Hocayla Kapıştım Dayılar
-
IronEagle bunu yazdı:
-----------------------------
Bugün Kimya Hocasıyla Kapıştım Ben Dedimki Bu Bilim Aslında hiçbirşey Bilmiyor,
Çoğu Şeyi Çözdüklerini sanıyorlar ama Fıs Dedim.
Örneğin
Vücudumuzdaki En Küçük Birim Hücre Değilmidir.
Peki Hücre Nasıl Ortaya Çıkıyor Atom'dan Fırlıyor Hücre Diyelim
Peki Atom Nasıl Ortaya Çıkmış
bilime Göre İlk İnsan Nasıl Doğmuş O Kadar Parça Nasıl Bir Araya Gelmiş.
Bilim Çok Yetersiz Kalıyor, Burdada Devreye Din Giriyor Ama
Dindede tek Cevap Var Allah Yarattı İle Bitiyor Herşey.
Yada bunların Bir Cevabı Varda İnsan Aklı Bunları Çözemiyecek Kadar Yetersizmi
Yada Benimmi Çok Uykum Geldi :|
Düşüncenizi Alam Saygılar Sevgiler Sevgililer...
-----------------------------Hiçbir şey bilmiyor olsak insanlar hala kuş palazından ölüyor olurdu.
Evrim teorisine göre prokaryotik hücreden ökaryota geçiş savunulur. En kabul gören teori budur. Hücre öyle atomdan fırlamıyor bunu araştırmalısın.
Atomlar nasıl var oldu dersen onlar zaten hep vardı. Henüz bilinmeyen bir çok atomun var olduğu gibi.
-
hoca şu var bzim akıllarımız Allahın varlıgının oluşunu algılayacak düzeyde değil, ram yetmıyor kısacası, o yzden farklı bir yaklasım aslında yanlışta, sen Allaha inan yoksa da karlı cıkarsın varsa da karlı çıkarsın
-
Bazı Kaynaklarda Protein'den Oluşmuş Olabiliriz Diyorlarda,
Bilim Adamları Bu 1 Milyonda 1 Gerçekleşir Ancak Demişler :|
Z-Chan Gelir Birazdan Siz O Zaman Muabbeti Görün.
-
guzelim,
baslangic olarak basladigin nokta yanlis. Soyle ki zaten var olanin varligi olabilmesi icin once var olmasi gerektigini dusunmen gerekir ki kainat'in baslangicinin maddesel olarak ele almak; ilkokul bes'te ogretilen bes duyu organi ile yasamaya calisman demektir , dahasi bu dusunceyi maddesel dongulere donusturebilecek olmak icin madde'yi de bilmek, madde'nin ninceliklerini (nitelik demiyorum bak!) ortaya cikaracak kadar endamin genis olmasi gerekmektedir.
Baslangicinin yanlisligini ortaya koyduktan sonra:
-(biliyorsun feylozof bok'u olmak istiyorsan, cevap'lari bulmaya degil; en dogru cevaba ulastiracak en dogru soru'yu sorman lazim, simdi afaki gubidik'lik yapmak istemem ama bu dusunce sistemi kurmak isteyen her bireyin bilmesi gerekir, bir nevi "feylozofluga giris 101" konusu, herneyse...)
senin sormaya calisip ta soramadigin sorunun aslinda: "maddesel varliklarin tamaminin islevselliginin TAM anlamiyla saglandiginda ortaya cikan, haz'zin nereden kaynaklandigidir" ki bu sekilde duzeltmek isterim ve bu sorunun cevabini da buldugumu belirtmek isterim.
cok sukur...
