Hatun Tavlamak İçin Fizikçi Olmak
-
Doç.Dr Kerem Cankoçak İTÜ de ders veren ve CERN de görev alan bir Fizikçi.Adam radikale röportaj vermiş ve röportajında fizikden,Cernden bahsederken laf mesleğinin halk arasında tanınmasına gelince şöyle demiş;
"Bizi daha karizmatik yaptığı da aşikâr. Eskiden bir barda yanınıza gelen kadınlara fizikçi olduğunuzu söylediğinizde hepsi dağılırdı. Sanırım bunu sıkıcı buluyorlardı. Şimdi CERN’de çalışıyorum deyince, yanınızdaki kadın sayısı artıyor."
Bu yazının altında da çok bilmiş bir kezban ablamızın yorumu insanın "bu ülkede neden beyin göçü var ? " sorusunun cevaplarından biri.Ressama,fizikçiye,matematikciye,dil bilimciye yada araştırmacıya değer verilmiyor.Çünkü devletin başındakilerde aynen şu kezban gibi düşünüyorlar.Bizim TV lerde biyologlar-ilahiyatcılarla,fizikciler-falcılarla,prof. Doktorlar-büyücülerle yarıştırılıyor.Aynı kefeye koyuyorlar.Neyse çok uzatmadan size yorumu atayım karının.
bilim mi ? - ozlem_yes
Açıkçası ilk defa bu türden bilimsel bir yazı gibi görünen bir yazıda diyelim "CERN" ile "barda kadın-kız ayarlamanin" birlikte kullanıldığını gördüm! Oradaki Türk bilimadamları eğer barlarda CERN LHC ile kadın kaldırıyorsa pes diyorum! Zaten oraya giden türk bilimadamları dünyayı sarsacak çalışmalar yapmak yerine anca doçent olmaya ya da profesör olmaya yetecek kadar yayın ya da CV'sini dolduracak kadar yayın yapıp özel üniversitelere kapağı atarak geri dönüyorlar, harcanan paralar da barlarda biralara ve kadınlara gidiyor demek haha !!! Yazık.
http://www.radikal.com.tr/hayat/cernde_sigara__odasi_da_var_bedava_bira_da-921552
-
yurtdışına eğitim amaçlı giden türklerin %90 ının var olan görüşünü dile getirmiş adam.. türkiyede yapamadıklarını daha kolay yapabiliyor.. maalesef bizim bilim anlayışımız çok çok farklı..
-
abla nokta atisi yapmis bir akademisyen olarak bunu dogruluyorum :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı
abla nokta atisi yapmis bir akademisyen olarak bunu dogruluyorum :)

Hacı sence şöyle bir yere görevli olarak alırlar mı adamı gerçekden yararlı olacağına inanmasalar?
-
-
Bu ayın 4 ünde Kerem Cankoçak ve Cern den gelen Daniel Denegri diye bir adamın konferansı vardı okulda. Tahmini 500 kişilik Süleyman Demirel Kültür Merkezi konferans salonunda 30-40 kişi ancak vardı :)
İlk konuşmayı Kerem hoca yaptı, 1 saate yakın sürdü. Adeta kitap okur gibi, aldığı notları okudu, hiçbir heyecan hissetmeden anlattı ve 1 saat boyunca bu adamı buraya galiba zorla getirmişler diye düşündüm.
Ardından Daniel Denegri konuşmaya başladı, ingilizce konuştu ve çok farklı bir aksanı vardı. Her ne kadar anlamakta zorlansam da ben bile heyecanlandım, adam 1 saat boyunca muhtemelen Kerem hocadan 5-6 kat fazla cümle kurmuştur, çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde sunumunu yaptı. Ardından sorulan sorulara, uzunca cevap verdi. Konuşmasını bitirdiğinde hepimiz de bu adam işini gerçekten seviyor diye düşündük.
Fizik ile pek alakam yok, sadece dersim yoktu ve Cern de araştırma yapan İsviçreli bir bilim adamı yanıma kadar geldiği için katıldım. Ancak bariz bir şekilde belliydi ki ikisi de Cern de çalışmasına rağmen birisi işini seviyor, birisi de sadece işini yapıyor.
-
ReyiZ bunu yazdı
bi kerede paylasmayin bu kodugumun videosunu.her konu ayni espri.
-
http://www.aksaray.edu.tr/asudetay.asp?asu=1692
Hacı ben bu kadınla bizzat tanıştım sohbetimiz oldu, sadece hava olsun türkiye de konferans vereyim diye CERN e katılmış gibi konuşuyor.. Çok basit cevaplar aldım, sorduğum onca soruyu es geçti ve kulagımdan hiç çıkmadığı cümlesi şu " biz bu deneyi sırf merakımızı giderebilmek için yapıyoruz"
Cern "deney" deyip geçilebilecek kadar basit bir çalışma değil. Evet deney ama basitçe söylenebilecek bir deney degil. ayrıca sadece " merak gidermek" ne demek ya :)
2. si ezbere konuşuyor, orda bi kaç cümle öğrenmiş sonra gelmiş gibi konuşuyor ama tabi ki bilgisi tartışılamaz bir bilim insanı olablir. Bunlar benim aklım yettiğince edindiğim gözlemler.
mfatihbodur tarafından 23/Kas/13 12:23 tarihinde düzenlenmiştir -
şekli her türlü yaparsın ;) ammmaaaa velakin ÇENE olmadan hiç bir işe yaramayacaktır ;)
-
mfatihbodur bunu yazdı
http://www.aksaray.edu.tr/asudetay.asp?asu=1692
Hacı ben bu kadınla bizzat tanıştım sohbetimiz oldu, sadece hava olsun türkiye de konferans vereyim diye CERN e katılmış gibi konuşuyor.. Çok basit cevaplar aldım, sorduğum onca soruyu es geçti ve kulagımdan hiç çıkmadığı cümlesi şu " biz bu deneyi sırf merakımızı giderebilmek için yapıyoruz"
Cern "deney" deyip geçilebilecek kadar basit bir çalışma değil. Evet deney ama basitçe söylenebilecek bir deney degil. ayrıca sadece " merak gidermek" ne demek ya :)
2. si ezbere konuşuyor, orda bi kaç cümle öğrenmiş sonra gelmiş gibi konuşuyor ama tabi ki bilgisi tartışılamaz bir bilim insanı olablir. Bunlar benim aklım yettiğince edindiğim gözlemler.
Hangi kadın hocam ?
u235 tarafından 23/Kas/13 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun der giderim,