Hayat Bir Celme Daha Takti "Kalpkrizi" @Computerwolf
-
Bu sabah aldigim haberde ailem bir trafik kazasi gecirdi babam ve kardesim...Sehir disina cikarken...neyseki sagliklari iyimis ama bunu sonradan ogrendim ilk haber verildiginde durumlarinin cok agir oldugu soylenmis kahrolmustum...Evden gitmeden oncede babam ilk defa oglum-kendine dikkat et vs gibi seyler soylemis ve butun sicakligiyla elimi sikmisti...Sonra ayrildigim kiz arkadasida ruyamda gormus sabah sabah biraz huzunlenmis ve haberi alincada berbat bir havaya girmistim...Sonra moralim bozulunca cikip dolasayim dedim ...Pazar gunu nereye gidilir...en iyisi real alisveris merkezine gidip gezeyim dedim...Neyse tam alisveris merkezine vardim ve iceri girdim..hersey o anda oldu...sol gogsumde cok kotu bir sizi olustu ardindan bicak ve igneler saplaniyor gibi oldu...nefes aldikca bicak batiyordu sanki sirtima kalbim parcalaniyordu....hemen 20metre kadar yuruyup ortadaki koltuklardan birisine oturdum ve daha once tahribatta yayinlanan kalpkrizi aninda ne yapilmali adi altinda powerpoint sunusu vardi...oradan 2sn bir derin nefes al sonra ardarda oksur diyordu aklima o an o gelmisti...butun belirtiler kriz gecirdigimi gosteriyordu...yaklasik 30dk kadar tek basima ortada resmen ciripiniyordum herkes tiyatro izler gibi bakip geciyordu...sag elimle kalbimi sikiyordum iyice...aci dayanilmazdi...rahat 30dk kadar bu aciyi cektim cok kucuk nefesler alarak batmayi onlemeye calistim...vucudumun sol tarafi uyusmustu birilerine seslenmek istedim ama sesim cikmiyordu...gozlerinin icine bakiyordum insanlarin millet basima kalmasin der gibi gidiyordu...sonra birtane aile geldi...yanimdan gectiler adam "bosver hadi yuru" falan diyordu ama kadin duyarli cikti dur ne yurumesi faland deyip ...yanima geldi rahatsizmisiniz dedi...evet dedim...ama gozlerinden belliydi beni rol yapip yankesicilik yapanlardan saniyordu ama belkide o da hakliydi toplumda guven denen birsey kalmamisti...lutfen yardim edin bir gorevli cagirin...dedim zorla...bana ogrenci falanmisin dedi kimlik sordu belkide icindeki korkuyu yenmek icin...evet dedim zorla cikarip ogrenci kimligimi gosterdim...sonra kadin kosarak bir gorevliye haber verdi bu arada 45dk kadar agri devam ediyordu....sonra gorevli geldi...usutmussundur falan dedi o anda kadin sinirlendi benim konusacak halim yoktu cevap veremedim...ne usutmesi kardesim bir ambulans ilkyardim gorevlisi falan cagirin dedi...sonra bir hemsire gelip nabzimi olctu tansiyon falan 9-5 cikmisti...oldukca dusuk o arada sancilar muthis derecede devam ediyordu...acmisin kahvalti yapmadinmi diye sordu...hayir yaptim dedim....sonra beni alisveris merkezinin ilkyardim bolumune tasiyip bir ambulans cagirdilar...sonra bilincim gitmeye baslamisti uykumda geliyordu...adamlar surekli konusturuyordu bilincimi acik tutmak icin...en sonunda gozumu hastanede actim...kalptopografisimi oyle birseyden kalbimin boyle internet trafigini gosteren semalara benzeyen grafigini cikardilar ve "Kriz" dediler ...neyse yaklasik6-7 saat ugrastilar benle sonra...ilac-diyet ve spor egzersizleri verdiler ...sonra suan icin tehlike yok sagliginiz iyi ancak dinlenmek zorundasiniz yurumeyin fazla hareket etmeyin dediler....yaklasik 1 saat once ambulans ile eve geldim...yatip uzandim...dinleniyordum...dayanamadim notebook u acip tarikata bir gireyim dedim....fazla duramam sol kolum uyustugu icin zor yaziyorum...kalbimde hafif sancilar devam ediyor....iste hayat birkezdaha compi ile dalga gecti...ama o alisveris merkezinde olecegimden emindim ve birden aklima yapmak isteyip ertelediklerim-sevdiklerim-dostlarim herseygeldi...yasamin ne kadar guzel birsey oldugunu tekrar anladim...dostlar acayip birsey bu daha yasim 20 kalp krizi gecirdik...stres-can sikintisi-uzuntu-aci-keder- bunlari dert etmeyin...sinirlenmeyin...sinirlendiginiz seyin kesin bir cozumu vardir cozmek icin mucadele edin...dertli kederli muzikler dinlemeyin...hayati sevin insanlari sevin..en onemlisi kendinizi sevin...vucudunuza piskolojinize dikkat edin...Ama o aci o nefes darligindan sonra yasamak buyuk bir guzellik...oldurmeyen Allah oldurmez derler ya oyle birsey iste...birde cevap yazamayacagim o mezartasinizda ne yazsin konusuna benim icin birisi "Rahmetlide Tahribat Muridiydi" yazsin...Kendinize iyi bakin 1-2 gune ayaga kalkarim...oyle kolay lokma degiliz :):)...Yasamak kadar guzel birsey yok...bugun hayattaki guzelliklerin farkina birkez daha vardim...Hoscakalin.
-
Geçmiş olsun hojam!
-
ALLAH sıhhat versin aman bişi olmasın hocam compüm geçmiş olsun
-
geçmiş olsun be hoca yat dinlen biz buralardayız :)
-
Allah şifa versin
gecmis olsun hocam -
cok uzuldum arkadasim bunu gercekten icimden gelerek soluorum acil sifalar demekten baska bisey gelmiyor elimden kendine iyi bak kardesim...
-
geçmiş olsun compü
-
Compu büyük geçmiş olsun.
-
geçmiş olsun kardeşim aman canınızı fazla sıkmayın strese gelmeyin bende 2 ay önce beyinden epilepsi geçirdim tekrar babanlara ve sana geçmiş olsun...
-
Çok geçmiş olsun hocam
-
hoca geçmiş olsun ya, fazla kasma kendini daha gencsin baba
Toplam Hit: 19442 Toplam Mesaj: 152