-
vay amk bi deli attı bi taş çıkarana aşk olsun zevkle okuyorum hepsini :)
Gram yorum yapmayacam :)
-
jerry bunu yazdı:
guzelim,
baslangic olarak basladigin nokta yanlis. Soyle ki zaten var olanin varligi olabilmesi icin once var olmasi gerektigini dusunmen gerekir ki kainat'in baslangicinin maddesel olarak ele almak; ilkokul bes'te ogretilen bes duyu organi ile yasamaya calisman demektir , dahasi bu dusunceyi maddesel dongulere donusturebilecek olmak icin madde'yi de bilmek, madde'nin ninceliklerini (nitelik demiyorum bak!) ortaya cikaracak kadar endamin genis olmasi gerekmektedir.
Baslangicinin yanlisligini ortaya koyduktan sonra:
-(biliyorsun feylozof bok'u olmak istiyorsan, cevap'lari bulmaya degil; en dogru cevaba ulastiracak en dogru soru'yu sorman lazim, simdi afaki gubidik'lik yapmak istemem ama bu dusunce sistemi kurmak isteyen her bireyin bilmesi gerekir, bir nevi "feylozofluga giris 101" konusu, herneyse...)
senin sormaya calisip ta soramadigin sorunun aslinda: "maddesel varliklarin tamaminin islevselliginin TAM anlamiyla saglandiginda ortaya cikan, haz'zin nereden kaynaklandigidir" ki bu sekilde duzeltmek isterim ve bu sorunun cevabini da buldugumu belirtmek isterim.
cok sukur...
-----------------------------dostum maddesel varlıkların işlevselliğinin nasıl sağlandığı konusundaki fikirlerini(ki kendisi bulmuş olarak tanımlıyo)alabilirmiyiz madem buldun böyle bir izafiyetin var yaptığın söz kalabalığının ortasına bu bulduğun cevabıda koysaydında bizi biraz aydınlatsaydın !
-
1) bizim uzayda herşey enerjiden oluşmuştur, atom ve atom altı parçacıklar, ışık vs. tümü için geçerli. En azından bilinen ilk başlangıç noktası bu, ışığın enerjisinin ve madde-enerji denkleminin (e=mc2) bulunması ile bu konuda tereddüt kalmamıştır.
2) herşeyin başlangıcı konusunda bilimin elinden gelen birşey yoktur, çünkü nerden başladı denirse densin, peki onu kim yarattı sorusu sorulabilir. Tanrı önermesi için de geçerlidir bu (bkz: Hepimizi tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı?)
kendi fikrimi söylemem gerekirse, bizim uzayımız da diğer uzaylar gibi bir merkez etrafında dönmektedir, maddenin en küçük hali olan atomdan tutun, bilinen en büyük sistem olan galaksiye kadar, tüm sistemlerde hep merkez etrafında dönme görülür.
Bu açıdan, cennet cehennem denilen yerler var ise bence bu uzayda değil, diğer uzaylardan birinde buna benzer bir sistemde bulunmalıdır. Tanrı dünyayı ve bu gezegeni bu şekilde yarattığına göre, neden cennet ve cehennemi de aynı sistem ile yaratmış olmasın ?
Ayrıca kuranda, cennetin birinci katından, üst katlar yıldız gibi görünecek diyor, bu da bu savı destekler nitelikte. Ancak cennet ve cehennem pekala bizim uzayda da olabilir, belki kıyamet ile sadece samanyolu galaksisi yok olur, belki de güneş sistemi.
Ayrıca özellikle belirtmek istediğim birşey var, Tanrı dünya üzerinde mucize gerçekleştirirken bence kesinlikle bu evrenin fizik yasaları dahilinde gerçekleştiriyor. Yani bazı arkadaşların tamamen ilahi güç olarak gördüğü şeyler bence, fizik yasaları ile açıklanabilecek ve belki gelecekte gerçekleştirilebilecek şeyler.Hatta kıyamet ile ilgili bir senaryo şöyle. Dünyada tüm maddelerin bir rezonans frekansı vardır. Bu frekansa eşit bir frekans ile etki sağlarsanız, dalgaları üst üste binerek genlik ve etki katlanır. Örneğin radyo dalgaları buna örnektir, tv izlerken anten frekansı kanal d ye ayarlanırsa, kanal d den gelen frekansın ile bu frekans örtüşür ve dalga genliği artar, böylece gelen veriler ile tv yi izleriz.
