Her Gün Bu Yolu Yürüsem Sağlığıma Nasıl Faydası Olur ?
-
merhaba değerleri tahribat ailesi.
şimdi bir ara konu açmıştım sigarayı bıraktım diye.
babamla problemlerden sonra geri başladım. artık kurtulmak istiyorum sigaradan ve sağlıklı olmak istiyorum.
yaşım 26 ve kalbim ağrıyor bazen bıçak saplanıyor sigra içmediğimde bunlar yoktu.
ben hayatımda hiç 55 kilonun üstüne çıkmamış biri olarak sigarayı bıraktıktan sonra tam 95 kilo oldum 4 ayda.
şimdi 87 kiloyum vücudum un çuvalı gibi olmuş.
memelerim çıkmış kıçım bayan kıçı gibi etli iğrenç birşey.
erkek adama meme kıç yakışırmı beyler siz söyleyin ?
tamam boy var kilo göstermiyor 1.81 ama ben sağlıklı olmak istiyorum artık.
öncelikle sorularım şunlar:
1. ısındıktan sonra ağır şeyler kaldırmak isyorum ağırlığı kaldırırkenmi nefes vereceğim yoksa indirirkenmi hep bu nefes kontorlünü kafam basmamıştır ?
evde 19 luk tüplü monitör var ağırlığı tam bana göre onu spore yapmak için kullanacağım.
birde 1 litrelik su şişeleri ayarlarladım bir yerden başlayayım diyorum.
2.yürümek bir işe yaramıyor diyorlar yürümek benim vucudumu sıkı yaparmı fayıdası olurmu ?
3. bu haritadaki yolu öğlen işe gelirken ve gece 12 eve dönerken yürüsem nasıl bir faydası olur ?
edit: harita üstte
birşeyler yazında bir yol çizeyim artık. melvin manhoef gibi olmak istiyorum anlayamazsınız :)
-
ben hafif tempo koşarak türk beleni'nin ordan sideye gitmiştim 24 dakkada
tavsiye ederim
-
Hocam spor salonuna yazıl yok dersen eve 1 adet 400-600 arası 12hp bir koşu bandı al , günde 1 saat koş , artı birazda yemenden içmenden kıs , 3 ayda 5-10 kilo verirsin.
-
Maddox bunu yazdı
Hocam spor salonuna yazıl yok dersen eve 1 adet 400-600 arası 12hp bir koşu bandı al , günde 1 saat koş , artı birazda yemenden içmenden kıs , 3 ayda 5-10 kilo verirsin.
3 ayda 5-10 kilo azmış hocam tabi bünyeden bünyeye fark ediyor ama . ben 3 haftada 83 kilodan 79 düştüm sadece haftanın 5 gunu full koşu bandı 30 dk 30 dk da bisiklet yeme içmenede dikkat ettin mi kralsın 3 beyazdan da uzak durdunmu tadından yenmez :D
-
Hocam spor harici iş yap birşeyler yap ne bilim hobi yap birşey yaparken spor yapmış olucaksın.SOnundada birşeyi yapmış olmanın qheyfi olacak :D
-
1- sigarayı bırakıyorsun
2- yürümeye devam yürümek kardiyor hareketidir. 3 km ne az ne çok zaten.
3- 180 için 55 kilo zaten zaafiyet geçirmiş gibi olursun. alman iyi olmuş ama 70 senin için ideal bir kilo olur. 17 kilo verirsin
4- antalyadasın zaten en güzel spor yüzmedir. iyi kalori yakar.
5- spor tek başına işe yaramaz yeme düzeninide değiştirmelisin.
6- kiloyu veriken fit olmak için vücudu toplayan sıkılaştırıcı harekelr yaparsan iş tamamdır.
bu konudaki yorumumu oku oradaki linklerden kalori cetveline bak
http://www.tahribat.com/Forum-Soru-Kilo-Vermek-193052/3/
-
Nasıl yol yürümek faydalı olmuyormuş kim diyor abi onları. okula gidiş gelişim 3km hemen hemen baya bi faydası oluyor.ama öyle ahım şahım bir zayıflama falan bekleme hocam + üstüne takviye falan yapmak şart oluyor.
