Haram
-
Bi de korsan taksi hakkındaki yorumları alsak valla merak ettim açıkçası. Sarı taksiler sabah yeteri kazandı deyip akşam korsan taksi kullanmayı hoş görür mü acep?
" - Aga, kafama bişe takıldı? bknz: Ekmek Teknesi, Kıl. "
-
1-)1-2 ay sonra kazanacağını kazandı,benim izlememin bir önemi yok cümlesi oldukça yanlıştır.Birisinin zengin bir insanla ticaret yaparken onu dolandırması ve şöyle demesiyle eşdeğerdir bu durum:Zaten zengin eleman,kazanacağını kazanıyordur o.Para bende kalsın en iyisi.
2-)İnsanlara ayrım yapamazsın.Yaratılanı Yaradan'dan ötürü severiz.Bu konuda kesinlikle yanlış düşünüyor.
3-)Kimin cennete gideceği belli olmaz,kalpleri ancak Allahü teala bilir;yalnız yahudiler bir peygamber haşa Allahla güreşmiştir+bir peygamber için Allahın oğludur dedikleri için+hristiyanlar da Hz İsa Tanrının oğludur dedikleri için cennete giremeyeceklerdir.Yalnız adam yahudi olduğu halde hristiyan olduğu halde bunlara inanmıyor olabilir,dediğim gibi Allah bilir ancak.
4-)Çocuklara cinsiyetlerinden dolayı ayrım yapmak da keza yanlıştır,eğer kız çocuğunu diğer çocukları sevdiğinden az seversen daha az ilgilenirsen sen şunu kabul ediyorsun demektir:Kızlar ilgiyi şefkati hak etmiyor.O zaman da şu soru ortaya çıkar:Bre gafil adam,spermlerinden y kromozomlu olanını niye vermedin?Çocuk mu seçti ben kız olcam diye?
Kesinlikle haklısın diyorum;ama bir konuda kısmen haksızsın o da 3.madde.
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------
hoca din yasaklıyo bikere yahudi ve hristiyanlarla arkadaşlık kurmayı, sadece ticari ilişkiye izin veriyor. zaten sorunun kaynağı dinin kendisi.
-----------------------------oha o zaman müşriklerden kaçanlar niye peygamberin emriyle hristiyan habeşistana sığınıyor?
