folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Her Ama Her Şeyin Pahalı Olması ( Gelmesi )



Her Ama Her Şeyin Pahalı Olması ( Gelmesi )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Direk sana yazmıyorum hocam kendine saldırı olarak alglama ama genel düşüncem : 

    söylemlerden istanbulda yaşadığınızı varsayıyor ve sunu demek istiyorum ki kiraya 1K veren ayakkabıya 300 e varan fahiş fiyat veren aldığı maaş da 1.6K (asgari) - 2K arası civarı olan adam mal dır gösteriş meraklısıdır hak ediyordur. İstanbul nüfusu 15Milyonu geçkin galiba okadar işsiz boş yaşayanlar var ki. Abi insanları istanbula bağlayan nedir ? abi istanbul yaaaa? ne amk ne istanbul ne neyi var? gezemiyosun mekana gidemiyosun gece gündüz çaış sonra istanbul ? abi ne var amk şehrinde anlamıyorum. Sonradan giden bir arkadaş var baba parasıyla üniv okuyacak bi sike yaramayan bi tip gitti onu da beceremedi gelmiş abi istanbul yaaa diyor :D Küçük şehirlerde 500 liraya on numara evler tutuluyor bırak küçük şehri örneğin Ankara - Kazan ilçesinde 500Lira kiraya istanbulda aynı şartlardaki ev belki 2K kiradır. (3+1 2 yaşında ev baya büyük). Abi bi adam geçinemiyorsa şapkayı önüne koyup bakması lazım ben ne yapıyorum niye geçinemiyorum. 2K para alan 2 elemanı karşılaştıralım.(yaz şartları olsun)

     

                                Aağğbi istanbul yeaaağğğ                                       |                                Normal Şehir

    KİRA                               1000                                                                                                    500

    Mutfak                           400                                                                                                      400

    elek+su+d.gaz              250                                                                                                       150    -- istanbul daha pahalı diye iliyorum küük fark koydum

    Sigara                            300                                                                                                     300

    Giyim kuşam                150                                                                                                      150

    Ota boka harcama        150                                                                                                     150 

    ___________________________________________________________________________________________________________________

    toplam                  2250                                                                                                            1650

     

    ay sonuna yakın : 

    istanbull yeaağ : aağbi yanlış anlama dilenci değilim bi sigaran vrasaaa

    normal şehir : al bro utanacak bişi yok durumun yoksa verem.

    bu konuşmalarda normal şehirli eleman kalan parasıyla istanbul neymiş amk diye gezmeye gidiyor orda karşılaşıyorlar aksjhdfkjahgsklfglaksjhdflkajhdf

    aklıma gelen temel harcamalardan sonuca bakarsak istanbul yeaaağğğ diyen arkadaş demeye devam edebilir. 

     

    Evet ülkede herbişey dolar üstünden işlem görüyor belkide bu yüzden paramız değersiz hiçbirşey gelmiyor gibi oluyor yapaak bişi yok çomar tayfa hep 20 liralık aldığı için ... Bu kriz ortamında geçinmek zor fakat kime göre geçim neye göre geçim bu öenmli tabi. Nike giyme kinetix giy kardeş. Geçinmek ile yaşamak arasında fark var. 

     

    Gelirin olmadığı için tabi sana daha ağır geliyordur hocam ama gelirin olursa daha ağır gelecek emin ol :D :D insan parayı kazanıyor değerini anlıyor harcamaya kıyamıyor hele de çok çalışıp az kazanır ise...


    next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek
    kerot bunu yazdı

     

    Bir yandan da bu ara çalışmıyorum, gelirim yok o yüzden mi diyorum bana pahalı geliyor acaba yoksa herkes bunu hissediyor mu? Sevgiler.

    yok hacı, herşey pahalı. bkz: 1litre süt 4 lira

    1 litre cappy 4 lira

    makarna 2 lira oldu

    etin tadını unuttuk zaten, fiyatını da bilmiyoz


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Buraya milyon sey yazabilirim ama kisa ve oz ywzayim ortalana 4 -5 senede her sey asiri pahalandi ama her sey


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Postlar saçma geldi, biri istanbul a bağlamış biri kadınlara bağlamış, beyler neyin kafası bu nası bi psikoloji içerisindesiniz ki.

