Hastanede Çalışmak, Hasta Kayıt İşlemleri Vs..
-
devlet mi özel mi?
-
Devlet veya özel fark etmez.
8-9 ay çalışabileceğim bir iş istiyorum zaten müridler gerisinde KPSS'ye çalışıcam memur olmak için. Adalet okuyorum maalesef, o bölümü okuma imkanım yok ancak üst düzey bilgisayar bilgisine sahibim. 10 parmak klavye vs vs..
-
Torpir
-
Bu işi yazdım köşeye, şuan işten memnun olmaya başladım gibi. Milletle kıyaslayınca insan işinin değerini anlıyormuş. Ancak kesinlikle hastane işi çok rahat ve güzel 2.sıramda duruyor. :)
-
özel sektör olarak bilgi işlem veya hasta kayıt için bilgisayar işletmenliği belgesi yeterlidir. Yanılmıyorsam şuanda hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personel alımı için bakanlıktan izin gerekiyor, her hastanenin hasta muayene sayısı, işçi sayısı, yatak doluluk oranı v.s. v.s. verileri bakanlığın sistemine giriyorlar ordan çıkacak sonuca göre şu kadar adam çalıştırabilirsiniz diye ordaki formüle göre eleman alımı yapılıyor eleman alınması için hastane yöneticisi/baştabiplerin yetkisi yok artık o yetki bakanlıkta. Son olarak mevcut çalışan elemanlardan biri işten çıksa bile yerine adam almak yerine eleman azaltımına gidiyorlar. Torpil bulsanda hastanelerin girdiği verileri ve personel sayılarını bakanlık sistemde görüyor, önceki verilerden farklılık farkederlerse sorguya alırlar gibi.. ama ankaradan tanıdık devlet yetkilisi el atarsa sıkıntı olmaz gibi. Son olarak verilerden çıkan sonuçlar mevcut sayının altında olursa ve hastane yönetimi bakanlıktan izin alırsa bu şekilde de girebilirsin, eskiden başhekim istediği adamı alabiliyordu şimdi ise zor.. Bilgi işlem veya idari servislerden birine girebilirsen rahat onun haricinde hasta kayıt, poliklinik gibi işlere geçersen bir süre sonra sıkılırsın kurtulmak için uğraşırsın, bir taraftan hastalarla personellerle uğraşırken diğer taraftan acil servis, yatan hasta servisi gibi yerlerde nöbete bile yazarlar nöbet ücretlerini bazı hastaneler ödemiyor. (resmi ve dini bayram tatil nöbetlerini karıştırmayalım)
essan tarafından 18/Ağu/13 19:46 tarihinde düzenlenmiştir -
varsa adamın (ki bu torpil işinden nefret ederim) lise mezunu bir şey anlamayan sadece bir bilgisayar kullanıcı bile
çalışıyo gözümle görmüşlüğüm var :D
-
Bilgi İşlem denilen meslek
Musluk tamiri
Elektrik priz ve benzeri işleri olan bir meslek haline gelmiştir.
Bilginiz olsun.
HoLyCat tarafından 18/Ağu/13 20:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Verilen bilgiler için çok çok sağolun arkadaşlar.
@HoLyCat, dediğiniz gibi hocam. Maalesef ele ayağa düşürdüler bilgi-işlemide.
-
HoLyCat bunu yazdı
Musluk tamiri
Bilginiz olsun.
o yine iş , hastanede bilgi işlem = amelelik haline gelmiştir :) ondan anlamıyom diyecen yırtacan herkes bi kasış modunda.
-
BuZuL bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
Musluk tamiri
Bilginiz olsun.
o yine iş , hastanede bilgi işlem = amelelik haline gelmiştir :) ondan anlamıyom diyecen yırtacan herkes bi kasış modunda.
Durum o kadar vahim mi hocam? :)