Herkes Bu Zamana Kadar Duydugu En Baba Sözü Yazsın
-
Et giren yere Dert girmez. :) En çok hosuma giden atasözü
-
Et ete deyecek
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------
Biz dostlarımızı ne kalbimizd severiz ne de aklımızda olur ya kalp durur akıl unutur biz dostlarımızı ruhumuzda severiz o ne durur ne de unutur ....
---------------------------
2 kişiye güvenirim 1. aynada baktığımda gördüğüme 2. yukarıya bakınca göremediğime....
sagopa
---------------------
insanlar 3'ye ayrılır sayı saymasını bilenler ve bilmeyenler...
-----------------------------sagopa'nın hangi şarkısında geçiyor hocam bu?
-
of beah taş taş (at gibi bayanlara söylenen clas laflardan biri)
durdurun dunyayi inecek var
yılanın başını kücükken eziceksin
sen batan bir güneş ben yollarda çilekeş:D
emegim bilek zoru duramuyorum .. -
ideas are bulletproof lafını kullanmayı seven özentilere gelsin.
Fikirler, cebr ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez.
Mustafa Kemal ATATÜRK"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Mustafa Kemal ATATÜRK"Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. araya girişimde ve eylemimde haklıyım. eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği!''
Mustafa Kemal ATATÜRK
6 şubat 1933 / Bursa ATATÜRK Köşkü -
deveye sormuşlar boynun neden eğri diye.
ağzını yüzünü skrim senin o.çocuğu demiş.
-
Biriyle tartışırken cezaevinden çıkan bi arkadaşım söylemişti ;
-Ben hayatımda bir kere kavga ettim .Oda senin gibi bi züppeydi öldü... Eğer ölümüne varsan kalkayım yoksa s..ktir git.
-çıt....
-
düşünce suçlusu olduk hayatın, kalkınca cezalar verildi
bu niye bukadar büyük çıktı la :|
-
ossuruktan teyyare ,selam söyle o yare :) çok sağlam laftır,ağza tam manasıyla oturur , söylemesi zevk verir
-
imzam.