Hariciyi Yanlış Fiş Yüzünden Yaktım
-
Merhaba arkadaşlar,
1 tb samsung hariciye yanlışlıkla 19v'luk laptopun adaptörünü taktım. Dumanlar falan yükseldi. Nette baktım verilere bir şey olmaz diyorlar. Garantisi var ama içinde özel verilerim olduğu için garantiye gönderemem. Bunun yanan parçası yerine yenisini kendim nasıl takabilirim. Ve o parça nedir?
-
büyük ihtimal içindeki güç devresi yanmıştır.
yani adaptörden gücü alıp harddiske veren bi devre gitmiştir.
devre hdd için 5ve 12volta gelicek şekilde veriyordur.
hariciyi söküp sata/ide yoluyla bi bilgisayarda bakaiblirsin.
-
caps verirsen içini açıp bişey söyleyebilirim. yada izmirdeysen direk gel halledek
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam makineyi de kurtarmanın yolu yok mu?
-
hiç bişey olamz hocami bendeki hdd lerden biride kendi kendine o şekilde yanıdydı , lan dedim noluyo.. tırstım bi an ciddende söktüm bi hard disk kutusna taktm cayır cayır çalışıyo b sıkıntı yok.. harici kutun varsa ona yoksa bi bilgisayara tak çalışır..
bide dikkat et laptop ın kablosunulaptop a haricinin kablosunu hariciye tak :d -
Fatih bunu yazdı:
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------hocam makineyi de kurtarmanın yolu yok mu?
-----------------------------yanma şekline bağlı :)
güç mosfetleri vs. gittiyse kolay. daha kapsamlı bi entegre chip vs. gittiyse zor tabi.
-
korkutmayın nan adamı :) bişi olmaz hocam takbaşka bi yere dene :) ha üstteki arkadaşın kapsamlı karamsar senaryolarından biri olduysa bişe diyemem :)
tak bişeye dene en azından öğrenmiş ollursun :d -
MaviGozluDev bunu yazdı:
korkutmayın nan adamı :) bişi olmaz hocam takbaşka bi yere dene :) ha üstteki arkadaşın kapsamlı karamsar senaryolarından biri olduysa bişe diyemem :)
tak bişeye dene en azından öğrenmiş ollursun :d
-----------------------------verileri çok çok büyük ihtimal duruyordur amma velakin kutu için birşey diyemem :D
-
BarisYigit bunu yazdı:
MaviGozluDev bunu yazdı:
tak bişeye dene en azından öğrenmiş ollursun :d
-----------------------------verileri çok çok büyük ihtimal duruyordur amma velakin kutu için birşey diyemem :D
-----------------------------kutu için çokta diyecek bişey yok zaten :) atıcak çöpe olucak biticek :)
19 v girdirmişin hocam o kutudan daha ne hayrı bekliosun at gitsin yenisini alırsın -
Teşekkürler arkadaşlar bir sata güç kablosu bulur bulmaz deneyeceğim.
Mavigözlüdev, bu harici kutularına taktığımızda aynı zamanda aleti mi değiştirmiş oluyoruz?
Yani hdd yanmamışsa 20 lira şu linktekine verip aynen devam edebilir miyim? http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=605&IID=154453
-
Fatih bunu yazdı:
Teşekkürler arkadaşlar bir sata güç kablosu bulur bulmaz deneyeceğim.
Mavigözlüdev, bu harici kutularına taktığımızda aynı zamanda aleti mi değiştirmiş oluyoruz?
Yani hdd yanmamışsa 20 lira şu linktekine verip aynen devam edebilir miyim? http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=605&IID=154453
-----------------------------alet derken harddisk aynı duruyor sadece dış kasa kutu değişiyor :)
senin yanan kısım bu olmalı ;

aynen aynen artık 2.5 mu boyutu 3.5mu harddiskte birşey yoksa sadece bi kutu alıp harddiski takıp kullanabilirsiniz :)