Bico tarafından 12/Nis/14 21:58 tarihinde düzenlenmiştir
Koşmak için sigarayı bırakman lazım hocam ben 2 günde bir paket falan içiyorum koşu sürem max:10 dakika.Evde işimi göreyim salona gitmeyeyim dersen , her gün şınav mekik falan çek üstüne katlayarak atıyorum ilk gün 5 mekik 5 şınav ikinci gün 7 mekik 7 şınav gibi.Günde yaklaşık 2,5 litreye yakın su iç metabolizmanın hızlı çalışması için.Tuz , şeker'i falan kesmeye 21 gün alışma süresi falan varmış sanırım 21 günde alışıyorsun.Kahvaltıdada yumurta yiyebiliyorsan yumurta tüketmeye bak çok doyurucu şimdilik sana tavsiyelerim bunlar abi aklıma gelen bişey olursa yazarım tekrardan :)
Nefes olayına gelince abi ağırlığı kaldırırken nefes alıp , indirirkende bırakıyorsun öyle biliyorum ben :) -
yorumlar için teşekur ederim muridler ve murideler.
dün motorum bozuldu eve yuruyerek gittim ölecektim az daha kendimi yatağa zor attım :D
sağlıklı beslenmiyorum günde bir tost ile besleniyorum bazen ama bu kilo niye böyle oldu bilmiyorum.
hiç düzenli bir hayatım yok en son 1 hafta önce sulu yemek yedim.
meyve deseniz 3 yıl olmuştur yemeyeli :(
nasıl oluyorda öküz gibi oluyorum anlamadım.
stres var sigara var. uykusuzluk var herşey var ama kiloda var.
acaba diyorum hergün bu yolu yürüsem üstüne gece 1 saat ağır spor yapsam nasıl olur?
genelde akşam ilham geliyor gündüz hiç halim olmuyorç
gece sopr yapmak fadalımıdır ?
bir zararı olurmu ?
-
senin metrende tartında bi sorun varbirader :)
bi insan 181 bya sahip olupta 55 kilo olamaz :)
-
futurist bunu yazdı
1- sigarayı bırakıyorsun
2- yürümeye devam yürümek kardiyor hareketidir. 3 km ne az ne çok zaten.
3- 180 için 55 kilo zaten zaafiyet geçirmiş gibi olursun. alman iyi olmuş ama 70 senin için ideal bir kilo olur. 17 kilo verirsin
4- antalyadasın zaten en güzel spor yüzmedir. iyi kalori yakar.
5- spor tek başına işe yaramaz yeme düzeninide değiştirmelisin.
6- kiloyu veriken fit olmak için vücudu toplayan sıkılaştırıcı harekelr yaparsan iş tamamdır.
bu konudaki yorumumu oku oradaki linklerden kalori cetveline bak
http://www.tahribat.com/Forum-Soru-Kilo-Vermek-193052/3/
bu irwanın multisi değilse bende birşey bilmiyorum
-
3km normal bir yürüyüş mesafesidir. Şimdlik koşu ile uğraşma, işe gidiş geliş yürüyerek git gel ve giderek daha hızlı yürümeye çalış. terleyeceksin ve en geç 1 ay içinde farkı gözle göreceksin. sallana sallana yürürsen bi bok olmaz.
Yürüyerek git gel, kısa süre içerisinde sen anlamasan da çevrendekiler sana zayıfladığını söyleyecek, yani toparlandığını fark edenler olacak. Günlük 6km yürüyüş fazla bir mesafe değil, sağlık için kat etmen gereken normal bir mesafe. kendimden biliyorum, ben de kilo aldım elimden geldiğince yürümeye çalışıyorum.
Bak bu dediklerimi unutma tek tek olacak.