folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Hatun Tavlamak İçin Fizikçi Olmak

Hatun Tavlamak İçin Fizikçi Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    anubisx bunu yazdı

Bu yaz CERN'deydim gencler. Kisa kesiyorum ama soyle bir soz var. 

Smart is the new sexy.

http://4.bp.blogspot.com/-Bcb9KwRlHow/UJ9yrpeZ1sI/AAAAAAAAAIQ/ueMHNEG5JK4/s1600/sherlocked+sherlock+brainy+is+the+new+sexy+irene+adler+a+scandal+in+belgravia.jpg

zigor tarafından 23/Kas/13 22:59 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Cern konusu açılmışken. Orada staj yapmış fizikçi bir arkadaşımız vardı. Isparta ya giderken düşürülen uçaktaydı kendisi de. Ölen bütün fizikçilerimizi anıyorum. Bizim arkadaş Engin Abat.

http://www.cnnturk.com/2007/turkiye/11/30/atlasjet.ucagi.ispartada.dustu.57.olu/408171.0/

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    kalemlik bunu yazdı

Kezban dediğin kişi de akademisyen ve doğru söylemiş. Bilim yapmak ve kız tavlamak ancak bigbangteoride olabilir.

hacı sen olayı yanlış anlamışın cevap vermedin.

mfatihbodurun attığı profesörün benim konumla alakası yoktu ben ona kezban demedim.Yorumunu gösterdiğim kişiye yazdım onu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    zeratul bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

Bu ayın 4 ünde Kerem Cankoçak ve Cern den gelen Daniel Denegri diye bir adamın konferansı vardı okulda. Tahmini 500 kişilik Süleyman Demirel Kültür Merkezi konferans salonunda 30-40 kişi ancak vardı :) 

İlk konuşmayı Kerem hoca yaptı, 1 saate yakın sürdü. Adeta kitap okur gibi, aldığı notları okudu, hiçbir heyecan hissetmeden anlattı ve 1 saat boyunca bu adamı buraya galiba zorla getirmişler diye düşündüm. 

Ardından Daniel Denegri konuşmaya başladı, ingilizce konuştu ve çok farklı bir aksanı vardı. Her ne kadar anlamakta zorlansam da ben bile heyecanlandım, adam 1 saat boyunca muhtemelen Kerem hocadan 5-6 kat fazla cümle kurmuştur, çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde sunumunu yaptı. Ardından sorulan sorulara, uzunca cevap verdi. Konuşmasını bitirdiğinde hepimiz de bu adam işini gerçekten seviyor diye düşündük. 

Fizik ile pek alakam yok, sadece dersim yoktu ve Cern de araştırma yapan İsviçreli bir bilim adamı yanıma kadar geldiği için katıldım. Ancak bariz bir şekilde belliydi ki ikisi de Cern de çalışmasına rağmen birisi işini seviyor, birisi de sadece işini yapıyor. 

Hocam şimdi 4 kasımda olmuş etkinlik tam vize haftasıydı stephen hawking gelse giden olmaz :) bir de düzenleyen neresiydi bilmiyorum ama benim haberim bile olmadı etkinlikten yani bu tarz bir durumda reklam da önemli öğrencinin haberi olmazsa gelemez sonuçta

aynen vize haftası olması zora soktu durumu ama benim olaydan haberim vardı. o kadar az kişinin katılmış olması gerçekten üzücü. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neo_brn
    neo_brn's avatar
    Erkek

aha tam atıcaktım bunu :D:D

İşte tüm olay bundan ibaret.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    neo_brn bunu yazdı

aha tam atıcaktım bunu :D:D

ben ne ara yazdım bunu diye şaşırttın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

kolay mı lan 4 sene quantum fiziği, nuclear fizik, molekül fiziği, atom fiziği al ne işe yarayacağını bilmeden sonrada siktiret bunları gel türkiyede esnaf olam ticaret yapam demek, kolay değil haliyle o kdr aydınlanmış bi insan için, o yüzden fizikçiler türkiyede iş yapamıyor, avrupada cern de fln çlışması gayet normal anormallik geri ülkeye dönmeleri çünkü gerçekleşemicek bir hayalin peşinden gidiyolar, türkiyede  fizikçiye değer verileceğini sanıyorum, geri kalanı doğru çok sosyal insanlar olduğumuz söylenemez zira bir hafta evden çıkmayıp bilgisayar başında matlab- c++ kod yazdığımı bilirim...

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun der giderim,

+1

//

İmza YOK !!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek

Bunu arıyordum :-)

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı
    zeratul bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

Bu ayın 4 ünde Kerem Cankoçak ve Cern den gelen Daniel Denegri diye bir adamın konferansı vardı okulda. Tahmini 500 kişilik Süleyman Demirel Kültür Merkezi konferans salonunda 30-40 kişi ancak vardı :) 

İlk konuşmayı Kerem hoca yaptı, 1 saate yakın sürdü. Adeta kitap okur gibi, aldığı notları okudu, hiçbir heyecan hissetmeden anlattı ve 1 saat boyunca bu adamı buraya galiba zorla getirmişler diye düşündüm. 

Ardından Daniel Denegri konuşmaya başladı, ingilizce konuştu ve çok farklı bir aksanı vardı. Her ne kadar anlamakta zorlansam da ben bile heyecanlandım, adam 1 saat boyunca muhtemelen Kerem hocadan 5-6 kat fazla cümle kurmuştur, çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde sunumunu yaptı. Ardından sorulan sorulara, uzunca cevap verdi. Konuşmasını bitirdiğinde hepimiz de bu adam işini gerçekten seviyor diye düşündük. 

Fizik ile pek alakam yok, sadece dersim yoktu ve Cern de araştırma yapan İsviçreli bir bilim adamı yanıma kadar geldiği için katıldım. Ancak bariz bir şekilde belliydi ki ikisi de Cern de çalışmasına rağmen birisi işini seviyor, birisi de sadece işini yapıyor. 

Hocam şimdi 4 kasımda olmuş etkinlik tam vize haftasıydı stephen hawking gelse giden olmaz :) bir de düzenleyen neresiydi bilmiyorum ama benim haberim bile olmadı etkinlikten yani bu tarz bir durumda reklam da önemli öğrencinin haberi olmazsa gelemez sonuçta

aynen vize haftası olması zora soktu durumu ama benim olaydan haberim vardı. o kadar az kişinin katılmış olması gerçekten üzücü. 

Uygulamalı Mühendislik Kulübü düzenlemişti etkinliği. Etkinlik sabahı herkese sms attılar, yoksa benim de haberim yoktu. 

Toplam Hit: 5218 Toplam Mesaj: 32