Havacılık Ve Uçak Mühendisliği Hakkında
-
Arkadaşlar şimdi ODTÜ'de Uzay ve Havacılık Mühendisliği İTÜ'de ise Uçak Mühendisliği var. Bunların tam olarak farkı nedir ve burdan mezun olanların çalışma alanları nelerdir? Mezun olanlar,okuyanlar veya konu hakkında bilgi sahibi olanlar aydınlatabilirse beni çok güzel olur. Bu arada uzay mühendisi olup ayı patlatmak gibi bir hayalim yok belirteyim baştan.
Duras tarafından 31/Mar/16 07:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Genel olarak bölüm yapıları, dersler aynı fakat itüde eğitim dili türkçe (%30 ingilizce diye geçiyo o da essay dersleri falan) odtü ise bilindiği gibi % 100 ingilizce. Çalışma alanları genellikle savunma sanayii firmaları TAI, TEI,roketsan,tübitak, kale havacılık, baykar makina vs. gibi bunun yanında otomobil firmalarında da iş olanakları var tofas vs. Ha uzayı patlatırım dersen de öyle bölümün sana verdiği ahım sahım bi uzay dersi yok ikisi de uçağa cıkıyo.
-
mail adresine attığımı maile sor sorularını. Öz kardeşim odtü uzay havacılık da okuyor. Cevaplar sorularını.
-
Sağol hocam ulaşıcam kardeşine bilgiler için diğer arkadaşa da teşekkürler o essay olayını bilmiyodum onun bi dezavantajı var mı peki uluslaearaıs alanda
-
Duras bunu yazdı
Sağol hocam ulaşıcam kardeşine bilgiler için diğer arkadaşa da teşekkürler o essay olayını bilmiyodum onun bi dezavantajı var mı peki uluslaearaıs alanda
Essay olayı tam olarak şu odtüde Eng 101,102 ve 211 kodlu ingilizce dersleri var mühendislerin alması zorunlu bunlar yazı becerisini sunum becerisini geliştiren dersler itüde de bu dersler veriliyo yüzde 30 ordan geliyo ileride de faydasını dokunuyo gerek akademik gerek sosyal yönden
-
bildiğiniz güzel adresler var mi ? Askeri yada Sivil uçak sanayi ile ilgili.
askeri uçaklarda kanat açıklığı, kanat genişliği, gövde tasarımı, kuyruk anatomisi, vs uçağa, alçak ve yüksek uçuşlarda ne gibi özellikler kazandırıyor.
tabi birde bunun motor için olanları var, kanat altı, kanat üstü, kuyruk üstü, kuyruk altı yada gövde yanlarına bitişik, çiftli dörtlü motor. yada jet itkili gibi, gibi.
tabi buna önden Tek motorlu çesna tipi uçaklarıda ekleyebiliriz.
Şöyle uçak sanayinde, Seyrü sefer ve silah teknolojik gelişimi, fazla detaya girmeden TARİHİ GELİŞİMİNİ anlatabilen bir site vs. ?_?
RitmFarbRacourci tarafından 31/Mar/16 03:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Ne guzeller hayaller :)
insallah olur :)
ben oy verecek olursam ; Ucak muhendisligi +1 diyorum okuyan bir arkadasimda var itu de okuyor bogazici fizigi birakip sifirdan orada ucak muh. Okumaya basladi
-
Meslek açısından türkiyede ne durumda hiç bilmiyorum
-
sorumla ilgili bir site yok sanırım 0_o
-
HarmOniYa bunu yazdı
sorumla ilgili bir site yok sanırım 0_o
Site bilmiyorum ama çok kral kitap var
Aircraft Design:A conceptual approach
Daniel P. Raymer
-
aeros bunu yazdıDuras bunu yazdı
Essay olayı tam olarak şu odtüde Eng 101,102 ve 211 kodlu ingilizce dersleri var mühendislerin alması zorunlu bunlar yazı becerisini sunum becerisini geliştiren dersler itüde de bu dersler veriliyo yüzde 30 ordan geliyo ileride de faydasını dokunuyo gerek akademik gerek sosyal yönden
%30 ingilizce sadece ingilizce dersleriyle dolmuyo, 4 yıl boyunca alacağın kredinin %30'unu derslerinin ingilizce gruplarından alman gerekiyo. biçok ders hem ingilizce hem türkçe açılıyo istersen %30'dan daha fazla krediyi de ingilizce olarak verebilirsin.