    Ekonomiye bağlayın, dolara, siyasete bağlayında okuyalım.

    Herşey Dolara bağlı değil, Eur da en az dolar kadar ekonomiyi etkileyen bir para biçimi, olması gereken döviz in genel olarak 3 lira bandına inmesi, 3 bile çok. A.q yerinde her ay 50 cent zam geliyor dövize.

    Alırsın batar satarsın çıkar, ülkede ekonomi hiç stabil olmadı, bu siyaset ile heyt huyt asarım keserimlerle dövizin düşmesi imkansıza yakın, ilişkiler kötüleştikçe maddi yönden daha kötüye gideceğiz, daha fakirleşeceğiz. Aldığınız maaşlar daha da yetmemeye başlayacak.

    Ortamlarda anlatın beyler, ekonomi kötüye gidiyor alım gücü düşüyor. Eskiden 20-30 liraya dışarda arkadaşlarla takılırdık, geçen seneye kadar 50 lira yetiyordu, şimdi aynı mekanlarda 120 liraya çıkamıyoruz.

    Herşey pahalı değil aslında, herşeye zam geliyor ama gelir hep aynı. Bizim insanlar olarak devlete ve ekonomiye ders vermemiz lazım, gram harcamayın, aldığınız maaş ile temel ihtiyaçlar dışında hiçbirşey almayın, yatırım yapmayın, belli bir süre sonra bu yapı diz çökecek ve indirimler gelecektir.

    Adamlar yol yaptık diyor bi geçiyorsun 2dk lık köprü 85 lira, a.q yapacağın yolun, gelişmiş ülkelerde yollar ücretsizdir.

    Bizim ömrümüz bu düzelmelere yetmez, yapacağımız şey aza kanaat getirip kendinizi az ile memnun etmeye çalışmak, belki torunlarımız bu yapı ve yöneticiler yerine zeki ve işten anlayan kişiler geldiğinde, rahat rahat yaşarlar diye düşünüyorum.

    Şimdilik takılıyoruz ya, sağa sola bakın doğa ile iç içe olun fln, bizler hiçbirşey almadıkça kapitalizm ve bu ekonomi bize diz çökecektir.

    Tabi bu yazdıklarım imkansız, çünkü özenti bir toplum, saçma sapan insan ve beyinler hala ülkemizde yaşıyor ve bu beyinler üremeye devam ediyor.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Beter olalım a.k çomarları yüzünden bu haldeyiz. Fotoğrafçıyım geçen sene 200 TL'ye aldığım kağıdı bu sene 300 TL'ye alıyorum. Dolardan bize ne diyen sığırlar gelip fiyatlarınız çok yüksek diye ağlıyor. Bazı şeylerin birkaç sene önceki fiyatına bakıyorum 100 TL altında olan şeyler 300 TL'lere çıkmış.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı

    Bizim ömrümüz bu düzelmelere yetmez, yapacağımız şey aza kanaat getirip kendinizi az ile memnun etmeye çalışmak, belki torunlarımız bu yapı ve yöneticiler yerine zeki ve işten anlayan kişiler geldiğinde, rahat rahat yaşarlar diye düşünüyorum.

    Torunlarımızın da hayatını siktiler en az 50 sene daha düzelmez bu ülke. Eğitim bittiyse her şey bitti demektir. Torunlarımızın torunları belki.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek
    kerot bunu yazdı

    Müritler selamlar. Görüşlerinizi merak ettiğim bir konu var.

     

    Her şey bana aşırı pahalı gelmeye başladı. Ulan buna değer be dediğim şeylerin sayısı çok az.

    Kendime yeni ayakkabı alıcam mesela, en dandik ayakkabı 100 lira, eli yüzü düzgün bir şey alayım dersen en az 200-300 lira.

    Ben ailemle oturuyorum ev bizim, ama arada bir çevredeki evlerin kiralarına bakıyorum, en dandik it bağlanmayacak yer 1000 lira.

    Bizim sokakta pazar kurulur çarşamba günleri, alışverişi ben yapmıyorum ama bakıyorum fiyatlara gelip geçerken, bütün fiyatlara içimden oha diyorum. Pazarda bile fiyatlar bu kadar yüksekse ohooo.

    Bu kadar paralar nasıl kazanılıyor, nasıl harcanıyor aklım almıyor valla.

