folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Her Gün Bu Yolu Yürüsem Sağlığıma Nasıl Faydası Olur ?

Her Gün Bu Yolu Yürüsem Sağlığıma Nasıl Faydası Olur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    swordfish bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

1- sigarayı bırakıyorsun

2- yürümeye devam yürümek kardiyor hareketidir. 3 km ne az ne çok zaten.

3- 180 için 55 kilo zaten zaafiyet geçirmiş gibi olursun. alman iyi olmuş ama 70 senin için ideal bir kilo olur. 17 kilo verirsin

4- antalyadasın zaten  en güzel spor yüzmedir. iyi kalori yakar.

5- spor tek başına işe yaramaz yeme düzeninide değiştirmelisin.

6- kiloyu veriken fit olmak için vücudu toplayan sıkılaştırıcı harekelr yaparsan iş tamamdır.

bu konudaki yorumumu oku oradaki linklerden kalori cetveline bak

http://www.tahribat.com/Forum-Soru-Kilo-Vermek-193052/3/

bu irwanın multisi değilse bende birşey bilmiyorum

irwa bi karaktere girmeye çalışsa bile "w" harfinden vazgeçmez eleverir o irwa bu değil

ne diyon?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

1- sigarayı bırakıyorsun

3- 180 için 55 kilo zaten zaafiyet geçirmiş gibi olursun. alman iyi olmuş ama 70 senin için ideal bir kilo olur. 17 kilo verirsin

6- kiloyu veriken fit olmak için vücudu toplayan sıkılaştırıcı harekelr yaparsan iş tamamdır.

irwa bi karaktere girmeye çalışsa bile "w" harfinden vazgeçmez eleverir o irwa bu değil

İnsanlar zayıflamak için belli bir programa uyuyor. Buna da aramızda diyet diyoruz. Şimdiye kadar gördüğüm en saçma diyet şekli, internetten çıkartılan bir kalori cetveline bakarak yemek yemek ve kalorileri toplama işlemi ile hesaplayarak, bir seviyede tutmaya çalışmaktır.

Kalori dediğin şeyin cinsleri vardır. Bazı besinler protein bakımından zengin, bazısı karbonhidrat, bazısı da yağ. Bunun yerine günlük protein, karbonhidrat ve yağ sınırları belirleyerek o sınırlarda yeme alışkanlıkları edinin. Kalori dediğiniz şey görecelidir.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

3km normal bir yürüyüş mesafesidir. Şimdlik koşu ile uğraşma, işe gidiş geliş yürüyerek git gel ve giderek daha hızlı yürümeye çalış. terleyeceksin ve en geç 1 ay içinde farkı gözle göreceksin. sallana sallana yürürsen bi bok olmaz.

Yürüyerek git gel, kısa süre içerisinde sen anlamasan da çevrendekiler sana zayıfladığını söyleyecek, yani toparlandığını fark edenler olacak. Günlük 6km yürüyüş fazla bir mesafe değil, sağlık için kat etmen gereken normal bir mesafe. kendimden biliyorum, ben de kilo aldım elimden geldiğince yürümeye çalışıyorum.

Bak bu dediklerimi unutma tek tek olacak.

işte aradığım cevaplardan bir tanesi bu çok teşekkur ederim

ben sallana sallan yürüyorum hocam :D

önemli bilgi 1: hızlı yürümeye çalışacağım ve terleyeceğim buda biraz olsun zatıflamama ve açılmama yardımcı olacak.

diğer püf noktlarıda bekliyorum arkadaşlar saygılar.

edit: swordfish hocam yemein ederim 55 üstü hiç olmadım hayalet gibiydim hatta fotolarım var pm den iskelet gibi :D

zalimadam tarafından 13/Nis/14 01:30 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ben kilo alma için yırtınıyorum nasıl kilo aldın hocam?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam adam gibi beslenmiyorum hiçbirşey yemiyorum sadece bazen aburcubur yiyorum okadar.

sigarayı bıraktım 4 ay sonra bir baktım 90 geçmişim.

sanırım o 4 ay içinde çok aburcubur yedim. ama benim kilom ham kilo hiçbir işe yaramayan yağ tabakası un çuvalı gibi.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

kafana göre koşma o sabah-akşam koşusuna yürüyüşüne çıkan insanlar

bilinçsizce kafalarına göre yaptıkları için kalp krizi geçiriyorlar tıngılıp kalıolar sonra tahtalı köyü boyluyolar

uzman bir doktora danışmadan olmaz bu işler

yada siktr et hoca atın ölümü arpadan olsun yürü koş kafana göre

sigarada içme puro iç zengin gösterir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    NaZi_ bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

1- sigarayı bırakıyorsun

İnsanlar zayıflamak için belli bir programa uyuyor. Buna da aramızda diyet diyoruz. Şimdiye kadar gördüğüm en saçma diyet şekli, internetten çıkartılan bir kalori cetveline bakarak yemek yemek ve kalorileri toplama işlemi ile hesaplayarak, bir seviyede tutmaya çalışmaktır.

