gibi :|
-----------------------------bende onu dedim işte, islam dininden hiçbir şekilde haberi olmayan biri kendi dinindeki ibadeti ile allahın tajdiri ile cennete gidebilir, Ama elinde islama karşı bi bilgi var birşeyler biliyor ve araştırmıyorsa kusura bakmasın..
-
cordelian bunu yazdı:
Iyi geceler müridler,
Ben yurtdışında kuzeni ile yaşayan birisiyim.Kuzenim evli.Ayrıca muhafazakar birisi.Aramızda hep dini inançlar yönünden ufak düşünce ayrılıkları cıkıyor ve bu aile huzuruna yansıyor.Şuanda yalnız yaşama gibi imkanım yok.Konular şu ki,
-Ben evde hepberaber film izleyelim indirdim diyorum.Kendisi bana yeni vizyona girdiği için haram diyor fakat kendisi 2 ay sonra aynı filmi internetten izliyor.
-Ben insan insandır ayrım yapılmaz diyorum.Hristiyan yahudi diye.Kuzenim farklı düsünüyor herzaman müslümanı önde görüyor.
-Ben dinler tek bir yoldadır Allah tektir kimin cennete gideceği belli olmaz diyorum.Karşımdakıler yalnız müslüman olanlar gider diyor.
-Ben kız erkek ayırt etmiyorum cocuk cocuktur deyip sevilmesi gerekir oynanması gerekir diyorum.Onlar kız çocuklarını ayrı bir kenara koyuyorlar.
ve bunun gibi dahaları var.Sizce yanlış bir taraf varmı? Benmi yanlışım? Empati yapsam kabul edemiyorum.
-----------------------------film konusunda katıldığım düşünce korsan izlenmemesi gerektiği
Üstünlük takvadadır. Hristiyanlık ve Yahudilik bozulmuşturBu konu için Kur'an a başvur
Kız çocuğuda sevilmelidir.
-
siber ortamda din muhabbeti :D TURAN DURSUN OKUYUN geçer :D
-
Benim anlamadığım dini konuları neden tahribata soruyosunuz? Diyanet işlerine mail atsana. Ya laf olsun diye açıyosun konuyu ya da burayı yanlış tanımışsın.