Hatun Tavlamak İçin Fizikçi Olmak
-
anubisx bunu yazdı
Bu yaz CERN'deydim gencler. Kisa kesiyorum ama soyle bir soz var.
Smart is the new sexy.
http://4.bp.blogspot.com/-Bcb9KwRlHow/UJ9yrpeZ1sI/AAAAAAAAAIQ/ueMHNEG5JK4/s1600/sherlocked+sherlock+brainy+is+the+new+sexy+irene+adler+a+scandal+in+belgravia.jpg
zigor tarafından 23/Kas/13 22:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Cern konusu açılmışken. Orada staj yapmış fizikçi bir arkadaşımız vardı. Isparta ya giderken düşürülen uçaktaydı kendisi de. Ölen bütün fizikçilerimizi anıyorum. Bizim arkadaş Engin Abat.
http://www.cnnturk.com/2007/turkiye/11/30/atlasjet.ucagi.ispartada.dustu.57.olu/408171.0/
-
kalemlik bunu yazdı
Kezban dediğin kişi de akademisyen ve doğru söylemiş. Bilim yapmak ve kız tavlamak ancak bigbangteoride olabilir.
hacı sen olayı yanlış anlamışın cevap vermedin.
mfatihbodurun attığı profesörün benim konumla alakası yoktu ben ona kezban demedim.Yorumunu gösterdiğim kişiye yazdım onu.
-
zeratul bunu yazdızigor bunu yazdı
Bu ayın 4 ünde Kerem Cankoçak ve Cern den gelen Daniel Denegri diye bir adamın konferansı vardı okulda. Tahmini 500 kişilik Süleyman Demirel Kültür Merkezi konferans salonunda 30-40 kişi ancak vardı :)
İlk konuşmayı Kerem hoca yaptı, 1 saate yakın sürdü. Adeta kitap okur gibi, aldığı notları okudu, hiçbir heyecan hissetmeden anlattı ve 1 saat boyunca bu adamı buraya galiba zorla getirmişler diye düşündüm.
Ardından Daniel Denegri konuşmaya başladı, ingilizce konuştu ve çok farklı bir aksanı vardı. Her ne kadar anlamakta zorlansam da ben bile heyecanlandım, adam 1 saat boyunca muhtemelen Kerem hocadan 5-6 kat fazla cümle kurmuştur, çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde sunumunu yaptı. Ardından sorulan sorulara, uzunca cevap verdi. Konuşmasını bitirdiğinde hepimiz de bu adam işini gerçekten seviyor diye düşündük.
Fizik ile pek alakam yok, sadece dersim yoktu ve Cern de araştırma yapan İsviçreli bir bilim adamı yanıma kadar geldiği için katıldım. Ancak bariz bir şekilde belliydi ki ikisi de Cern de çalışmasına rağmen birisi işini seviyor, birisi de sadece işini yapıyor.
Hocam şimdi 4 kasımda olmuş etkinlik tam vize haftasıydı stephen hawking gelse giden olmaz :) bir de düzenleyen neresiydi bilmiyorum ama benim haberim bile olmadı etkinlikten yani bu tarz bir durumda reklam da önemli öğrencinin haberi olmazsa gelemez sonuçta
aynen vize haftası olması zora soktu durumu ama benim olaydan haberim vardı. o kadar az kişinin katılmış olması gerçekten üzücü.
-
ReyiZ bunu yazdı
aha tam atıcaktım bunu :D:D
-
neo_brn bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
aha tam atıcaktım bunu :D:D
ben ne ara yazdım bunu diye şaşırttın.
-
kolay mı lan 4 sene quantum fiziği, nuclear fizik, molekül fiziği, atom fiziği al ne işe yarayacağını bilmeden sonrada siktiret bunları gel türkiyede esnaf olam ticaret yapam demek, kolay değil haliyle o kdr aydınlanmış bi insan için, o yüzden fizikçiler türkiyede iş yapamıyor, avrupada cern de fln çlışması gayet normal anormallik geri ülkeye dönmeleri çünkü gerçekleşemicek bir hayalin peşinden gidiyolar, türkiyede fizikçiye değer verileceğini sanıyorum, geri kalanı doğru çok sosyal insanlar olduğumuz söylenemez zira bir hafta evden çıkmayıp bilgisayar başında matlab- c++ kod yazdığımı bilirim...
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun der giderim,
+1
// -
ReyiZ bunu yazdı
Bunu arıyordum :-) -
asa42 bunu yazdızeratul bunu yazdızigor bunu yazdı
Bu ayın 4 ünde Kerem Cankoçak ve Cern den gelen Daniel Denegri diye bir adamın konferansı vardı okulda. Tahmini 500 kişilik Süleyman Demirel Kültür Merkezi konferans salonunda 30-40 kişi ancak vardı :)
İlk konuşmayı Kerem hoca yaptı, 1 saate yakın sürdü. Adeta kitap okur gibi, aldığı notları okudu, hiçbir heyecan hissetmeden anlattı ve 1 saat boyunca bu adamı buraya galiba zorla getirmişler diye düşündüm.
Ardından Daniel Denegri konuşmaya başladı, ingilizce konuştu ve çok farklı bir aksanı vardı. Her ne kadar anlamakta zorlansam da ben bile heyecanlandım, adam 1 saat boyunca muhtemelen Kerem hocadan 5-6 kat fazla cümle kurmuştur, çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde sunumunu yaptı. Ardından sorulan sorulara, uzunca cevap verdi. Konuşmasını bitirdiğinde hepimiz de bu adam işini gerçekten seviyor diye düşündük.
Fizik ile pek alakam yok, sadece dersim yoktu ve Cern de araştırma yapan İsviçreli bir bilim adamı yanıma kadar geldiği için katıldım. Ancak bariz bir şekilde belliydi ki ikisi de Cern de çalışmasına rağmen birisi işini seviyor, birisi de sadece işini yapıyor.
Hocam şimdi 4 kasımda olmuş etkinlik tam vize haftasıydı stephen hawking gelse giden olmaz :) bir de düzenleyen neresiydi bilmiyorum ama benim haberim bile olmadı etkinlikten yani bu tarz bir durumda reklam da önemli öğrencinin haberi olmazsa gelemez sonuçta
aynen vize haftası olması zora soktu durumu ama benim olaydan haberim vardı. o kadar az kişinin katılmış olması gerçekten üzücü.
Uygulamalı Mühendislik Kulübü düzenlemişti etkinliği. Etkinlik sabahı herkese sms attılar, yoksa benim de haberim yoktu.