    Örnekler çoğaltılabilir.

     

    Bir yandan da bu ara çalışmıyorum, gelirim yok o yüzden mi diyorum bana pahalı geliyor acaba yoksa herkes bunu hissediyor mu? Sevgiler.

    Nerde oturuyorsun hocam?


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    Gelir sabit. Her ay gidere zam.


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Hocam bizim insanımız mal. Her şey pahalanıyor, pahalanma sebebi de doların euro nun artması tl nin değer kaybetmesi. Eskiden ülkede tarım vardı hayvancılık vardı ama onu da hükümet bitirdi malum. Belki toparlamak için teşvik edebilmek için ufak tefek yardımlar sunmaya çalıştı geçmiş tarihlerde ama bizim insanımız mal olduğu için çalışmadan para geliyor diyerek çalışmadı. E develt de bu verdiği destek amaçlı paraları verdiği kişileri denetlemedi doğal olarak tarım bitti, hayvancılık bitti. Yahu arkadaş lüks tüketimin vergisini artırıp temel tüketimin vergisini düşürmek yerine tam tersini yaptılar ve bu çomarlar alkış tuttular. Ulan bu ülkedeki küçük esnafı tamamen bitirip büyük yandaşların vergi borcunu sıfırladı, yalandan yere envai çeşit vergiler çıkardılar. Benim evime gelen elektrik faturasına bakıyorum her ay 80 lira geliyor. Ben de eşimd de çalışıyoruz, gün boyu evde değiliz. Evde sürekli çalışan şeyler buzdolabı, ve modem. Akşam eve geldiğimde yaktığım bir iki tane lamba, kettle bile kullanmıyorum benim elektriğim neden 80 lira ? tüketim bedelim 30 lira, dağıtım bedeli 40 lira, kalan 10 lira da vergi falan. Bu siktiğimin elektriğini sağladığın için ben sana 30 lira para vermem gerekirken neden fazladan tükettiğimden fazla 40 lira daha veriyorum ? Eskiden istanbulda elektrik dağıtımını Bedaş yapardı, sonra dediler ki onu da özelleştireceğiz ve özelletişridiler de. Gittiler yandaşları olan Cengiz,Limak,Kolin firmalarına verdiler. Ulan pezevenkler başka kimse mi yoktu ? Bedaş para mı kazanmıyordu ? Allah belanızı versin. Bu düzene baş kaldırmayanların da Allah belasını versin. Öyle rezil bir duruma geldik ki, zenginler ve yandaşlar misli misli varlığını arttırırken biz vatandaşlar git gide dibe batıyoruz. Markete gidiyorum temel alışverişi yapmak istiyorum 300-400 altına çıkamıyorum. Dolar 4 lira Euro 5 lira Benzin 6 lira olmuş ama hala ekonomi çok iyi. Köprü yaptık diyorlar mitinglerde, yap işlet devret modeli ne zamandan beri devletin yaptığı bir şey oldu ? Özel şirketlere yaptırıyorsun, verdiğin uçuk taahhütler tutmayınca da milletin aldığı asgari ücretten kesintiyle, faiz artırırımlarıyla o zararı gidip o yap işlet devret firmasına ödüyorsun. Otobüsle işe gitmek özel arabayla gitmekten daha pahalı bir hal aldı ya, istanbulda aylık akbil yaptırayım ekonomik olsun diyorsun ama 205 lira para veriyorsun. Ulan bunun neresi ekonomik. Lafı uzatmanın pek manası yok, en başta belirttiğim gibi bizim insanımız mal, benzini hep 50 liralık alıyor, tl ile alışveriş yapıyor dolardan ona ne değil mi.. Bir gün bu düzenin değişmesini bekliyorum. Değişmez ya neyse..  


    REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7714714
    7714714's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    tek açıklama hükümetin her şeyi batırması.vatandaşın da halinden memnun olması bu sonucu ortaya çıkarıyor.bu kadar vergi yükü başka bir ülkede yoktur.hatalı politikalarının cezasını aç gözlülüklerini vatandaşa fatura ediyorlar.halkı sabah akşam osmanlıcılık milliyetçilik masallarıyla oyalayıp kendileri malı gtürüyorlar

Toplam Hit: 10137 Toplam Mesaj: 84
hayat pahalılığı