Hariciyi Yanlış Fiş Yüzünden Yaktım
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
Merhaba arkadaşlar,
1 tb samsung hariciye yanlışlıkla 19v'luk laptopun adaptörünü taktım. Dumanlar falan yükseldi. Nette baktım verilere bir şey olmaz diyorlar. Garantisi var ama içinde özel verilerim olduğu için garantiye gönderemem. Bunun yanan parçası yerine yenisini kendim nasıl takabilirim. Ve o parça nedir?
-----------------------------Özel dosyalarınızı koymayın hdd nıze dvd e atın
-
hee hocam bi dakka ya :) ben özel veri vs okumadım :) garantiyide sallamamışım.. haberin olsn içini açtığın an garantisi yalan olur o ürünün :d
-
hipokondriyak bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
Merhaba arkadaşlar,
1 tb samsung hariciye yanlışlıkla 19v'luk laptopun adaptörünü taktım. Dumanlar falan yükseldi. Nette baktım verilere bir şey olmaz diyorlar. Garantisi var ama içinde özel verilerim olduğu için garantiye gönderemem. Bunun yanan parçası yerine yenisini kendim nasıl takabilirim. Ve o parça nedir?
-----------------------------Özel dosyalarınızı koymayın hdd nıze dvd e atın
-----------------------------şerefsizim benim aklıma gelmişti :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
hee hocam bi dakka ya :) ben özel veri vs okumadım :) garantiyide sallamamışım.. haberin olsn içini açtığın an garantisi yalan olur o ürünün :d
-----------------------------yazdım zaten garantiye yollamayacağımı hocam. çöpe atarım yine yollamam içindekilerle garantiye :)
-
Fatih bunu yazdı:
yazdım zaten garantiye yollamayacağımı hocam. çöpe atarım yine yollamam içindekilerle garantiye :)
insan merak etmiyo değil böylede :) -
arkadaşlar içinden çıkan hdd "samsung hd103si" "SJ değil, SI" buna uygun hepsiburada'dan uygun fiyatlı bir ürün söyleyebilir misiniz?
edit:
EcoGreen F2
Kapasite : 1 TB
Arabirim : SATA 3.0 Gbps
Ön Bellek : 32 MB
Aktarım Hızı : 300MB/s
Ortalama Arama Süresi : 8.9 ms
Sürücü Hazır Süresi : 12 sn
Ortalama Gecikme : 5.52 msn
Güç Özellikleri : Arama 5.2W
Okuma/Yazma : 5.6W
Boşta : 4.4W
Beklemede : 1W
Yükseklik : 26.1 mm
Genişlik : 101.5 mm
Uzunluk : 147.0 mm
Ağırlık : 610 g• Environment friendly product with RoHS compliance
• Serial ATA 3.0 Gbps Interface Support
• Improved performance with dual-ARM based firmware
• Improved recording stability over temperature with PMR
• ATA S.M.A.R.T. Compliant
• Advanced dynamic FOD control for best data integrity
• ATA Automatic Acoustic Management Feature
• Intelligent compensation of external disturbance
• ATA 48-bit Address Feature
• SATA Native Command Queuing Feature
• ATA Device Configuration Overlay Feature
• Device Initiated SATA Power Management
• NoiseGuard™
• Rotational vibration sensor
• SilentSeek™ -
Fatih bunu yazdı:
arkadaşlar içinden çıkan hdd "samsung hd103si" "SJ değil, SI" buna uygun hepsiburada'dan uygun fiyatlı bir ürün söyleyebilir misiniz?
edit:
EcoGreen F2
Kapasite : 1 TB
Arabirim : SATA 3.0 Gbps
Ön Bellek : 32 MB
Aktarım Hızı : 300MB/s
Ortalama Arama Süresi : 8.9 ms
Sürücü Hazır Süresi : 12 sn
Ortalama Gecikme : 5.52 msn
Güç Özellikleri : Arama 5.2W
Okuma/Yazma : 5.6W
Boşta : 4.4W
Beklemede : 1W
Yükseklik : 26.1 mm
Genişlik : 101.5 mm
Uzunluk : 147.0 mm
Ağırlık : 610 g• Environment friendly product with RoHS compliance
• Serial ATA 3.0 Gbps Interface Support
• Improved performance with dual-ARM based firmware
• Improved recording stability over temperature with PMR
• ATA S.M.A.R.T. Compliant
• Advanced dynamic FOD control for best data integrity
• ATA Automatic Acoustic Management Feature
• Intelligent compensation of external disturbance
• ATA 48-bit Address Feature
• SATA Native Command Queuing Feature
• ATA Device Configuration Overlay Feature
• Device Initiated SATA Power Management
• NoiseGuard™
• Rotational vibration sensor
• SilentSeek™
-----------------------------hocam bu editte verdiğin ürün kutu değil sanırım :/ sana sadece kutu lazım mesela ben baktım şimdi sata girişli(senin hdd sata olması lazım) 3.5" bir kutu örnek : http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-noir-idesata-35-usb-20-siyah-hard-disk-kutu-ak-ic020/ProductDetails.aspx?productId=bd97966&categoryId=813
benim hoşuma gitti güzel duruyor ama biraz fiyt kabarık gibi.. Bunun gibi sadece sata olanınıda bulabilirsin daha ucuz olur. Şekil istemiyorum dersen daha da ucuza bulursun :) geçmiş olsun :D
-
elinden is geliosa hdd donusturucu aparatlar var harici cdrom kullanmak icin fiyatini bilmiorum ama ucuz biseydi alabilirsin ondan 30-40 bise link bulursam koyayim o aleti al kendi o hddnin kutusuna adapte et ve kullan hayirli olsun :D
-
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu editte verdiğin ürün kutu değil sanırım :/ sana sadece kutu lazım mesela ben baktım şimdi sata girişli(senin hdd sata olması lazım) 3.5" bir kutu örnek : http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-noir-idesata-35-usb-20-siyah-hard-disk-kutu-ak-ic020/ProductDetails.aspx?productId=bd97966&categoryId=813
benim hoşuma gitti güzel duruyor ama biraz fiyt kabarık gibi.. Bunun gibi sadece sata olanınıda bulabilirsin daha ucuz olur. Şekil istemiyorum dersen daha da ucuza bulursun :) geçmiş olsun :D
-----------------------------Hocam o verdiklerim hdd'nin özellikleri. Şu an elimde sadece harici içinden çıkan normal hdd kaldı, hariciyi harici yapan diğer parçalar iptal. Masaüstü pc'm yok, laptop kullanıyorum bu yüzden normal harici ayarına getirecek bir şey lazım bana ve bu verdiğin o işi görüyor anladığım kadarıyla. Bir de benimki hayvan gibi çıktı bu yüzden 3.5 inç olması lazım.
Edit: benimki sata 3 imiş, sata 3'e alsam bu sata 2'lerden sorun çıkar mı?
-
kolay gelsin