Aynı şekilde bir salıncak sallarken, bizim salıncağı itme frekansımız, salıncağın sallanma frekansı ile aynı olursa, salıncak gittikçe hızlanır, biz çok fazla etki etmesekte aynı frekansta ittiğimiz için salıncağın hızı kolayca artar, ancak salıncak tam bize gelirken durdurmaya çalışsak, bizi ezer geçer, kendi hızı da yavaşlar.Ses dalgaları da aynı mantık ile çalışır, iki kişi aynı frekansta bağırırsa, ses şiddeti katlanır, ya da bardağın minik titreşim frekansında bir ses ile sürekli bardağa bağırılırsa, bardağın titreşimi gittikçe artacak sonunda bardak kırılacaktır.
İşte sur denen düdüğün üflenmesi ile kıyamet kopması mantığı büyük bir ihtimalle rezonans etkisi ile gerçekleşecektir. Rezonans gerçekten muazzam birşey.Örneğin tuvalet gibi bir kapalı alandasınız. Eğer kalın bir ses çıkarır ve bu sesi yavaş yavaş değiştirirseniz, bir noktada sesiniz aşırı gür gelir ve etrafı titretir. Bunun sebebi basit, senin sesin, duvardan yansıyarak tekrar aynı ses ile birleşerek, aynı frekansta olduğundan rezonans oluştutur, böylece çok az ses çıkarsan da etkisi çok büyük olur. Ben küçükken çamaşır makinasına kafamı sokup konuşurdum ve baya ilginç gelirdi, bu örnek çoğaltılabilir :)
Tanrının kendisine gelince, evrenin ilk enerjisinin nasıl oluştuğunu bulmadan bu sorunun yanıtına yaklaşma ihtimali yok, ancak gittikçe yaklaşılıyor. Bulunabilir mi bilmiyorum ancak önceleri direkt dünya yaratıldı sanılıyordu, toz bulutları vs. ye kadar geldiler ve en son ilk enerjiye geldiler, bundan sonrası zor :)
-
Zxone bunu yazdı:
vay amk bi deli attı bi taş çıkarana aşk olsun zevkle okuyorum hepsini :)
Gram yorum yapmayacam :)
aynen yaa. hala bunlarla kafa yorup kendini ii bişi yapiomuş gibi kendini yüksek mertebedeymiş gbi görmenin manasini anlamiş değilim. ilk önce sen inancını sorgula. sen dinini tanı. inaniomusun inanmiomusun. inanmiosan işin zor (bunu boşa inanmak gibi gördüğün şekilde sölemiyorum) herşeyin açıklaması cevabı var bkz: Kuran ı Kerim... -
idraki meali bu küçük akla gerekmez; zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez...
-
mstraker bunu yazdı:
idraki meali bu küçük akla gerekmez; zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez...
Bu konuya ilk baktığımda bu söz aklıma geldi hemen, okumaya devam ettim karşıma çıktı... telepatimidir :-) bende bir tane yazim bari :-/
Oturma münkirle yeme sancı pas alırsın paklamaz her kalaycı..
bir hayvandan geldiğimizi idda ediyorsa biri, hiç insan doğuran maymun yada maymun doğuran insan görmüşler mi..? eğer biz maymundan geldiysek ki onlara göre; maymunların nesli tükenmiş değil ki; şuanda neden evrimleşmiyorlar..? demekki bu dünyanın en saçma polemiği... insana akıl olarak en yakın papağan var.. konuşabiliyor nerdeyse oturup dertleşebiliyorsun e bu maymundan daha yakın... o zaman papağandan mı geldik.. yani en başta dendiği gibi kuyumcu terâzisine papates çuvalı koyarsan tezgâhıda aşağı indirirsin inanıp kapatacaksın bu konuyu yoksa beyni yakarsın...