Her Bokun Sonu 0 Dır(Kendi Teorim)
-
hojalar ben bi teori buldum :)
şimdi diyelim ki
5x0=x olsun burda 0'ı sağ tarafa atarsak 5=x/0 oluyo.burdan bir sayının 0 a bölümü tanımsız olduğu için 5= tanımsız oluyo.yane 5 yerine kaç yazarsak yazalı tanımsız a.qm bütün sayılar tanımsız hepsi tanımsız. amına koyim lan böle işin gece gece moralim bozuldu.gidiom lan ben makinayı izlicem. töbee töbeee.hakketten insanliktan uzak, yoz yurekli, karabaş, toner kartuşu kivaminda bir insanmışım bugün bunu anladım yapmıcam bir dahaa
-
bi daha " teori" yapmaya kalkma hoca uzak dur derim :)
-
aslında mantıklı lan :|
-
elmasekeri bunu yazdı:
-----------------------------5 yerine kaç yazarsak yazalı tanımsız a.qm bütün sayılar tanımsız hepsi tanımsız. amına koyim lan böle işin gece gece moralim bozuldu.
-----------------------------
ahahha :D en iyisi yine o bence :) git biseyler izle tozutmadan -
5x0=0 o yüzden 0/5=0
yani burda yanlıslık 5x0=5 de ;) -
orda yanlışlık yoq ben orda denklem kuruyom :D istediğim sayıya x derim ? yanlışsa söleeee diyemem mi ? bana yıllardır bunu öğrettiler.
-
5x0=x olsun burda 0'ı
demissin ya yazılısla o 5 carpı 0 esittir bi sayı ölemi -
evet
-
hajı seni http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bulusumvar a bekleriz ama böle bi soru hatırlıyorum ben sanırsam okumuştum o öle olmuyo kanımca :D
Ekleme (kimileri edit diyo): hatta cevap hatırladığım kadarıyla 0/0 belirsizliğinden öle oluyo 5x0=A diyosun ya A orda zaten 0 işlemin sonucuna göre her sayının 0 ile çarpımı 0 dır sen bi daha 0 ı 0a böldüğün için 5/0=0/0 çıkıyo yani sonuç belirsiz.
Bu da söyle açıklanıyo matematikte bazı varsayımlar vardır ve buna göre işlemler yapılır 0/0 da bir belirsizlik olarak kabul edilir ve böylece senin yaptığın açıklama yanlışlanmış olur.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
hah o zaman söle söliyim esitligin karsısına kafana göre bişi veremezsin 5x0= 0 zaten
not: inş sacmalamıom uykum geldi yada sen -
hoja ben sonsuzun 2 oldunuda ıspatlim istiyosanız ? :D limitten anlıyosanız :D