Hobi Devreleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Videojockey:

Ben elektronik ev yapmak istiyorum. Elektronik-Bilgisayar haberleşmesini yaparım fakat bu iş için çok simple bir haberleşme protokolu ve düşük enerji tüketen chipler kullanmak istiyorum fakat zahmetli bir iş bunu kurması onun  için sistemi çok iyi düşünmem gerekiyor baştan.

Hazır parça al demeyin o parçalar hem oymaca fiyatlarda hemde onlardan iyisini custom yapmak istiom

İstediğim şey PC nin olduğu yerden evin heryerine Data ve (Sadece düşük güç gerektiren cihazları çalıştıracak kapasitede +5v gibi)Elektrik kabloları çıksın. Işık sesörleri, 220V açıp kapayan röleler, ses görüntü kayıt, hoparlörlere ses iletimi, Olay bildirimi (mesela kapı açılması) bildirecek componentlar üretmek istiyorum. Fakat bunların hepsi pc ile minimum enerji ile haberleşecek ve bir röleyi açıp kapayabilecek ortak bir yapıda olmalı

Haberleşme ve bu ortak elektronik yapı için ne önerirsin ?

Mesela pic16f84 olabilr ama daha az enerji harcayan daha dayanıklı birşey olabilirmi? benzer  bir örnek varmıdır?

+5V evin bir ucundan bir ucuna kayıpsız taşınırmı bu chiplere? nasıl bir kabloyla taşınır?

ve tabi diger elektronikci arkadaslarda okuyrosa onlarada soraim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 3357 Toplam Mesaj: 22