Kalori dediğin şeyin cinsleri vardır. Bazı besinler protein bakımından zengin, bazısı karbonhidrat, bazısı da yağ. Bunun yerine günlük protein, karbonhidrat ve yağ sınırları belirleyerek o sınırlarda yeme alışkanlıkları edinin. Kalori dediğiniz şey görecelidir.

sırayla cevaplarsam

@swordish  bilmediğinde böyle iddalı cümleler kurma istersen .  evet birşey bilmiyorsun. üzgünüm ama senin iddaan :))

@nazi sana katılıyorum. aslında benzer şeyi söylemeye çalıştım ama belki tam anlaşılamadı.

bu zayıflama meselesi kişiden kişiye değişir. genetik yapısı, kilo boy orantısı , vücuttaki yağ oranı, yaşı, cinsiyeti,  mesleği ,belirli bir hastalığına göre değişir.

şeker hastasının dietiyle sağlıklı bir kişi farklıdır. sporlarda öyle değişirklik gösterir bel fıtığı olanın yaptığı farklıdır mesela

yeme içmede söylemeye çalıştığım:

2 farklı öğle yemeği düşün biri hamburger diğeri salata.

burada tam milimlik bir kimyasal deney yapmıyoruz. ama birinden alacağın kalori ile diğerindeki  aynı değil.

ben işteyken günlük ekmek arası birşeyler yiyorduk. içindede mayonezden tut her türlü şey mevcut.

evde olsa yemezsin nasıl oluyorsa işteyken herkes kıtlıktan çıkmış gibi yiyor. inanılmaz kilo aldırmıştı mesela.

bunun protein şu bu hesaplamsı ayrı yersen alırsın kısaca özeti bu.

ben zaten diete karşıyım ama hangi haeket hangi yiyecek genel bilmekte zarar olmaz heralde

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Apayrı şeyler konuşuyoruz. Besinlere salata, hamburger, imam bayıldı veya mantı olarak bakamazsın. Söylediklerin birer menüdür. Senin aklından ''haburgerde ne kadar kalori vardır.'' sorusu yerine, ekmek, köfte, ketçap, mayonez ve varsa salata malzemelerinin hangi bakımdan zengin olduğu sorusunu sormalısın.

İşte tam burada konu ayrılıyor. Hamburger adlı menüyü alıp, çok zararsız ve dengeli beslenme şartlarına uygun bir yiyecekler bütününe dönüştürebilirsin. Mesela ekmeği nişasta bakımından zayıf bir türe, yani kepekliye çevirirsin, köfteyi ise tavuk etine ve ketçap mayonezi de iptal edersin. Bu şekilde hazırlanmış bir menü protein bakımından zengin ve kilo aldırıcı olmayan bir yemek olur. Hatta yanında bir salata da yenilebilir.

Anlayacağın sana kilo aldıran şey yediğin besinler değil, gereksiz yere eklediğin yan ürünlerdir. Bu nedenle insanlar şaşırıp herşeyi bırakıyor ve sadece salata yiyor. Salata dediğiniz şey posadır. Sadece salata ve meyve yiyen bir insan, günlük protein, yağ ve karbonhidrat gereksinimlerini gideremez.

Yani salatada az kalori var diyerek buna yönelmektense, dediğim şekilde bir hamburger hazırlayıp yemen çok daha sağlıklı olacaktır.

Mesela ben sabah kalkıp süt ısıtırım ve içine 1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyip içerim. Sabah kahvaltım budur.

Öğlen yemeği olarak bakkaldan biraz peynir ve 1 tane ayran alırım, yanında da 1 muz ve 1 elma yerim.

Akşam eve geldiğimde bir tabak, yağsız ve tuzsuz olarak suda haşlanmış makarnanın üzerine 2 kaşık yoğurt koyarım, 2 tane yumurta haşlaması yerim, 2 çeşit salata malzemesi yerim ve spora gideceksem 1 bardak kahve içerim.

Spordan geldikten sonra bir miktar et, tavuk veya ton balığı yerim. Süt ve süt ürünleri tüketmem. Eğer film izleyeceksem yine 1 çeşit meyve ve varsa ufak bir kase kuruyemiş yerim.

Genelde günüm böyle geçer. 1 ayın sonunda kendime bir süpriz yapıp bir dilim yaş pasta yerim.

Eğer kilo almak istemiyorsan, üzerinde cicili bicili yazılar olan fabrikasyon üretimlerden uzak duracaksın.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Beachbody dergahından geliyorum ve Tony Horton efendimizin isteği üzerine senide aramızda görmek istiyorum;

http://kickass.to/p90x-t7699216.html

not: 3 haftadır aralıksız yapıyorum ve son sigaramı programın ilk günü içmiştim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Yürüyüş sağlığın için iyi olur ancak kilo vermende aşırı derecede etkili olmaz. Hatta bu yüzden moralin bile bozulabilir.

Bende sigarayı bıraktıktan sonra çok kilo almıştım.

*3 Beyazı azalt

*Doymadan sofradan kalk

*Koşu yapmaya çalış. Koşu insanı belirli NABIZın üzerinde tutar. Vücut belirli nabzın üstünde hareket ederse daha kolay kalori yakar.

Geride yapacağın şeyler opsiyonel hocam.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 2799 Toplam Mesaj: 24